Уикипедия беседа:Тенис/Архив1

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.
Тази статия е поддържана от членовете на Проект Тенис, който е основан с цел подобряването и създаването на нови статии, свързани с тениса. Ако искате да вземете участие в проекта, посетете страницата му, прочетете съдържанието и, ако сте съгласни, се запишете сред членовете.

Привет на всички любители на тениса :-)

Предлагам най-напред да се заемем с шаблон за тенисистите и после да актуализираме най-вече българските, защото за другите може да се намери достатъчно информация :-)

Ееее, Nad, какви приветствия! Какво посрещане!


И по-сериозно. Много хубави думи и идеи, наистина, но тяхното място е в основната страница на проекта, не в беседата. Пиши там. Нали ние сме основателите, поне в началото ще си го попълваме сами --keranov 20:33, 26 март 2007 (UTC)

Прекалено е незначително това, което ще пиша, за да го поствам в основната тема Ухилен съм--Nad 20:49, 26 март 2007 (UTC)

Аз предприех едно мощно попълване, дори ме изпревари с редакцията си, влез след малко да видиш новия ни хубав проект тенис! --keranov 21:14, 26 март 2007 (UTC)

Браво на теб, за съжаление не знам английски и не съм много по писането, но колкото мога ще действам по проекта (бива ме в сметките и точните науки) :-) --Nad 14:45, 27 март 2007 (UTC)


Понеже си се заел с големия шлем реших да помогна и вмъкнах победителите в US Open по твой тертип, доста си поиграх, моля те ги попрегледай, защото може да съм сгафила при изписването на някое име :-) --Nad 18:03, 29 март 2007 (UTC)

Супер си се справила, браво! В момента нямам много време за Уикипедия, но скоро, като се поосвободя, ще погледна по-отблизо списъка. И най-накрая ще се заема с шаблона за тенисисти! А ти продължавай все така! --keranov 21:09, 29 март 2007 (UTC)

Н.Христов, добре дошъл, виждам, че си ценител по-скоро на женската красота (няма лошо) Ухилен съм --Nad 18:41, 30 март 2007 (UTC)


За подсещане и информация за тези, които не знаят: На 14 април 2007 г. Димана Кръстевич ще се омъжи :)

„Участието ми във "Фед Къп" ще остане най-хубавият момент в кариерата ми. Съжалявам, че тази година няма да мога да го изпитам отново. Няма нищо по-хубаво да играеш за държавата си", сподели Димана. sportal.bg“ --Nad 21:24, 4 април 2007 (UTC)

Нещо в категория тенисисти е станала голяма каша, как мислите азбучния ред по малко име или по фамилия следва да бъде? --Nad 14:52, 20 април 2007 (UTC)

Според мен трябва да е по фамилни имена... Нали знаеш как да окажеш по коя буква да се подреждат? Накрая на статията [[Категория:Български тенисисти|Кръстевич, Димана]] и тя отива при буквата К --keranov 21:18, 20 април 2007 (UTC)

Шаблон:Тенисист

Шаблон:Тенисист е вече готов! Ако някои има забележки или препоръки, с радост бих ги прочел тук, в беседата на проект Тенис.

Първият тенисист, "удостоен" с новия шаблон, напълно заслужено е Магдалена Малеева    --keranov 11:55, 5 април 2007 (UTC)

Втория тенисист е Мария Пенкова :-) Дали да не пишем в шаблона и спечелените пари от наградни фондове? И може би категорията на спечелените турнири? --Nad 14:19, 5 април 2007 (UTC)

Да, парите можем да ги включим. Но с категориите на турнирите няма ли да стане малко претрупано. Примерно за Маги Малеева: има 10 титли на сингъл, от които - 2 първо ниво, 2 второ ниво, 3 трето ниво, 1 четвърто и 2 пето. Което си е доста информация. Категориите могат да се включат в списъка с победите в основния текст на статията: "1992 год. победа в WTA Сан Марино, 5 ниво". Като се сложи инфото в една табличка и ще стане всичко много подредено --keranov 19:53, 5 април 2007 (UTC)

Мария Пенкова тази година няма да участва във Фед Къп, защото е студентка в Австрия :) И въобще, тя май ще се отказва от тениса, за последното не съм много сигурна. --Nad 20:08, 5 април 2007 (UTC)

