Уикипедия:Заявки към администраторите/Архив/2020/март

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари заявки към администраторите на Уикипедия:Заявки към администраторите.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да направите нова заявка или да коментирате стара, използвайте текущата страница.

Конфликт при редактиране на страница "Петър"

Здравейте,

Обръщаме се към Вас в качеството си на личен пиар на актьора Петър Байков във връзка с извършените редакции от страна на потребител Radiohist по неговата Уикипедия страница след редакции от нашия екип и последващо от страна на Администратор. Направените ремарки от потребителя, който демонстрира неинформираност за състояли се събития, неправилно разбиране при употреба на цитати от получени награди и наименования на международни отличия, са неоснователни, отчасти заядливи и неуместни.

С цялото ни уважение към колегите и общността разбираме желанието на всеки потребител да допринесе за развитието на енциклопедията, когато те спазват умерения тон и са подкрепени с доказателствен материал, който би могъл да обогати и подобри една статия.

Бихме искали да отправим молба към Вас за поглед на ситуацията и премахване на предложението в "Уикипедия:Страници за изтриване/2020/02/Петър Байков", отправено от Radiohist за гласуване премахване на страницата.

Надяваме се, че след повторна проверка от Ваша страна, не би следвало да бъдат извършвани последващи вандализиращи промени по страницата.

Ще се радваме да получим насоки и обратна връзка от Вас, ако считате че в текущия си вид, статията все пак би могла допълнително да претърпи конструктивна редакция.

Благодарим Ви за отделеното време и съдействие.

С Уважение!

(Pbaykov (беседа) 08:06, 1 март 2020 (UTC))

Pbaykov: Не Не се налага администраторска намеса. Страницата е предложена за изтриване на У:СИ, като има и посочени мотиви за изтриването. Всеки редактор, отговарящ на изискванията за гласуване, може да даде своя глас и коментар. Вие също можете да коментирате, но не и да гласувате (към момента не отговаряте на изискванията). В този смисъл – предлагането на страницата за изтриване не е вандализъм. Освен това е налице конфликт на интереси от Ваша страна – „Обръщаме се към Вас в качеството си на личен пиар на актьора Петър Байков“. Моля, преди да продължите да редактирате, запознайте се с У:ЗХ и У:КНИ. --Ted Masters (беседа) 08:24, 1 март 2020 (UTC)
Pbaykov, запознайте се също така и с Условията за ползване с които изрично, безусловно и неотменимо се съгласявате при всяка своя редакция в Уикипедия в частта „Платени приноси без разкриване“ -- Сале (беседа) 09:01, 1 март 2020 (UTC)

Прекомерен ентусиазъм

Моля за някакви мерки срещу Потребител:Petkinvi, който въпреки забележките, продължава да генерира нови статии с машинен превод в област, която е тясно специализирана (може и статиите му да са наред, но обемът на текстовете е прекалено голям и неразбираем за среден читател)--Ket (беседа) 18:28, 3 март 2020 (UTC)

✔Готово Готово Благодаря, Ket! Насърчих го да се вслуша в твоето предложение да направи малко почивка с блокиране за три дни.
— Luchesar • Б/П 18:39, 3 март 2020 (UTC)

Злоупотреба с права

Здравей Мога ли да получа отговор на въпросите ми зададени тук? https://meta.wikimedia.org/wiki/User_talk:Iliev PSS 9 block appeal 20200304075524 След оплкване че някой хора ползват бъг в ситемата и се представят за потебител този потребител беше регистриран защо? Преди преди това след като изтрих беседа за този потребител защо беше върната като реално не съществуваше такъв.

Към кой мога да се обърна за да бъде премахнат този потребилет или изтрит. Този потребител и биол ползван очевидно за лаоупотреба и то със знанието на администратори.

--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 78.83.180.30 (беседа) 14:33, 4 март 2020‎ (UTC)

Може ли да помоля някой колега да го блокира този трол за какъвто прецени срок, щото ми писна да се занимавам с глупостите му.
— Luchesar • Б/П 14:50, 4 март 2020 (UTC)

На какво основание да бъда баннат ? Аз задавам въпроси и съм приложил каквото трябва. Къде в правилата пише че това което птавя е против тях? Вие като администратори трябва да ми отговорите. Аз отговор не съм получил. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 78.83.180.30 (беседа) 14:59, 4 март 2020‎ (проверка)

Блокирането Ви от бота е било правилно. Нямате работа да зачиствате чужди беседи. Беседата е на активен потребител.
Няма възможност за изтриване на потребители и няма причина за блокиране на Протогер. --ShadeOfGrey (беседа) 15:10, 4 март 2020 (UTC)

