Уикипедия:Избрани статии/Предложения/Пийнътс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Пийнътс[редактиране на кода]

Гласуването е приключило. Статията е избрана (7/1).

Прилична статия. Съдържателна и се чете леко. --GVF 18:44, 28 май 2006 (UTC)

За[редактиране на кода]

  1. Symbol support vote.svg За --GVF 18:46, 28 май 2006 (UTC)
  2. Symbol support vote.svg За ----Гивърна 18:58, 28 май 2006 (UTC)
  3. Symbol support vote.svg За --Петко ± (Категория:ИнжИнери се премести) 19:41, 28 май 2006 (UTC)
  4. Symbol support vote.svg За - добре е да я минат още няколко души за олекотяване на слога. Има някои очевидно английски конструкции. --Мико Ставрев 09:32, 29 май 2006 (UTC)
  5. Symbol support vote.svg За--PrinceYuki 09:59, 29 май 2006 (UTC)
  6. Symbol support vote.svg За. Можеше да мине и без високомерни изказвания, но не би. -- Златко ± (беседа) 18:10, 29 май 2006 (UTC)
  7. Symbol support vote.svg За --The Engineer 03:43, 18 юни 2006 (UTC)

Против[редактиране на кода]

  1. Symbol oppose vote.svg Против преводът е непълен. Има още много за доизглаждане. Някой ден може и да стане, но още не е узряла. --Емил Петков 09:39, 29 май 2006 (UTC)

Коментари[редактиране на кода]

Ами, да, чете се леко, но има малко проблеми. Първи (и не толкова важен)- няма картинки. Втори (и много важен)- Пийнътс е име наложено в българската Уикипедия. Не с това име е популярна поредицата карикатури (анимации и героите от нея) в България. Да благодарим за това на един определен човек. Подробности- на беседата. Само допълвам- в интерес на истината и след много разпитване и ровене, се оказа, че някога са давали специалните епизоди като „Фъстъчетата“, но нямах никакво желание да поправям нищо, за да си проличат някои много важни неща. Ако не е проблем, можем да оправим нанесените щети и тогава гласуването да продължи?--PrinceYuki 19:08, 28 май 2006 (UTC)

Гласувам "за" заради пълнотата, подробността и обхвата на статията. Макар още да не съм чел или гледал карикатурите /филмчетата, бих го направил заради статията. Единствено заглавието ме дразни, ама предвид размера на обсъждането и непознаването от моя страна, не знам. Ако наистина са го давали като "фъстъчетата", дай да го направим така - едва ли Емил ще е против, ако това може да се провери. --Петко ± (Категория:ИнжИнери се премести) 19:41, 28 май 2006 (UTC)
Още от сега уточнявам, че твърдението ми за "Фъстъчетата" се базира върху разговори с колеги (само една си припомни) и статия в интернет. Не бях сигурен дали това е достатъчно, за да обявим "Фъстъчетата" за официален превод, а не измислената дума пийнътс да стои. Ако няма потребители, които да са против, утре ще се захвана и ще променя, както заглавията на статиите, така и ще поправя нужното вътре в тях. --PrinceYuki 19:49, 28 май 2006 (UTC)
Според мен "Фъстъчетата" е сто пъти по-добре от "Пинъц" или "Peanuts". --Петко ± (Категория:ИнжИнери се премести) 19:59, 28 май 2006 (UTC)
Разбира се, че е по-добре от "Пийнътс". Запазих "Peanuts", не за да пропагандирам латиницата, в което бях обвинен, а за да запазя оригиналното заглавие, понеже не успях да открия как е било преведено на български (това го има в беседата на статията) и заради практиката непреведени заглавия на филми, книги и тн да бъдат запазени в оригинал. Нека да изчакаме още малко мнения и ще местя/местим. Usmivka.png--PrinceYuki 20:05, 28 май 2006 (UTC)
Сложих картинка от общомедия, за да се види все пак що за чудо е. Юки ако искаш можеш да я махнеш естествено. Само не съм сигурен дали това на снимката е "рекламно пано" или някаква нашарена стена.--Гивърна 20:17, 28 май 2006 (UTC)
Ами, това е Снупи и като че ли по-отива да е там, но засега мисля, че може да краси и основната стаия за карикатурите. Не знам какви лицензи имат картинките използвани тук и за това не ги добавих. В България е по-популярен самият Снупи, а не Чарли Браун. Съдя по тениски, които съм виждал с кучето. --PrinceYuki 20:24, 28 май 2006 (UTC)