Опс, извинявай, грешката е моя. Ще върна старата информация.--keranov 21:28, 5 април 2007 (UTC)

Следващите ми редакции са за Павлина Стоянова и Елена Пампулова, като се видя с повече време пак --Nad 15:36, 6 април 2007 (UTC)

Включих и спечелените пари от наградни фондове в шаблона. Виж как съм ги включил в статиите за Павлина Стоянова и Елена Пампулова. Също там съм използвал е едни трикове с добавяне на <br> (за изкуствено създаване на нов ред) и <li> (за изкуствено създаване на списък с точки). Мисля че така става доста по-подредена информацията... Весели празници на всички! --keranov 10:56, 8 април 2007 (UTC)

Може ли цвета на шаблона да стане малко по-светлозелен и убит :-) А иначе дойде ред и на Сесил Каратанчева --Nad 21:16, 10 април 2007 (UTC)

Да, може, естествено. Избери си цвят от Уикипедия:Цветова таблица, напиши ми кой и аз ще го променя. За инфо, в момента е PaleGreen. --keranov 21:46, 10 април 2007 (UTC)

Honeydew бледичко е, но ми харесва, тъкмо обяснявах в беседа за сесил каква е асоциацията :) а ти кое предлагаш? може и LightGreen --Nad 09:14, 11 април 2007 (UTC)

Влез в Тестовата ми страница и виж как излежда шаблона с различните цветове. И си избери, за мен няма голямо значение --keranov 15:58, 12 април 2007 (UTC)

Да, това което ти си предложил DarkSeaGreen1 наистина не е лошо, по-меко е :) LightGreen ми изглеждаше по-светло, но така както си ги наредил, нещо не ми харесва, не се отличава много от другите :)--Nad 20:41, 12 април 2007 (UTC)

Значи избираме DarkSeaGreen1? Добре, ще го променя още утре--keranov 20:46, 12 април 2007 (UTC)
Току-що смених зеления цвят в шаблона. Виж и още нещо малко по-долу --keranov 09:51, 13 април 2007 (UTC)

Поредния тенисист, удостоен с новия шаблон е Цветана Пиронкова, вярвам че това няма да е последната актуализация Давай Цвети! --Nad 15:34, 16 април 2007 (UTC)

Днес приложих шаблона и за Димана Кръстевич, но не можах да се справя със снимката, оказа се, че намалена стои по-добре, затова съм я сложила отделно. Имам предложение малко да се увеличи шрифта на името на латиница, защото почти не се вижда --Nad 21:17, 19 април 2007 (UTC)

Уголемих текста на английски в шаблона. Добавих в шаблона и още една променлива, наречена големина-картинка. Тя не е задължителна и се използва само в случаите като с Димана Кръстевич. Размазването става, защото в Уикипедия е качена много малка снимчица. С тази променлива можеш да оказваш колко малка е всъщност малката снимчица. Разгледай как съм го направил при Димана. Стойността на широчината на картинката (което всъщност представлява тази променлива) може да се разбере като влезнеш в самата картинка - пише я отдолу в скоби. И се взима само първата стойност - на широчината. Не знам дали разбра, не е толкова сложно, но няма как иначе да ти обясня. --keranov 10:23, 20 април 2007 (UTC)

Браво, много добра работа си свършил днес :) Де да можех и аз така, ама повече ме бива за редактиране, отколкото за същинско писане Ухилен съм--Nad 13:58, 20 април 2007 (UTC)

Решила съм да се заема със статии за тенисистките за Фед Къп, главно за Десислава Младенова и Жаклин Алауи, то ще е повечко статистика, ама нищо Ухилен съм--Nad 14:32, 20 април 2007 (UTC)

Да, браво, ще стане много хубаво. Да направим Уикипедия основен източник на актуална информация за Отбора за Фед Къп. Или по-скоро за всички български тенисисти. Аз сега съм се хванал да направя статии за ITF, WTA и ATP. Е, две са готови вече, остава още една. Може и да пооправя статията Тенис, че сега е ужасна. И там мога да разясня малко на хората за различните турнири - че е объркващо за незапознат - Голям шлем, Мастърс Къп, Серия Мастърс, ATP тур, челънджи, фючърси, WTA тур, категория едно, две, турнири ITF... Ще ги наредя в едни таблички и ще стане много ясно . Не знам дали ще имам достатъчно време, де... --keranov 21:18, 20 април 2007 (UTC)

