Уикипедия беседа:Тенис/Архив2

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.
Тази статия е поддържана от членовете на Проект Тенис, който е основан с цел подобряването и създаването на нови статии, свързани с тениса. Ако искате да вземете участие в проекта, посетете страницата му, прочетете съдържанието и, ако сте съгласни, се запишете сред членовете.

Шаблон:Тенисист

Сега вече мисля, че трябва да се ревизира шаблона, за мъжете да има и спечелени турнири от серията "Чалънджър". HSV в сайта на ATP са победи-загуби само от големите турнири, в шаблона май трябва да се попълни общата информация от ITF. --Nad 15:55, 21 май 2007 (UTC)

Абе аз уж не съм кьорав, ама нищо не намерих... Други спечелени освен тези двата има ли? --HSV 16:51, 23 май 2007 (UTC)
HSV благодаря за помоща за статията за Фернандо Гонзалес/Гонсалес (Първото повече ми звучи, макар да съзнавам, че май не е вярно) :) Беседата тук стана прекомерно голяма, според мен е време да се архивира :) И накрая нека изясним правописа на думата „Чалънджър“, според мен така е българския превод, макар и на английски да се чете „Челънджър“. --Nad 08:27, 24 май 2007 (UTC)
„Чалънджър“ май е общоприетото, все пак имаме статия Чалънджър (совалка) А за шаблона - според вас наистина ли има нужда да включваме информация за всеки отделен тип турнир вътре в шаблона? Ако включваме такава, то не би трябвало да има само за чалънджърите, но и за мастърс къп, серия мастърс и всичко останало... Ще стане прекалено много информация. Според мен можем дори малко да го посмалим, като включим само Брой титли, а в текста на статията да е упоменато какви за титли става въпрос (както са направили в английския вариант на шаблона напр. в [1])--keranov 09:02, 24 май 2007 (UTC)
Наистина трудна работа... За жените титли ITF и WTA е чудесно, ако напишем брой титли информацията няма да съвпада с официалните сайтове. Може би титли „ITF и други“ ? Керанов прочети моля те края на беседата за Марат Сафин --Nad 09:10, 24 май 2007 (UTC)


След като прочетох беседата за Сафин и прегледах отново тази тук, ето моите предложения за промяна в шаблона:

  • Вариант 1: Както в сингъл, така и на двойки да има списък с титли Голям шлем, ATP/WTA (както е сега) и Други, където да попадат всички неопределени титли от Чалънджъри, Фючърси и т.н. (по този начин избягваме определянето кой всъщност организира един турнир)
Вариант 2: Да поставим само поле Общо титли (както го правят напр. в английската Уикипедия), в които да се включва абсолютно всичко (ГШ, Турове, ITF и др.) а разделението да става единствено чрез таблиците в основната част на статията. Това, според мен, е най-добрият вариант.
  • Информацията за отборните шампионати да остава както е досега - в поле Отборно, където да пишем за кой отбор (Фед Къп, Купа Дейвис, Отборната купа в Дюселдорф и Хопман Къп) кога е играл, плюс може би някой спечелени титли. А отново в основната част в секция Титли и участия на финал да се включат и мачове отборно за различните купи.

Обобщавам: Според мен не е много добре да раздуваме шаблона, по-добре той да предоставя само обща информация, която да бъде детайлизирана чрез текста на статията (той, все пак е основният източник на информация)! Мерси за вниманието! --keranov 10:26, 24 май 2007 (UTC)

Аз съм за Вариант 1, с другото съм съгласна :-). Сега нека другите Двама членове на проекта HSV и Givern си кажат тежката дума, че нали уж жените не разбирали от спорт --Nad 10:46, 24 май 2007 (UTC)
Защо "уж"? :-) И аз съм за единицата. --HSV 14:08, 24 май 2007 (UTC)
При четири члена на екипа - двама гласуваха за вариант 1, аз се въздържам като предлагащ, така че е избрано! Направих вече промяната. Редът Други титли се попълва пак чрез "| титли-itf-сингъл =" - оставих го така, защото иначе трябваше да се преправят всички статии, където е използван шаблонът. Освен Други титли при сингъл и двойки, добавих и още една незадължителна променлива световна_отборна_купа, където да се добавя инфо и за този турнир.--keranov 09:04, 25 май 2007 (UTC)
Мисля, че добре е станало виж Фернандо Гонсалес, ревизирах и табличките. Какво е мнението ви за победите от сателитните вериги, да ги пиша ли в други титли или тях ще ги пропускаме? --Nad 10:01, 25 май 2007 (UTC)
Наистина е добре. Според мен сателитните вериги би трябвало да присъстват като Други титли. Защото са си титли, независимо че турнирите не съществуват вече и независимо че са от нисък ранг. Ако ги махнем заради второто, би трябвало да изключим и всичките ITF титли на българките (защото са еквивалентни). И то какво ще остане --keranov 10:52, 25 май 2007 (UTC)

