Стандарт (вестник)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Disambig.svg Вижте пояснителната страница за други значения на Стандарт.

„Стандарт“
Информация
Вид Информационен всекидневник
Начало 1992
Собственик Екрит Медиа ООД
Издател Екрит Медиа ООД
Главен редактор Славка Бозукова
Език Български език
Сайт www.standartnews.com

„Стандарт“ е български национален информационен вестник, издаван в София, който излиза от 10 август 1992 година.

Новинарската информационна Агенция „Стандарт нюз“ е част от медийната група на „Стандарт“ от 15 май 2006 година. Информационната агенция излъчва в реално време целодневно актуални новини от България и света.

Издател на „Стандарт“ е Екрит Медиа ООД.

„Стандарт“ е независима българска медия, собствеността на която от ноември 2018 година е изцяло на журналистите, които я правят. Оттогава вестникът излиза като седмичник.

„Стандарт“ е връстник на демокрацията в България. От тогава до днес нашата цел е да пазим високия стандарт в журналистиката, да защитаваме демокрацията, свободата на словото и българските традиционни ценности.

Медията е носител на 7 награди за най-висока журналистика „Черноризец Храбър“.

„Стандарт“ е инициатор на редица национални и международни кампании. Главният редактор на медията Славка Бозукова е отличена от френския президент с Националния орден за заслуги, степен кавалер, за международната кампанията за спасяването на българските медицински сестри в Либия – „Не сте сами“, както и от българския президент с ордена „Св. св. Кирил и Методий“, първа степен, за националната кампания „Чудесата на България“. За тази кампания „Стандарт“ получава и наградата за Принос за популяризиране на европейското културно-историческо наследство от „Европа Ностра“.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]