Keranov много те моля погледни тази беседа, защото не можем да се разберем с господин Петров : ) Беседа:Любомира Бачева --Nad 18:08, 25 април 2007 (UTC) Днес освен, че довърших Любомира Бачева за което имаше доста полемики :) направих и страничката за Галя Ангелова, доста трудно открих профила и във WTA а в ITF нямаше почти никаква информация...--Nad 21:24, 27 април 2007 (UTC)

Браво, Nad, супер се справяш! А относно полемиката, която се беше разразила преди няколко дни - както и си помислих, това беше буря в чаша вода. Просто господинът е доста агресивно настроен, личи си и от беседата в профила му. Така че можеш да продължиш да използваш латинското изписване както досега. Аз ще помисля за начин на добавяне на информация към шаблона, която да посочва, че това е латинското изписване, с което българския тенисист е известен по света. --keranov 08:12, 28 април 2007 (UTC)

Оправих вече и спорното име на латиница. Като посочиш с курсора на мишката върху името на латиница, излиза вече прозорче, което ти казва какво е това име. Надявам се вече всичко да е наред.--keranov 08:34, 28 април 2007 (UTC)

Една от състезателките за Фед Къп Кристина Сотирова беше преместена в микромъничета, направих каквото можах, ако някой може да напише повече нека заповяда :( --Nad 14:57, 28 април 2007 (UTC)

Пооправих още няколко статии - Юлия Берберян, Адриана Велчева, Филипа Габровска, Дора Джилянова и Галина Димитрова. Ако можете сложете по някоя снимка, мисля че могат да се намерят, но аз не съм наясно с правата :( --Nad 10:08, 1 май 2007 (UTC)

Няма нужда да пишеш фамилиите на тенисистите с големи букви на латиница. Да, знам че са изписани така в профилите им, но не мисля, че има нужда да го правим в Уикипедия. А и така ми се струва, че се измества фокусът - несъзнателно се четат първо думите с големи букви. А в заглавието водещо е все пак името на кирилица, нали? --keranov 14:40, 1 май 2007 (UTC)

Да така става с copy->paste Ухилен съм ей сегичка ще ги поправя --Nad 14:49, 1 май 2007 (UTC)

Готови са и Мария Гезненге, Марина Кондова и Светлана Кривенчева Малко са им в повече титлите на някои тенисисти и ще трябват таблички, но още не съм ти усвоила :( --Nad 17:46, 5 май 2007 (UTC)

Виж как подредих титлите на Светлана Кривенчева в табличка. Можеш да я използваш оттам, ако ти харесва.--keranov 09:37, 7 май 2007 (UTC)

Благодаря, ще ползвам табличката, само за категорията си мисля дали да не пиша наградния фонд на турнира? как мислиш? --Nad 13:56, 7 май 2007 (UTC)

Ами, да, може. И аз си мислих да включа отделна колона за наградните фондове, но не намерих информация за наградните фондове през 1992 година, когато започват победите на Светлана Кривенчева. И затова не го включих. Знаеш ли как да го направиш това с фондовете? Ако искаш, ще ти помогна. --keranov 16:17, 7 май 2007 (UTC)

Няма проблем, ще се справя :) Но много бавно върви :( Мисля си след като приключа с жените да опиша и мъжете състезавали се за Купа Дейвис, какво ще кажеш? Ще пиша наградните фондове в колона категория --Nad 16:28, 7 май 2007 (UTC)

Да, трябва да се направи подобно нещо и с купа Дейвис. Аз може да се хвана тези дни да направя една статия за Купа Дейвис като цяло и, ако намеря информация, за българския отбор.--keranov 16:31, 7 май 2007 (UTC)

Не бързаме заникъде, ще карам полека пък докъдето стигна, най много ме е страх да не се намесят некомпетентни хора както онзи ден ми бяха развалили статията за Сесил Каратанчева :) --Nad 16:36, 7 май 2007 (UTC)

