Уикипедия:Заявки към бюрократите/Архив/2023

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари заявки към бюрократите на Уикипедия:Заявки към бюрократите.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да направите нова заявка или да коментирате стара, използвайте текущата страница.

Патрульор

Моля да бъда включен в групата. Станислав Николаев 05:53, 22 май 2023 (UTC)

Готово Ket (беседа) 08:07, 22 май 2023 (UTC)

Нужен флаг за интерфейсен администратор за кратко

Привет! Ще ми е нужен флаг на интерфейсен администратор за много кратък период (няколко часа, ако е възможно), за да нанеса дребни актуализации и да поправя няколко дребни счупвания в джаджата МедияУики:Gadget-Quick patrol.js. Писах на съответната беседа, но отговор (и помощ) нямаше, та накрая дойде неволята. Тествал съм след промените и сега си работи така, както си работеше преди последните актуализации в софтуера. Благодаря! Ted Masters (беседа) 23:29, 5 август 2023 (UTC)

Готово, 1 седмица Ket (беседа) 05:06, 6 август 2023 (UTC)

Фактическа грешка

Уважаеми редактори на статията „Ставри Калинов“ в Уикипедия,


Моля да установите на кого е посветена дарената от Ставри Калинов статуетка на папа Йоан Павел ||, за да поправите фактическата грешка в статията „Ставри Калинов“. Защото „Константин и Елена“, асоциирани със „Св. св. Константин и Елена“ от четвърти век, не може да бъдат ктитори на изписваната през тринайсти век Боянска църква.


С почит,

Христо Манев 2A01:5A8:307:E55E:60FC:C11:53F8:48AD 10:24, 4 ноември 2023 (UTC)

Прав сте, налице е фактическа грешка, тъй като ктиторите са Константин и Ирина. Уикипедия обаче разчита на външни източници и вероятно грешката е там. Заявката Ви не е за тук, ще я копирам на беседата на статията Ket (беседа) 10:43, 4 ноември 2023 (UTC)

Временен флаг за интерфейсен администратор

Привет! Моля да ми бъде предоставен флаг за интерфейсен администратор за кратък период – може би за няколко дена; ако се получи някаква авария или има оплаквания, да мога да спра/отменя въпросните промени – за да мога да нанеса корекции в джаджата „Съветник“ и основата ѝ. Имаше доста обширно обсъждане относно начина на работа на джаджата и възможното прецизиране, така че да не нанася промени на определени места в текста. Вкарал съм и част от предложенията от беседа на джаджата, като съм тествал многократно. Тъй като докато течеше дискусията, не бяха изразени възражения, смятам, че това може да се счита за мълчаливо съгласие – формално може да се премине към актуализиране. Благодаря! --Ted Masters (беседа) 21:57, 13 ноември 2023 (UTC)

✔Готово Готово Ted Masters: за седмица засега. И благодаря предварително, мисля, че промените ще си струват усилието. --Спас Колев (беседа) 14:33, 14 ноември 2023 (UTC)
Да, благодаря! Нещо бая се замотах с тестовете – тъкмо си мисля, че вече всичко е готово, обаче, хоп, някаква друга бъгария/тъпотия изскача – та той временният флаг почти замина. Ако се налага (надявам се да не е скоро), пак ще си прося флаг. усмивка --Ted Masters (беседа) 02:29, 18 ноември 2023 (UTC)
Разбира се и пак благодаря. --Спас Колев (беседа) 07:55, 18 ноември 2023 (UTC)
Не мина много време и пак ще моля за временен флаг. Открих бъг при поправката на URL, който мисля, че трябва да се оправи, за да не счупи някъде нещо. Пример за бъгавото поведение на правилото може да се види в две страници: Списък на страните по бедност на населението (където невалидно процентово декодиране води увеличаване на една от променливите и последващо изяждане на символи в предишен? и/или следващ адрес) и Джоан Роулинг (където пък има кодиран несекаем интервал – не е част от ASCII – който бива декодиран и съответно чупи URL-а). --Ted Masters (беседа) 20:04, 26 ноември 2023 (UTC)
Готово, 1 седмица до 3 декември Ket (беседа) 20:12, 26 ноември 2023 (UTC)