Световни музикални награди

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Световните музикални награди (СМН), в оригинал World Music Awards, се присъждат ежегодно от 1989 година насам на музикантите с най-големи продажби, като тези данни се предоставят от Международната федерация на звукозаписната индустрия.

Изпълнителен продуцент и един от основателите на програмата е Джон Мартиноти. СМН се провеждат под патронажа на принца на Монако Албер II. Броят на зрителите на програмата се оценява на около един милиард, като тя се гледа на всички континенти с изключение на Антарктида.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „World Music Awards“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.