Да, не бързаме. А за некомпетентните - човека още се учи, не го съди строго. Все пак това не е наша енциклопедия, а всеки може да пише. И както може да ни помогне, така може и да развали нещо. Аз от време на време се занимавам и с футболните статии - няма да ти казвам какво се случва от време на време примерно със статиите на Левски и ЦСКА. Така че това е нормално. Иначе, продължавай все така, супер си! --keranov 16:43, 7 май 2007 (UTC)

Какно ще кажете за инфо за брой победи/загуби в шаблона за тенисист, както е и в чуждоезичните уикипедии? --HSV 16:27, 16 май 2007 (UTC)

То добре, но съм забелязала, че тази информация често не отговаря на истината... --Nad 17:57, 16 май 2007 (UTC)
Ще се взима от официалните сайтове или от този на АТП. Едва ли там ще е объркана... --HSV 18:16, 16 май 2007 (UTC)
Ами аз нали ъпдейтвам информация за състезатели с по-малко срещи и нисък ранкинг и съм забелязала, че не отговарят, може би не се взимат предвид квалификациите? Нека някой прибави тази информация в шаблона, може би това за което пиша се отнася за отдавнашните тенисисти, предполагам за съвременните информацията е точна --Nad 18:19, 16 май 2007 (UTC)
Включих бройката победи-загуби в шаблона. Можете да видите как излиза в статията на Магдалена Малеева. --keranov 16:24, 17 май 2007 (UTC)

Идеално е станало, бихте ли погледнали моля ви статистиката на Фернандо Гонзалес, какви са тези турнири, какво е това чудо... Между другото обърнете внимание и на загубата му на двойки през 1999 г. Ухилен съм --Nad 16:29, 17 май 2007 (UTC)

Първо, моля те, говори на ти ... И, второ, не разбрах какво има в турнирите на Фернандо Гонзалес? --keranov 17:05, 17 май 2007 (UTC)

Аз на ти с говоря, но нали има и други участници, вече не сме само двамата в проекта :-) „През 1999 г. Гонзалес (заедно с пакистанеца Кюреши) играе първия си финал на двойки на фючърса в Александруполис, двамата губят от Ивайло Трайков и Милен Велев след два тайбрека.“ това е интересната част, турнирите ми са странни, защото в сайта на ATP няма нито победите му в турнири от ITF, нито отчитат тези за „World Team Championship“ (това го чух за първи път), а и олимпийските игри не е ясно дали се броят, носат ли точки или не... --Nad 17:20, 17 май 2007 (UTC)

Керанов, много те моля да направиш пренасочване на Павлина Нола към Павлина Стоянова, че незнам как става :( --Nad 17:30, 19 май 2007 (UTC)
Готово! Извинявай, аз още не съм погледнал за Гонзалез, но не ми е останало време... Утре може би --keranov 18:05, 19 май 2007 (UTC)

World Team Championship е нещо средно между Купа Дейвис и Мастърс къп - 8 национални отбора играят в две групи всеки срещу всеки. Мъчи ме един друг въпрос: Челънджър турнирите какви са в крайна сметка?! Тук пише, че Сафин е спечелил един Челънджър. Обаче не се споменава в сайта на АТП, а нали те го организират? От друга страна, на сайта на ITF статистиката е разделена на победи/загуби в АТП Тур и АТП Тур + Челънджър и др... --HSV 12:25, 20 май 2007 (UTC)

