Уикипедия:Гласувания за проверяващи/Първоначален избор на проверяващи

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на старо гласуване.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!

Първоначален избор на проверяващи

Срокът за подаване на гласове в това обсъждане е изтекъл на 01 януари 1970, 00h (UTC)

Условията за избор на проверяващи са описани на страницата Уикипедия:Проверяващи.

Досега за разкриване на тайни марионетки, чрез които се вреди на проекта ни, сме разчитали винаги на стюардите в Мета. Те обаче често са претоварени и напоследък имаме заявки, които се бавят с много седмици – време, за което „лудите се налудуват“. Самите пък злодеи, използващи марионетки, през годините добиха все по-голям опит в прикриването на следите си. Затова на стюардите им става все по-трудно да ги разкрият: техническата информация не дава категоричен отговор, а за да се състави пълната картина им е необходимо да се ровят през стотици редакции в непознат им проект на непознат език. В тази светлина не е учудващо и защо един стюард силно ни препоръча да си изберем свои собствени проверяващи. Може би е трябвало да го направим много по-рано, но по-добре късно, отколкото никога.

— Luchesar • Б/П 12:31, 20 октомври 2016 (UTC)Отговор[отговор]

Интересни страници относно проверяващите
* Уикипедия:Проверяващи
Основната страница с информация за проверяващите, включваща раздел „често задавани въпроси“.
Това е общата политика, на която се подчиняват проверяващите във всички проекти на Фондация „Уикимедия“. Тя е задължителна и има приоритет над всички локални политики, които не бива да ѝ противоречат, но могат да я допълват и уточняват.
Тази страница е еквивалента на Уикипедия:Заявки към администраторите (или към бюрократите), на която обичайно се подават искания за извършване на проверки, и в която проверяващите също могат да документират разследвания, започнати по собствена инициатива. Като пример за особено сериозно разследване до момента може да видите случая Модернатор. Повече примери има в архивите.
Тази страница, на която е описано що е то „марионетка“, вероятно ви е позната и отпреди, макар да има малки корекции (и да се нуждае от още повече в бъдеще).
Комисията на омбудсманите разглежда спорове между редактори и проверяващи, администратори, бюрократи, ревизори и т.н., които не са намерили задоволително решение на местно ниво. Всеки редактор или просто потребител на Уикипедия може да изпрати жалба до омбудсманите, ако смята, че спрямо него е постъпено несправедливо. В контекста на работата на проверяващите, омбудсманите разглеждат евентуалните нарушения на общата политика и двата следващи документа.
Тази политика урежда изискванията към кандидатстващите да получат достъп до поверителна информация – каквито са проверяващите – както и начините, по които тази поверителна информация може да бъде използвана или евентуално разкривана.
TBA

Luchesar (беседа • приноси)

За Luchesar
Против Luchesar
Коментари и въпроси за Luchesar

Spiritia (беседа • приноси)

За Spiritia
Против Spiritia
Коментари и въпроси за Spiritia

Vodnokon4e (беседа • приноси)

За Vodnokon4e
Против Vodnokon4e
Коментари и въпроси за Vodnokon4e

Uroboros (беседа • приноси)

За Uroboros
Против Uroboros
Коментари и въпроси за Uroboros

Сале (беседа • приноси)

За Сале
Против Сале
Коментари и въпроси за Сале

Общи коментари и въпроси