Китайски квартал (Сан Франциско): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Китайският квартал''' или '''Чайнатаун''' ({{Lang-en|Chinatown}}) е [[квартал]] на [[град-окръг]] [[Сан Франциско]], щата [[Калифорния]], [[Съединени американски щати|САЩ]]. Китайският квартал на Сан Франциско е третият по големина [[китайски квартал (дефиниция)|китайски квартал]] в [[Северна Америка]] след тези в град [[Ню Йорк]] ([[Манхатан]] и Флъшинг). Китайският квартал в Сан Франциско е най-старият такъв основан през 50-те години на [[19-ти век]].
'''Китайският квартал''' или '''Чайнатаун''' ({{Lang-en|Chinatown}}) е [[квартал]] на [[град-окръг]] [[Сан Франциско]], щата [[Калифорния]], [[Съединените американски щати]].
Това е третият по големина [[китайски квартал (дефиниция)|китайски квартал]] в [[Северна Америка]] след тези в град [[Ню Йорк]] ([[Манхатан]] и Флъшинг). Китайският квартал в Сан Франциско е най-старият и е основан през 1850-те год.


<center><gallery caption="">
<center><gallery caption="">
Ред 14: Ред 16:
[[Категория:Квартали на Сан Франциско]]
[[Категория:Квартали на Сан Франциско]]
[[Категория:Забележителности на Сан Франциско]]
[[Категория:Забележителности на Сан Франциско]]
[[Категория:Китайци в САЩ]]
[[Категория:Китайци в САЩ|*]]


[[de:Chinatown (San Francisco)]]
[[de:Chinatown (San Francisco)]]

Версия от 17:28, 27 юли 2012

Китайският квартал или Чайнатаун (Шаблон:Lang-en) е квартал на град-окръг Сан Франциско, щата Калифорния, Съединените американски щати.

Това е третият по големина китайски квартал в Северна Америка след тези в град Ню Йорк (Манхатан и Флъшинг). Китайският квартал в Сан Франциско е най-старият и е основан през 1850-те год.

Шаблон:Окръг Сан Франциско-мъниче