Скуби-Ду, къде си?

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

„Скуби-Ду, къде си?“ (на английски: Scooby-Doo, Where Are You!) е първото въплъщение от дълго излъчваната анимация на Хана-Барбъра – „Скуби-Ду“. Шоуто дебютира на 13 септември 1969 г. по CBS и се излъчва в два сезона. Продуцирани са общо 25 епизода (17 в периода 1969-1970 г. и още 8 в 1970-1971 г.).

„Скуби-Ду, къде си?“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България „Скуби-Ду, къде си?“ е преведено като „Къде си, Скуби-Ду?“ и започва излъчване на 29 октомври 2007 г. като част от детската програма на Diema Family след „Шоуто на Скуби-Ду“, въпреки че трябва да е преди него, всеки делничен ден от 13:55 и завършва на 30 ноември 2007 г. Ролите се озвучават от артистите Цветослава Симеонова, Елисавета Господинова, Петър Чернев и Станислав Димитров.

Песничката[редактиране | редактиране на кода]

Българският вариант на песента в началото гласи:

Скуби-дуби-ду, къде си? Сега ни очаква много работа! Скуби-дуби-ду, къде си ти? Нуждаем се от помощта ти! Хайде Скуби-Ду, виждам те! Ела да прогониш призрака, както винаги! Слабичък си ти, промъкни се там, където виждам, че Шеги трепери. Знаеш, предстои да разкрием загадка, така че, внимавай какво вършиш. Не си тръгвай, знам че Скуди-Ду ще го стори за вкусен Скуби Снакс, това е сигурно. Скуби-Дуби-Ду, къде си ти? Ти си така добър и услужлив. Пеем за един нов Скуби-Ду, обичан от всички свои почитатели!

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]