Беседата не принадлежеше на потребител в момента на изтриването и и това висчки го нзаете. Потребителя е регистриран малко след оплакването ми. Аз пробвах но не успях да регистрирам потребител преди това с това име това означава, че както казах по рано администратори пазят свой. Има причина за изтриване на Протогер този потребител е ползван неправомерно със знаението на азмидистратори, до преди нчколко часа този потребител е бил нефиктивен. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 78.83.180.30 (беседа) 15:30, 4 март 2020‎ (проверка)

Продължавате да повтаряте едно и също, без да сте много наясно. Сега ще разполагате с три дена, за да се запознаете с правилата в Уикипедия. --Ted Masters (беседа) 15:40, 4 март 2020 (UTC)

Скриване на редакциите в личната ми страница.

Здравейте, поради разразилият се скандал с репортерката от Бивол бих искал да се скрие историята на редакциите в личната ми страница, тъй като навремето имах публикувани лични данни там, а вече не искам те да бъдат достъпни --Скроч (беседа, приноси)

✔Готово Готово Готово. Лошото е, че така дори и ти няма да можеш да преглеждаш скритите версии. Но предполагам, това няма да е проблем. --Ted Masters (беседа) 15:14, 5 март 2020 (UTC)
Благодаря, прегледал съм каквото има съм си го запазил при мен --Скроч (беседа, приноси) 15:36, 5 март 2020 (UTC)

Моля, преименувайте. Всички езици са съкратени. Например: сръбски език. Македонската литературна норма е много дълга. Преименувайте го на македонски език. 2.133.225.226 15:26, 6 март 2020 (UTC)

Не Това е въпрос на дискусия и консенсус, а не на директно действие на администратор. --Стан (беседа) 17:37, 6 март 2020 (UTC)

Арена Армеец София

Срещу местене. -- Мико (беседа) 13:56, 21 март 2020 (UTC)

✔Готово Готово Една седмица предполагам, че ще е достатъчно за да се постигне консенсус. --Стан (беседа) 14:58, 21 март 2020 (UTC)

Евровизия 1996

Това следва да престане, май.--Rumensz (беседа) 15:59, 23 март 2020 (UTC)

Предупреден. При следващото връщане или ще му блокирам възможността да редактира страницата, или ще я защитя напълно за месец. --Ted Masters (беседа) 16:33, 23 март 2020 (UTC)

преименуване/преместване на страницата Фабрициева жлеза

Здравейте,

Опитах се да преименувам една страница мъниче. В момента заглавието е Фабрициева жлеза, но исках да я преименувам на Клоачна (Фабрициева) бурза. Това наименование е по-точно според новата анатомична номенклатура Nomina Anatomica Avium 1993 и литературата. Направих малка грешка и преименувах беседата към страницата отпреди няколко години и сега не мога да преименувам страницата.

Благодаря предварително,

Поздрави,

Мая --Предният неподписан коментар е направен от GadzhevaMaya (приноси • беседа) 11:06, 25 март 2020‎ (UTC)

✔Готово Готово Оправено е, благодаря Ви. Дали може да Ви помоля да опишете това предложение за преименуване на същата тази беседа (Беседа:Фабрициева жлеза). Тъй като името вече е било обсъждано, най-добре би било да се провери дали в момента има консенсус. Ако до няколко дни няма възражения, чувствайте се свободна да преместите статията. Също искам да Ви помоля да хвърлите един поглед на Уикипедия:Потребителски подпис, за да знаете как да се подписвате под репликите си в Уикипедия. Благодаря Ви много за помощта в обогатяването на свободното познание!
— Luchesar • Б/П 11:36, 25 март 2020 (UTC)
И още една техническа забележка относно името. Практиката за алтернативни наименования на статиите в Уикипедия са пренасочванията. Т.е. ако се реши, че „клоачна бурза“ е правилното наименование, а „фабрициева бурза“ и „фабрициева жлеза“ са алтернативни, тогава статията просто трябва да се казва „Клоачна бурза“, а към нея да има пренасочвания с имена „Фабрициева бурза“ и „Фабрициева жлеза“ (последното ще се създаде автоматично след преместването), вместо заглавието да е „Клоачна (Фабрициева) бурза“. Обичайно също алтернативните имена се описват в заглавната информация на статията: „Клоачната бурза, известна също като фабрициева бурза или фабрициева жлеза, е ...“
— Luchesar • Б/П 11:42, 25 март 2020 (UTC)