Уикипедия:Искания за посредничество/Момчил Степанов

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Това е страница за обсъждане на конфликт между редактори под формата на посредничество.

Момчил Степанов (беседа • история • история на беседата • какво сочи насам • свързани промени • изтриване • възстановяване • защита)

Изложение[редактиране на кода]

Моля да се вземе под внимание какво се случва в беседата на Момчил Степанов. Искам да съкратя увеличаващите се списъци на филми и сериали, които е озвучил. Първо - ще станат безкрайни. Второ - нямат източници. Смятам, че не ми е нужно никакво позволение, за да ги съкратя. Нещо подобно се случи преди време, когато Radiohist изтри таблицата с актьори на Димитър Иванчев и беше създал отделна страница с таблицата. В крайна сметка отделната страница беше изтрита, а таблицата повече не се пипа, защото и тя ще стане безкрайна. Също така, той изтри таблицата на Татяна Захова, точно защото се увеличава и няма източници (сега пак си я има, но с 6-7 актриси, за които има източници). В момента аз правя абсолютно същото нещо със страницата на Момчил Степанов, но този потребител ми играе контра, просто защото е превърнал това в основна цел на живота си. Претендира колко бил зает и нямал време да допринася в уикипедия, но незнайно как някак все успява да намери да играе срещу мен, въпреки че знае, че съм прав. Самият той искаше да се допитам първо до PSS356, което уважих, въпреки че можех и да не го правя. Да се има предвид, че той не се допита първо до мен преди да трие таблиците. Измина над седмица, но PSS356 така и не се включи и няма да го направи, защото откакто е в уикипедия за шест години той не е отговарял на съобщения и никога не се е включвал в дискусии. Искам мнението на поне още един човек, за да се разбере кой е крив и кой прав. --Batman tas (беседа) 11:58, 13 май 2020 (UTC)

Забравих да спомена, че няколко дни след започване на обсъждането на беседата, потребител PSS356 направи нова редакция, допълваща списъците. Споменат е в беседата и му е писано на лично съобщение. Аз го тълкувам като "Майната й на дискусията и ще си допълвам колкото си искам.". След като Radiohist е единственият защитник, искам той да се аргументира защо списъците не трябва да се съкратят, а да растат до безкрай и да са без източници. Няма да приемам за отговор "Това е трудът на еди-кой-си и дай да го изчакаме". --Batman tas (беседа) 16:14, 13 май 2020 (UTC)
„Аз го тълкувам като "Майната й на дискусията и ще си допълвам колкото си искам."“ - Това меко казано агресивно тълкувание с нотка на параноя. Човекът със сигурност не е видял съобщението. „не трябва да се съкратят, а да растат до безкрай и да са без източници.“ -Batman tas е направил същото с биографията на Васил Бинев. Двойно е по-дълга от тази на Степанов, бавно се зарежда, няма източници в раздела с ролите в дублажа, но явно batman обича Бинев, мрази Степанов, и затова според него трябва да има двоен стандарт. Това е несериозно поведение отстрана на човек, който не даден нито един смислен аргумент и само руши Уикипедия със субективните преценки и невъзпитания си тон. Уикипедия е място за неутрална и точна информация, а не параноични тълкувания и пристрастие.Radiohist (беседа) 07:57, 14 май 2020 (UTC)
Явно не си обърнал внимание, че от една година вече не допълвам страницата на Бинев и на който и да е друг озвучаващ актьор, точно защото ще станат безкрайни и нямат източници. Те са спрели да растат и могат да бъдат съкратени по всяко време, стига преди това да пуснеш обсъждане на беседата на съответната страница. Сега просто спирам безкрайния растеж на списъците на Степанов. Как ще отговориш на това? --Batman tas (беседа) 16:33, 14 май 2020 (UTC)
Още нещо. Как така не съм бил дал смислен аргумент? Значи безкрайно растящи списъци без източници не е смислен арумент, когато аз го давам, а когато ти го даваш, е смислен? Дюд, въ тъ фъ?! Виждам, че имаш нещо против мен, добре, супер, ама хайде дръж се малко по-професионално. --Batman tas (беседа) 16:38, 14 май 2020 (UTC)

Коментари[редактиране на кода]

Петър Петров[редактиране на кода]

Аз искам да помогна, но не съм наясно какво точно се иска тук като помощ. Например да си дам мнението за озвучаващите актяори ли? Не вярвам. Дали да се трие информация без източници ли? Също не вярвам, че това е под въпрос, той като е основополагащо правило в Уикипедия. Как да се определи кои са най-важните роли/постижения на накой? Не знам, но ми се струва че не това е под въпрос.

