Сделка за милиони бургери

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Сделка за милиони бургери
The Founder
РежисьориДжон Лий Ханкок
ПродуцентиДжеръми Ренър
СценаристиРобърт Сегал
В ролитеМайкъл Кийтън,
Ник Офърмен,
Патрик Уилсън,
Лора Дърн
РазпространителThe Weinstein Company
Жанрдрама, биографичен
Премиера20 януари 2017
(Германия)
Времетраене115 минути
Страна САЩ
Езиканглийски език
Бюджет7 милиона долара
Приходи1.5 милиона долара
Външни препратки
IMDb Allmovie

Сделка за милиони бургери (на английски: The Founder) е американски драматичен филм режисиран от Джон Лий Ханкок и написан от Робърт Сегал. Във филма участват Майкъл Кийтън, Ник Офърмен и Джон Каръл Линч. Филмът излиза на 7 декември в лимитирана версия а световната премиера е на 20 януари 2017 година, разпространен от „The Weinstein Company“.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Рей Крок (Майкъл Кийтън) е пътуващ търговец който понастоящем продава машини за шейк. Той има подкрепяща съпруга Етел Флъминг (Лора Дърн) и достатъчно пари за да живее в удобства. Неговите чувства на неудовлетвореност са неамбициозните основатели на Макдоналдс.

Рей се запознава с двама братя които са подготвили вечерята. Най-старият усилено работещ Морис Макдоналд (Джон Каръл) и интуитивният Ричард Макдоналд (Ник Офърмен). Рей започва да обикаля всички ресторанти и е поразен от усилената работа показана от служителите. Ричард обяснява високата годност на храната и бързото и производство. Рей взима братята след вечеря и им разказва истинската история на Макдоналдс.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

Продукция[редактиране | редактиране на кода]

Пиесата за филма е написана от Робърт Сегал. През месец декември 2014 г. е обявено че на режисьорския стол ще седне Джон Лий Ханкок.

Заснемане[редактиране | редактиране на кода]

Снимките на филма започват в Нюнан, Джорджия на 1 юни 2015. Старомодният вид на Макдоналдс е построен в центъра на град Дъгласвил, Джорджия през юни 2015.

Премиера[редактиране | редактиране на кода]

На 2 март 2015 г. The Weinstein Company плаща 7 милиона долара за авторските права на филма. На 26 март 2015 г. филмът е предложен за премиера на 25 ноември 2016 г. от Weinstein Company През месец март 2016 г. филмът е преместен да бъде на 5 август 2016 г. Окончателното решение за премиерата е да бъде на 20 януари 2017 г.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Kit, Borys. Laura Dern in Talks to Join Michael Keaton in McDonald's Mogul Biopic (Exclusive) // The Hollywood Reporter. 11 май 2015. Посетен на 12 май 2015.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]