Стан Смит (Американски татко!)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на Стан Смит.

Стан Смит
Роден
1965
Брачни партньори ‎Франсин
Деца Хейли и Стив
Страница в IMDb

Станли "Стан" Смит е главният герой в анимационният телевизионен сериал Американски татко!. Стан е агент на ЦРУ и по нататък в сериите е повишен на Заместник-Заместник Директор което го поставя на трето място по важност в ЦРУ след заместник директора Бълок и директора на ЦРУ, който не е показан.
Гласът на Стан е създаден от Сет Макфарлън.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Като малък на Стан е бил даден лош съвет за секс, довеждащ до това да вярва че мастурбацията ще доведе до израстване на косми по дланите, и разтопяване на очите. Стан е посещавал гимназията "Джон ДеЛореон" през края на 70-те и началото на 80-те. Стан е бил непопулярен ученик и имал много акне. Предполага се, че е живял в Мичиган, тъй като Джон ДеЛореон е бил роден там, но също така е показано, че Стан е живял в Ню Йорк по това време. Той срещнал любовта на живота си ‎Франсин когато е бил в колеж преди 20 години. Тя е пътувала на автостоп и той я качил в колата си. Докато пътували, Стан блъснал миеща мечка, която той застрелял за да я избави от страданията. Франсин сметнала че това е най-състрадателното нещо, което е виждала някога. Те започнали да се срещат и по късно, същата година, се омъжили.

Семейство[редактиране | редактиране на кода]

Стан е на преблизително 42 години, защото ‎Франсин която е 10 месеца по млада от него е на 41 . Те имат 2 деца Хейли иСтиви. Стан позволява на Роджър да живее с тях, защото извънземното спасило неговият живот в Район 51,и Роджър си втълпява че е част от семейството. Неговата златна риба Клаус е бил скиор за Източна Германия, което обяснява как той може да говори, за да накара Клаус да загуби на зимните олимпийски игри през 1986 Стан сменя мозък му с този на златна риба и оттогава Клаус живее пре тях в тяло на риба. Семейство на Стан живее на "1024 Cherry Street in Langley Falls, Virginia" в близост до ЦРУ. Патриотизма на Стан се предполага е наследен от баща му Джак Смит . Баща му е шпионин за групировка на име "Scarlet Alliance". Джак не могъл да дойде на сватбата затова Стан наел човек да се преструва че е баща му за сватбата, но лъжата продължила и тои лъжата продължила за следващите 20 години от брака им.Стан по принцип боготворял баща си,Джак докато един ден не разбрал че той е крадец на бижута.Самоличността на майката на Стан е неразкрита, но според неговите описания тя е много привликателна жена.Стан също има брат който живее в Мичиган.