Поличбата 666

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Поличбата 666
Режисьори John Moore
Сценаристи David Seltzer
В ролите Джулия Стайлс
Музика Marco Beltrami
Оператор Jonathan Sela
Премиера
Език английски език
Външни препратки
IMDb

„Поличбата 666“ (на английски: The Omen 666) е римейк на първата част от трилогията филми „Поличбата“ (1976 г.) с режисьор Ричард Донър.

Общи данни[редактиране | редактиране на кода]

В Ролите:[редактиране | редактиране на кода]

Лив Шрайбър, Джулия Стайлс, Мия Фароу, Дейвид Тюлис, Майкъл Гамбън

Режисьор, Сценарист и продуцент:[редактиране | редактиране на кода]

Режисьор: Джон Мур Сценарист: Дейвид Зелцър Продуцент: Глен Уилямсън, Джефри Стот

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Мнозина вярват в пророчества предвещаващи тъмно бъдеще за човечеството. Поличбите са навсякъде около нас – терористични атаки, резки промени във времето, природни катаклизми. Но числото 666 предвещава появата на най-ужасното бедствие от всички – с него е белязан Антихристът. Получил цялата сила на Сатаната, някой ден той ще слезе на земята и ще доведе до края на света.

Робърт Торн не е и чувал за тези мрачни предсказания. Животът му се върти около неспособността на съпругата му, Катрин, да му дари дете и той не знае как да ѝ съобщи, че поредният опит да създадат потомство е завършил трагично с мъртвородено дете. Неочаквано свещеникът на болницата му предлага изход от ситуацията – да представи за свое момченце родено същата вечер, чиято майка е починала по време на раждането. Робърт се съгласява, но решава да не казва на съпругата си. Така двамата кръщават детето Деймиън и го отглеждат като свое.

След пет години обаче странни неща започват да се случват около малкото момче – бавачката му се обесва на рождения му ден, странен свещеник сипе предупреждения за тайнствено зло, а опитът на Робърт и Катрин да заведат Деймиън на църква завършва с трагичен инцидент довел до смъртта на много хора.С това нещастията не спират да се трупат и Робърт - всички около него, включително и съпругата му Катрин загиват при странни обстоятелства. По-късно Робърт се запознава с мистериозен фотограф, който му помага да разкрие тайната на сина си, така той разбира, че Деймиън не е обикновено дете. Той дори не предполага, че синът му е самият Антихрист.

Така Робърт отива при свещеник в Йерусалим, който му дава оръжие срещу антихриста - няколко свещени ножа, с които Робърт трябва да отнеме живота на „сина си“. Готов да го направи в църквата в своя град, бива убит от полицията.

Интересна информация[редактиране | редактиране на кода]

Премиерата на филма се състои на 06.06.2006 заради трите шестици, които заедно образуват числото 666 — символ на Сатаната.

Източници[редактиране | редактиране на кода]


Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]