Мисля, че Чалънджърите се организират от ITF (май това са веригите, но нали ги махнаха от тази година), Гонзалес също има спечелен турнир от ITF (фючърс), който не фигурира в сайта на ATP... Разликата между фючърсите и чалънджърите е, че фючърсите са самостоятелни турнири, докато при Чалънджърите печелиш точки и за цялата спечелена верига. Загорка по-рано беше такава верига, а сега са 4 самостоятелни турнира. Това е което знам, а доколко е вярно ... :-) --Nad 13:09, 20 май 2007 (UTC)
Ама тука пише АТП?! --HSV 13:21, 20 май 2007 (UTC)
Хайде и аз да се намеся Затова направих статиите тенис, ITF, ATP и WTA - с цел да разясня кой турнир какъв е. Ама някой не чете Челинджър веригата се организира от ATP, а фючърсите (които всъщност са ITF Веригата за мъже) - от ITF. При мъжете имa 3(!) отборни първенства - Купа Дейвис (ITF), Купа на държавите за ветерани (Nations Senior Cup - ITF) и Световна отборна купа (World Team Cup - ATP).--keranov 14:00, 20 май 2007 (UTC)
Някой (аз) чете, и затова пита: 1. След като е част от ATP Tour, защо титлата на Сафин от Еспиньо, Португалия от веригата Челънджър не фигурира в много от местата, където има статистика за Сафин? 2. Защо на горепосоченият сайт на ITF има разделение: Career Singles (Tour Level Only) 372 216; Career Singles (Incl. Futures, Challengers and Satellites)? --HSV 14:12, 20 май 2007 (UTC)
Защото ATP Tour включва турнири от 5 нива (виж ATP). Като първите три (или може би четири) се водят турнири от най-високо ниво, а останалите (вкл. челиндж турнирите) са от най-ниско и вероятно понякога са пропускани. Това е някакъв конкретен случай. Общата иформация за турнирите в статиите съм я взимал от сайтовете на ATP и ITF, посочил съм и източници. Но понякога стават разминавания... --keranov 14:28, 20 май 2007 (UTC)

В такъв случай да му я пиша ли в статистиката? В таблицата с титлите като е с друг цвят няма да има проблем да се различи, че е от по-ниско ниво, но в инфо кутията? Друг въпрос: Смятам да направя навигационен шаблон за тенисисти, които са били номер 1 в ранглистата. Има четири варианта как да ги подредя: По малко име, по фамилия, по брой седмици намер едно и хронологично. Как предпочитате? --HSV 15:46, 20 май 2007 (UTC)

Пак да се изкажа (макар и не толкова компетентно), такааа аз мисля, че говорим за различни неща, имаше чалънджъри организирани от ITF - пример "България Чалънджър" ($ 25 000+) в София - май са сателитни вериги наричани понародному по същия начин, а това за което вие говорите е нещо друго. Сафин е печелил точно такъв малък сателитен турнир за справка И точно за тези турнири от ITF (които вече не се организират), както и за фючърсите ATP не ги брои за спечелени и по мое мнение трябва да бъде написано в в шаблона като брой спечелени турнири - ITF, както съм направила и за Гонзалес Ухилен съм--Nad 18:50, 20 май 2007 (UTC)
Може би Nad наистина е права. Може това да са точно сателитни турнири (организирани от ITF), които просто да се казват Челинджър (Challanger = Съревнование на бълг.) и оттам да се плучава разминаването. Но навсякъде, където четох си пише, че Challanger веригата се организира само и единствено от ATP. А в ITF Men's Circuit влизат само фючърсите (и сателитните турнири до 2006 г.)--keranov 13:11, 21 май 2007 (UTC)
А може и да не е Ухилен съм. Защото онзи турнир дето го е взел Сафин - за който писах аз, в Еспиня, Ешпиня или нещо подобно в Португалия - не фигурира на онзи сайт, който Nad показа - не и през 1997, за други години не знам. Но Сафин го е спечелил през 1997... Мистерия. Трябва да му звънна да го питам... --HSV 15:27, 21 май 2007 (UTC)

Ами айде де, звънкай му Ухилен съм Интересно, гледам статистиката на Гулбис и той има спечелени такива турнири, а те не фигурират никъде... А ето и за Сафин

Espinho Place: Portugal Date: 8-Sep-97 - 15-Sep-97 Draw: 32 Surface: Clay Prize Money: 100000

CH, 8-Sep-97, O, Clay , Draw: 32

R32 Perlant, Jean-Baptiste (FRA) 161 6-1 6-3

R16 Solves, Gerard (FRA) 167 2-6 7-5 6-2

Q Burrieza, Oscar (ESP) 149 7-5 6-4

S Calatrava, Alex (ESP) 133 3-6 6-3 7-6

W Huet, Stephane (FRA) 195 7-5 6-0

This Event Points: 97, ATP Ranking: 306, Prize Money: US $14,400

Голям Шлем

Видях, че си поправил почти всички имена за победителите на US Open, не съм съгласна обаче с Уилям Ларднър и може би победата на Уилям Ларднър през 1906, защо си променил победителя? [1] :)--Nad 20:09, 8 април 2007 (UTC)

