Стан Смит (Американски татко!)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на Стан Смит.

Стан Смит
Характеристики
Роден 1965
Съпруга ‎Франсин
Деца Хейли и Стив

Станли „Стан“ Смит е главният герой в анимационния телевизионен сериал Американски татко!. Стан е агент на ЦРУ и по-нататък в сериите е повишен на заместник-заместник директор, което го поставя на трето място по важност в ЦРУ след заместник-директора Бълок и директора на ЦРУ, който не е показан.
Гласът на Стан е създаден от Сет Макфарлън.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Като малък на Стан е бил даден лош съвет за секс, довеждащ до това да вярва че мастурбацията ще доведе до израстване на косми по дланите, и разтопяване на очите. Стан е посещавал гимназията „Джон ДеЛореон“ през края на 70-те и началото на 80-те. Стан е бил непопулярен ученик и имал много акне. Предполага се, че е живял в Мичиган, тъй като Джон ДеЛореон е бил роден там, но също така е показано, че Стан е живял в Ню Йорк по това време. Той срещнал любовта на живота си ‎Франсин когато е бил в колеж преди 20 години. Тя е пътувала на автостоп и той я качил в колата си. Докато пътували, Стан блъснал миеща мечка, която той застрелял, за да я избави от страданията. Франсин сметнала, че това е най-състрадателното нещо, което е виждала някога. Те започнали да се срещат и по-късно същата година се оженили.

Семейство[редактиране | редактиране на кода]

Стан е на преблизително 42 години, защото ‎Франсин, която е 10 месеца по-млада от него, е на 41. Те имат 2 деца – Хейли и Стиви. Стан позволява на Роджър да живее с тях, защото извънземното спасило неговия живот в Район 51, и Роджър си втълпява, че е част от семейството. Неговата златна риба Клаус е бил скиор за Източна Германия, което обяснява как той може да говори, за да накара Клаус да загуби на зимните олимпийски игри през 1986 Стан сменя мозъка му с този на златна риба и оттогава Клаус живее при тях в тяло на риба.

Семейството на Стан живее на „1024 Cherry Street in Langley Falls, Virginia“ в близост до ЦРУ.

Патриотизмът на Стан се предполага е наследен от баща му Джак Смит. Баща му е шпионин за групировка на име „Scarlet Alliance“.

Джак не могъл да дойде на сватбата, затова Стан наел човек за сватбата, да се преструва, че е баща му, но лъжата продължилаа за следващите 20 години от брака им. Стан по принцип боготворял баща си, Джак, докато един ден не разбрал, че той е крадец на бижута. Самоличността на майката на Стан е неразкрита, но според неговите описания тя е много привлекателна жена. Стан също има брат, който живее в Мичиган.