Направо към съдържанието

Сървайвълс ФК

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Сървайвълс ФК
Survivals Football Club
Основан2010
ДържаваСейнт Лусия
СтадионРичфонд Фийлд“, Мабуя Вали
 Сейнт Лусия
Капацитет1200
ПървенствоСЛФА Фърст дивижън
2016Действащ шампион Шампион
Спонсор„Ел Джулс Контрактърс“
ЕкипировкаАдидас

„Сървайвълс“ ФК (на английски: Survivals Football Club) е футболен клуб от тропическите гори на Сейнт Лусия със седалище – град Мабуя Вали. Състезава се в „СЛФА Фърст дивижън“ (Първата дивизия на Сейнт Лусия). Мачовете си играе на „Ричфонд Фийлд“ в Мабуя Вали.

История[редактиране | редактиране на кода]

В борбата за титлата през 2016 г. играят с още 6 отбра в първата дивизия. Мачовете са по системата „всеки срещу всеки“ само в една среща. Шампионатът приключва за по-малко от два месеца.

„Оцелелите от джунглата“, а именно „Сървайвълс“, натрупват 16 точки от 5 победи и равен. „Големите играчи“ от столицата – „Биг Плейърс“, остават с точка по-малко. Тимът на „Нордърн Юнайтед Ол Старс“ от рибарското селище Гро Иле се нареждат на трета позиция с 14 т.

Няколко седмици след приключването на шампионата почти никому неизвестния дотогава отбор на „Оцелелите“ печели и втори трофей в рамките на месец Това е почетния турнир „Шон Едуард Къп“, рганизиран от местната Мабуя Вали Футбол Лийг. Призът носи името на министъра на младежта и спорта в страната. На 22 декември 2006 г. финалът е между „Сървайвълс“ и „О Лион Юнайтед“. „Лъвовете“ също са от района Мабуя Вали. Мачът завършва с резултат 3:1 ...и трофеят е връчен на „Сървайвълс“ лично от Шон Едуард [1].

Емблема[редактиране | редактиране на кода]

Футболната топка в логото е стерилизиран образ на модела на Адидас – „Джабулани“, използван на Световното първенство в ЮАР през 2010 година. Така освен футболния елемент се загатва и за годината на основаване на клуба без тя да бъде изписана на емблемата. Текстурата на щита е камуфлаж, подбран тематично спрямо от името на отбора, но носещи препратка към гъстата тропическа гора, характерна за Мабуя Вали. Елементи на бодлива тел се преплитат зад топката като символиката казва: „Футболът в Мабуя Вали е над всичко, въпреки всичко“.

Успехи[редактиране | редактиране на кода]

  • Шон Едуард Къп
    • Носител (1): 2016[3]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. в-к „Меридиан мач“, бр. 47, 17 февруари 2018 г.
  2. SLFA First Division Champs Crowned // stluciasportsonline.com, 8 декември 2016. Посетен на 29 април 2017.
  3. UPDATED: Survivals FC of Grand Ravine capture second title in seven days // St. Lucia News. stlucianewsonline.com, 14 декември 2016. Архивиран от оригинала на 2019-07-15. Посетен на 29 април 2017.