Допълнително ми прави впечатление, че има като че ли излишно предполагане на мотивите на другите редактори.

За дискутирането: никой не може да задължи някого да обсъжда нещо или да отговаря на въпроси. Предполага се, че самите редактори са заинтересувани да го правят, тъй като така си помагат. Ако някой не иска помощ -- ок.

Една седмица ми се струва пределно достатъчен срок за изчакване за отговор на беседа.

Моля кажете какъв точно е конфликтът, за който се иска посредничество. --Поздрави, Петър Петров 13:04, 14 май 2020 (UTC)

Петър Петров, конфликтът се е получил заради двойния стандарт на Radiohist. Значи той може да трие/съкращава без да се допитва до съответния потребител, който е щял да отговори, ако е бил потърсен (имам предвид себе си), а според него аз първо трябва да се допитам до друг потребител, преди да трия/съкращавам (този друг потребител стана ясно, че няма да се включи никога). Питам аз какво правим в такъв случай? --Batman tas (беседа) 16:34, 14 май 2020 (UTC)
Всеки може да трие без да се допитва, просто е възможно редакциите да бъдат върнати. Какво според някой трябва да правиш ти си е мнение на даден човек и няма как да те задължи с нещо. Ако има спорна редакция се започва обсъждането ѝ на беседата. Ако някой игнорира обсъждането, а продължава да редактира статията, се подава заявка на У:ЗА за заключване до намиране на консенсус. По конкретна редакция не мога да говоря, защото не е посочена тук, но съм сигурен в добрите намерения на всички. --Поздрави, Петър Петров 18:56, 14 май 2020 (UTC)
Петър Петров, потребител PSS356, който не се включва в обсъждането, беше споменат в беседата на Момчил Степанов, а също уведомен на своята лична беседа. Това стана преди повече от седмица и мисля, че на 5 май. Но на 8 май той направи нова редакция, допълваща списъците. Искам само да знам ти какво би направил, ако един списък без източници продължава да расте. Би ли го съкратил веднага или поне би ли спрял растежа му? Аз смятам, че е редно да се направи едно от двете, но в никакъв случай да не продължи да расте. --Batman tas (беседа) 20:50, 14 май 2020 (UTC)
Бих върнал спорната редакция с резюме, че тази промяна се обсъжда на беседата. Ако се повтори -- заявка на У:ЗА за защита от редакторска война. --Поздрави, Петър Петров 23:43, 14 май 2020 (UTC)
Както решиш. Аз не виждам смисъл да се отлага. --Batman tas (беседа) 09:27, 15 май 2020 (UTC)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Да се отлага кое? Ако няма възражения на беседата до няколко дни, се приема че е постигнат консенсус, статията се отключва и се нанасят промените. Не разбирам кое се отлага? --Поздрави, Петър Петров 18:42, 15 май 2020 (UTC)

Имах предвид няма смисъл да се чака повече и направо да се връща към моята версия на страницата със съкратените списъци. Но добре, ако няма никакво включване до два-три дни, тогава действай. --Batman tas (беседа) 21:45, 15 май 2020 (UTC)
Не е реалистично да се очаква някой незаинтересован да следи нещо, за да го отключи, върне и т.н. Нормално е при приключване на дискусията да се подаде нова заявка на У:ЗА за отключване и тогава промените се нанасят. Така също се избягва едностранното обявяване на дискусия за приключила – администраторът също би проверил това. --Поздрави, Петър Петров 10:23, 16 май 2020 (UTC)
Петър Петров, след като страницата е вече отключена и нямаше повече дискусии, възражения и каквото и да било друго, аз ще процедирам с моите редакции точно в този момент. --Batman tas (беседа) 17:36, 21 май 2020 (UTC)
Ааа, сега видях, че Nk е свършил работата.--Предният неподписан коментар е направен от Batman tas (приноси • беседа) 19:37, 21 май 2020 (проверка)