Промених победителя, защото използвах за източник английската Уикипедия [2] (информацията е същата и в немската, и във френската версия). Не знам на кой да се доверим, но официалният сайт на US Open сякаш е по-достоверен източник. А за името - Ларднър на английски би изглеждало като Lardner, а името на тенисиста всъщност е само Larned. В руската Уикипедия са го транслитерирали като Уильям Ларнед [3], но те, знаеш може би, произнасят немите гласни от английския, за да могат да изговарят думите по-лесно на руски. А в българския език ние по-скоро гледаме да копираме оригиналното звучене. --keranov 09:15, 9 април 2007 (UTC)
Аз обикновено пускам търсачка и гледам с кое име е популярен тенисиста в България. Ларнд въобще няма, навсякъде го наричат Ларднър :) А официалния сайт си показва Ларднър за победител --Nad 09:20, 9 април 2007 (UTC)
Коя търсачка? Дай ми примери. А за 1906 - доверяваме се на официалния сайт - веднага ще го променя --keranov 09:30, 9 април 2007 (UTC)

Google естествено :) Не че държа да е на моето ама нещо не ми звучи така както си го писал, много съгласни :) --Nad 10:59, 9 април 2007 (UTC)

Фед Къп

Какво ще кажеш да разделим статията Фед Къп на две:

  • едната с информация за турнира под заглавие Фед Къп - история, формат, победители, статистика и външни препратки от настоящата статия
  • а другата под заглавие Отбор на България за Фед Къп, към която имаме вече няколко червени препратки от Шаблон:Тенисист. Новата статия ще бъде образувана от точката "България и Фед Къп" от статия Фед Къп. И ще съдържа информация само за българското участие във Фед Къп.

Смятам, че фокусът върху BG отбора ще се засили след разделението. Статията Фед Къп е и достатъчно дълга да поеме разделението, без двете новосформирани статии да станат мъничета. Какво мислиш? --keranov 09:51, 13 април 2007 (UTC)

Съгласна съм, то и без това на другите езици всичко е в много отделни теми :) Вече съм и малко по-свободна и мога да пооправя и още някой и друг тенисист :) --Nad 16:02, 13 април 2007 (UTC)

Шаблончета

Днес намерих едно и направих едно шаблонче . Ето за какво става въпрос:

  1. Виж Шаблон:Флаг икона. Той се използва за онези знаменца, оказващи националността. Като изписва и името на държавата като задържиш курсора върху знамето. Използвах го в новата си статия Асоциация на тенис професионалистите - при водачите в Световната ранглиста. Виж, ако искаш, как работи. Нали веднъж ме беше питала нещо подобно...
  2. Направих едно малко шаблонче за Проект тенис, което да слагаме в беседата на статиите, направени от нас. Видях че подобно нещо правят в английската Уикипедия да популяризират проектите си. И защо да не го направим и ние, та може да дойдат и още редактори --keranov 17:54, 23 април 2007 (UTC)
То добре ама си забравил да сложиш това, което трябва да копираме като шаблон :) За флаговете наистина е полезно защото се измъчих наистина, много страници се отварят... А има ли начин да си направя нещо като списък на най-често използвани шаблони? --Nad 18:44, 23 април 2007 (UTC)
Оправих шаблончето за проекта. За най-често използваните шаблони? Можеш да си направиш списък в твоята страница-профил. Или пък да си направиш скрита твоя страница (като създадеш статия от рода на Потребител:Nad/Най-често използвани шаблони). Тя се води за твое лично ползване и никои няма да ти я пипа --keranov 19:07, 23 април 2007 (UTC)

Предложение за нов шаблон

Видях, че сте направили Шаблон:Проект тенис и ми хареса много идеята, дори много отдавна имах намерение да го направя същото с проект футбол. Предлгам ви нов по-добър вид на шаблона. Ето ги и моите предложения (не се стряскайте, че са големи.. това няма значение):-) --Н.Христов 08:23, 24 април 2007 (UTC)

1

Проект Тенис Тази статия е създадена и поддържана от членовете на Проект Тенис, който е създаден с цел подобряването и създаването на нови статии свързани с тениса. Ако искате да вземете участие в проекта, посетете страницата на проекта, прочетете съдържанието и ако сте съгласни се запишете сред участниците.