Не само в България, а и по целия свят е популярен Снупи, а не Чарли Браун. Не ми се иска да обсъждам причините. Колкото до "Фъстъчетата", аз съм "за". Юки дето бил запазил "Peanuts", за да пази оригиналното заглавие, направил куп статии, че и категорийка, което само по себе си е вече доста работа за оправяне. Давайте да решаваме какво ще е, за да не се получават десетки местения и преправяния. --Емил Петков 09:39, 29 май 2006 (UTC)

Едва ли тук е мястото за дискусия - статията си има беседа, която пък от своя страна е огромна (прегледах я набързо). Иначе "Фъстъчета", в смисъл на "дребосъчета" и на мен ми се струва по-добре. А за местенето - за един час работа, само консенсус да има. --GVF 10:32, 29 май 2006 (UTC)
Смятам, че поне докато не завърши обсъждането за името, статията не трябва да се избира. Срамота е. --Емил Петков 18:19, 29 май 2006 (UTC)
ОК, името и мен ме дразни. Но обсъждането е замряло на 14 април 2006-та (справка - [[1]]). Склонен съм да подкрепя промяна на името на "Фъстъчета", но ако някой се навие да изчете няколкото страници обсъждания, да направи списък с предложените имена и да пусне гласуване в беседата на статията. Само да не се хванем за косите и да го разводним с обвинения и дърпания. Разбирам причината за емоциите - някой се е постарал да напише нещо и сложи основите, вероятно друг е дошъл и го е нарекал глупак, щото едно заглавие не е в състояние да сложи, трети (сигурно воден от добри намерения) е избързал да премести ... както и да е - не навлязах в подробности. Та ... отплеснах се - предложението ми е "Спокойно гласуване". Но не като в парламента, а като на парламентарните избори. Без грам коментари и обяснение на вота, че пак ще се проточи. Казаното - казано. Мир вам!!! :)) --GVF 19:54, 29 май 2006 (UTC)
Проблемът е, че такива решения по принцип не се вземат с гласуване, а с консенсус, ако не греша. --Емил Петков 05:05, 30 май 2006 (UTC)
Ако не греша, тук няма някой, който да е против да е "Фъстъчетата". Що се отнася до "Юки дето бил запазил "Peanuts", за да пази оригиналното заглавие, направил куп статии, че и категорийка, което само по себе си е вече доста работа за оправяне", Yuki най-възпитано поразпита на правилното място, най-възпитано изчака една седмица за коментари от други колеги Уикипедианци, но Yuki не е пчеличката Мая да ходи от беседа на беседа, за да пита. Многото за оправяне е точно след теб, Емиле, защото продължаваш да преместваш разни неща, без да изчакаш мнението на останалите ти/ни колеги. Също така, ще те помоля да престанеш с личните нападки.--PrinceYuki 05:41, 30 май 2006 (UTC)
Драги ми потребителю Принцнезнамкойси, време е да се научите (не е учтиво обръщение, а обръщение към група потребители) кое е лична нападка и кое е критика към определено поведение. Както ти изполваш правото си да недопревеждаш изключително добронамерено, така и аз добронамерено използвам правото си да местя. Проблемът ти там, дето си бил поразпитал, не е бил непреведеното заглавие, както много сладкодумно си написал. --Емил Петков 06:27, 30 май 2006 (UTC)