Уикипедия:Разговори/Случаят ИнжИнера

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Вижте преди това следните обсъждания:

На У:ЗА бяха зададени следните въпроси:

3. Несъгласие, незнание, грешка, вандализъм, некоректно отношение, неуважение, хомосексуалност, хетеросексуалност, местоживеене, религия, политическа, национална, етническа принадлежност, (не)трезвеност, настояване за У:ВП, У:НГТ, У:АП и У:НЛН, основания ли са, допускат ли, оправдават ли такова отношение от един редактор към друг(и)?
4. Ако някой редактор е различен/има несъгласия, заслужава ли лични нападки, псувни, обиди и заплахи?

Тук да обсъдим какви мерки можем да вземем срещу нарушители на уики-принципите за цивилизованост и никакви лични нападки. В текущите правила не са записани специфични наказания за такова държание, но това е защото никога, нито тук, нито в английската Уикипедия е имало такъв проблем. Така че, моментът е дошъл (от доста време) да обсъдим заедно и да намерим някакво решение.

Относно Потребител:ИнжИнера (приноси) въпросът е по-сложен, тъй като малка част от редакциите му са смислени и сам си вярва, че помага, което прави преценката дали е "вандал" и "трол" по-сложна. Въпросът е малката част от приносите му компенсира ли многократното, систематично нарушаване на уики-принципите? Според У:НЛН "няма никакви извинения за лични нападки към други редактори".

Въведението е писано от Петко.

Към сегашния момент (20:09, 3 юни 2006 (UTC)) Потребител:ИнжИнера е блокиран временно и безсрочно, заради лични нападки, обиди и заплахи. Администраторите имат право да блокират систематични вандали, тролове и нарушители на уики-принципите и продуктивната обстановка в Уикипедия. Докато аз подкрепям тази мярка, тя е само временна: докато общността успее да вземе някакво решение по този специфичен потребител, и евентуално да вземе решение за правила и процедури, с които да може да се справя в бъдеще с подобни проблематични потребители. --Петко ± (Категория:ИнжИнери се премести) 20:09, 3 юни 2006 (UTC)