Стъпки в огъня

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Стъпки в огъня
Режисьори Андрей Хадживасилев, Мелоди Гилбърт
Продуценти Димана Донева
Музика Георги Стрезов
Оператор Божидар Симеонов
Филмово студио Riveve Vision
Жанр документален
Времетраене 50 минути
Страна България
Език български
Бюджет €15 000
Външни препратки
Официален сайт
IMDb

„Стъпки в огъня“ е първият български документален 3D филм, режисьори са Андрей Хадживасилев и Мелоди Гилбърт.

За филма[редактиране | редактиране на кода]

Първият български документален филм в 3D ще ви направи свидетели на един от най-българските обичаи – нестинарството, идващо от малкото село Българи, разположено в Странджа планина. Филм за тайнство, разпънато между свещено и езическо, запазено през вековете.

Автентичните нестинари играят своя танц в жаравата само един път в годината, вечерта на 3 юни (Св. Константин и Елена по стар стил). Затова изживяването на този филм в 3D го прави още по-уникален. Ще имате възможността да сте там 365 дни в годината. „Стъпки в огъня – 3D“ ще изненада зрителите освен със своята триизмерна преспектива, така и с интересното сътрудничество на българския режисьор Андрей Хадживасилев и американката документалист Melody Gilbert.

Важно е да се знае, че нестинарството е много повече от „танц“ в огъня. Това е двудневен ритуал, изпълнен с множество обреди от сутрин до вечер, за които повечето хора не знаят. От лентата на режисьорите Андрей Хадживасилев и Мелъди Гилбърт ще може да научите още за най-видната нестинарка – баба Злата, за хората и нравите в малкото село Българи, сгушено в полите на Странджа планина.

Филмът е реализиран изцяло от екипа на филмово студио „Ривайв Вижън“, с любезното съдействие и подкрепа на Община Царево и TechnoRental BG.

Очаквани първи прожекции на филма в RealD 3D, Dolby Digital 3D & 2D през 2015 г. За повече информация следете секция Новини.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]