2

Проект Тенис Тази статия е създадена и поддържана от членовете на Проект Тенис, който е създаден с цел подобряването и създаването на нови статии свързани с тениса. Ако искате да вземете участие в проекта, посетете страницата на проекта, прочетете съдържанието и ако сте съгласни се запишете сред участниците.
Съгласен съм с предложението, за шаблона взех пример от английската Уикипедия, където също използват такива големи шаблони в беседите. А и в такъв голям шаблон могат да се кажат много повече неща - както и ти си направил.
Ако трябва да избирам, бих избрал 2 - много стилно изглежда така с пиктограмата. --keranov 11:38, 24 април 2007 (UTC)
И аз съм за :) Наистина топката е малко стряскаща и изглежда все едно ще халоса някой по главата, така че нека е другото шаблонче :) Предлагам да редактирате сега съществуващия за да не се налага да ги подменяме ръчно там където е сложен --Nad 14:18, 24 април 2007 (UTC)

Готово, направих промяната на шаблона след единодушното одобрение на всичките трима члена на проекта! Н.Христов, благодаря за предложението и за новия шаблон! --keranov 21:42, 24 април 2007 (UTC)

Относно правописа

Отварям нов раздел за спорен правопис:

  • Стефан Едберг или Щефан Едберг, кое е вярното, според мен първото, моля за вашето мнение :-) --Nad 11:16, 28 април 2007 (UTC)
Стефан Едберг. Направих проверка в w У:Н6 и наредбата каза Ст. Щом е шведски. Логична връзка може да се направи с шведската столица - Stockholm - Стокхолм, а не Щокхолм. Можеш да оправиш грешките, ако искаш. Или аз ще го направя по-късно --keranov 16:26, 28 април 2007 (UTC)
  • Густаво Куертен или Густаво Кюртен. Нещо не го виждам като нито едно от двете, не ми звучат :( --Nad 21:39, 15 май 2007 (UTC)
Моето мнение е, че името му би трябвало да се произнася Густаво Кюртен, защото фамилията му има германски корени. И в оригинал се пише Kürten. Но има едно изключение при транскрибирането на имената - че ако един човек е популярен с различно по произношение име от оригиналното - то се запазва. Пример: ние казваме на американския писател Марк Твен, въпреки че името му се произнася Туейн. Густаво е много по-известен тук като Куертен, на английски също го произнасят по подобен начин, така че може да запазим името на статията "Густаво Куертен", а просто в нея да укажем, че всъщност се произнася Кюртен. Както са направили в Марк Твен. Отново казвам, че това е само моето мнение... --keranov 06:35, 16 май 2007 (UTC)

Интересно наистина, не бях чувала и за Марк Твен, но защо реши, че в оригинал се пише с ü и в португалския и в немския вариант е едно и също. Семейството му немски емигрнти ли са? Едно пренасочване ще свърши добра работа :-) ако може някой от вас да го направи за да не оплескам нещата --Nad 19:02, 16 май 2007 (UTC)

На немски ü и ue е едно и също - чете се като ю. Но пък тук пише че се произнася Кеертен?! --HSV 19:43, 16 май 2007 (UTC)

Хах, че аз допреди месец-два мислех че се казва Кертен :) но четох по разни форуми Кюртен и Куертен, и се разколебах Ухилен съм Имам една позната бразилка и съм намислила да я питам, но не се засичаме нещо :-) --Nad 19:58, 16 май 2007 (UTC)

Явно има много възможности. Можем да направим пренасочващи страници с всичките варианти на произношение. Но как да се казва основната статия? Както се произнася името му на португалски (явно Кеертен), както е според корените му (от немски Кюртен) или както май е най-известен в България (за Куертен Google връща 385 български резултата, за Кюртен - 26, а за Кертен/Кеертен - 0).--keranov 16:09, 17 май 2007 (UTC)

В Македония си го наричат Кертен, както е правилното и според мен, но се произнася с дълго „е“. Предлагам страничката да си остане така, но с повечко пренасочващи :-) --Nad 16:16, 17 май 2007 (UTC)

Направих пренасочващите страници - сега да се заема с онзи шаблон за Сериите Мастърс и, ако остане време, за отбора на България за Купа Дейвис. Статията става супер, въпреки че не е публикувана още. Не знам кога ще е готова, защото отнема доста време докато намърдам всичката информация вътре. --keranov 16:32, 17 май 2007 (UTC)
Комбинацията "lla" (Mantilla) на испански се чете като "я". Поне така знам аз. Като Mallorca = Майорка. --HSV 14:20, 20 май 2007 (UTC)
Може би наистина е така.
  • Маноло Сантана или Мануел Сантана, аз също мислех, че е второто, но ме поправиха :-) --Nad 21:50, 20 май 2007 (UTC)
Сантана се казва Manuel Martinez Santana, а хората му казват галено Manolo . Източник - английска Уикипедия [4] --keranov 17:43, 22 май 2007 (UTC)
Ааа ето каква била работата, много му се чудих Ухилен съм --Nad 17:55, 22 май 2007 (UTC)

Снимки

http://topsport.ibox.bg/news/id_761925288 - предлагам да качим тази снимка на Григор Димитров, не съм много наясно с правата и затова отварям темата за да могат да се обсъждат снимките :) Ще упоменем и автора разбира се, видях че са качвани и други снимки с този знак. И въобще имам нужда от малко разяснение :( --Nad 13:59, 9 май 2007 (UTC)

По принцип в случаи като този, преди публикуването на снимката където и да е, трябва да се търси личното одобрение от автора. Както виждаш, той е упоменат в долния ъгъл. Тъй като това е доста трудоемко (издирване и искане на разрешения от всички автори), Уикипедия (чрез Общомедия, чувала си може би) насърчава хората да споделят със света свои снимки. Както е направил авторът на повечето статии за тенисистките от Фед Къп - снимките са си негови или той държи правата.
Вариант е, естествено, да се качват и снимки със запазени права. Но най-добре е те да бъдат от официални сайтове, официални представителства и др. (които могат да бъдат качени и без разрешение, но с упоменаването на автора и произхода), а не от новинарски такива като Топспорт (за които трябва разрешение). --keranov 09:06, 12 май 2007 (UTC)

Нещата явно са по-сложни отколкото си мислех :( Ще търся начин да направя мои снимки на някой турнир в София Ухилен съм --Nad 09:18, 12 май 2007 (UTC)

Разни

Сблъсках се с няколко проблема при редакцията на българските тенисисти :(

1. Какъв е този турнир, който Цветана Пиронкова е спечелила в Рим? Май не е нито на WTA, нито на ITF. Може би на Tennis Europe?

2. За три тенисистки рожденните дати и години в ITF и WTA не съвпадат, взела съм за база ITF, моля ако някой има информация нека потвърди за едната от двете дати, разминаването е доста голямо. Това са Марина Кондова, Диана Москова и Дора Рангелова. --Nad 17:30, 14 май 2007 (UTC)

Мога да помогна само за тунира на Пиронкова. Ето линк [5]. За рожденните дати - не знам. Засега можеш да оставиш рожденните дати според ITF, а ако се появи допълнителна информация - могат лесно да се променят.--keranov 19:47, 14 май 2007 (UTC)

Като гледам тази информация турнира ми прилича на ITF-ски, но така не излиза бройката... --Nad 20:07, 14 май 2007 (UTC)

Ами не излиза, но като пуснеш в сайта на ITF да прегледаш всичките мачове на Пиронкова от 2002 насам (както направих аз), излиза, че е спечелила пет турнира. Значи - пет, с източник - ITF. WTA не показват кои турнири е печелила, а само цифрата четири. Затова приемам ITF за по-достоверен източник. И, да, турнирът в Рим е на ITF. --keranov 20:35, 14 май 2007 (UTC)

WTA показват и кои турнири е спечелила :) Трябва само да натиснеш ACTIVITY и да направиш прегледа по години :-) но все още смятам, че някой от турнирите не е на ITF --Nad 20:41, 14 май 2007 (UTC)

Ще е проблем ли ако преместя статията за Жюстин Енен-Арден като Жюстин Енен? Или по-добре да не се прави, че много връзки има? --Nad 20:56, 15 май 2007 (UTC)
Няма да е проблем - само трябва да се обосновеш като я местиш. А многото връзки ще станат двойни връзки, което няма никакво значение (двойни връзки = страница -> пренасочваща страница -> търсена статия)--keranov 06:23, 16 май 2007 (UTC)