HSV интересно решение да се заемеш с Давиденко :) Това е един от тенисистите, които най-малко харесвам :) На мен Трайков и компания ми разказаха играта, куп незначителни турнири... Кажете една похвала де, иначе имам чувството че никой не се интересува и се трепя за тоя дето духа Ухилен съм --Nad 20:37, 25 май 2007 (UTC)

Не е чак толкова интересно, ако се има предвид, че на мене ми е един от любимите... Аз похвалата ти я казах в друг контекст - златна си задето изрови датите за онези турнири на Сафин. И понеже явно си добър детектив ще те помоля като свърша с таблиците на Давиденко да провериш да не съм изпуснал нещо (нищо, че не го долюбваш). --HSV 20:46, 25 май 2007 (UTC)
Нямаш грижи :) Кои ще ти бъдат следващите проекти? Или предпочиташ да ги запазиш в тайна. А снимката на Давиденко е много сполучлива. Сега ще прочета неговата история и кой знае може да ми стане симпатичен. --Nad 21:04, 25 май 2007 (UTC)
Нека бъдат изненада :) Е, стана ли? --HSV 21:26, 25 май 2007 (UTC)
Ами не особено, не ме кефи постоянната смяна на гражданството (сега щял да става австриец), но иначе му признавам че е упорит и се бори докрай, харесва ми и че държи на семейството си :) Утре ще погледна за пропуснати турнири, че днес се изтощих от толкова тенис Ухилен съм --Nad 22:01, 25 май 2007 (UTC)

Ауу супер Джеймс Блейк, изненадата ми хареса :-).--Nad 12:12, 26 май 2007 (UTC)

Ще може ли някой от вас да обедини категориите Немски тенисисти и Германски тенисисти? В последната е само Мария Гезненге, която не е удачно въобще да бъде там защото като си смени гражданството се отказа от тениса :-) --Nad 20:00, 27 май 2007 (UTC)
Ще може. Като "германски" или като "немски"? А ти ще можеш ли пак да се поровиш, този път за турнирите на Блейк? Обаче няма нужда да ги правиш на таблица, само пиши къде, кога, с кого, колко. --HSV 20:22, 27 май 2007 (UTC)
Гледам, че в другите спортове фигурират категории немски, така че нека и тук е същото. Сега имам малко време и ще се поровя, даже няма и да ги превеждам, че това ми е най-затруднителната част :) --Nad 20:28, 27 май 2007 (UTC)
Според мен прилагателното би трябвало да е "германски". Думата "немски" се употребява само когато става въпрос за езика. А първото е прилагателното за произхода (от Германия). --keranov 20:57, 27 май 2007 (UTC)

Керанов, съгласна съм, но нали се уеднаквяваме :) Тогава навсякъде думата немски в категориите трябва да бъде сменена с германски.

HSV списъка на Блейк е стряскащ :) Включително и през 2005 г. играе чалънджъри :-) --Nad 21:12, 27 май 2007 (UTC)
Мерси. Ще оправя таблиците в скоро време. За германски и немски - вече слоших шаблон за бързо изтриване на германски, но сега като се замисля, мой звучи по-добре. Решавайте. --HSV 21:22, 27 май 2007 (UTC)
Това според мен трябва да бъде решено на по-глобално ниво защото се оказа, че е пълна каша навсякъде... Сега ще поставя въпроса --Nad 21:29, 27 май 2007 (UTC)
Помня онзи паметен ден, когато Милен Велев победи Маркос Ондрушка за купа Дейвис, така че това е правилното изписване :) И за това не съм много сигурна, но Граб и Ренебърг бяха една от най-добрите двойки за времето си :) --Nad 10:36, 28 май 2007 (UTC)
Обаче на сайта на АТП пише как се изговарят имената. Поне за КратоКвил пише че е с К. Готви се за следваща изненада. --HSV 11:05, 28 май 2007 (UTC)
Всъщност този Кратоквил не съм го и чувала, така че сигурно си прав, но пуснах една търсачка и видях как го пише. Ако смяташ, че нещо не съм написала както трябва го поправи, аз само да си кажа мнението, и понеже е мн.досадно да пиша този, този и онзи когато са повече хора реших, че така е по-лесно да ги поправя :) Чакам изненадата с нетърпение Ухилен съм --Nad 12:30, 28 май 2007 (UTC)
Ааа, вандализъм значи... Ухилен съм Я кажи направо откъде изнамираш статистиките за турнирите, че да не те занимавам повече. --HSV 17:53, 28 май 2007 (UTC)

Не е проблем да се занимавам, това ми е тайната страст Ухилен съм. А иначе в сайта на ITF, отиваш на activity и отстрани пишеш периода за който ти трябва статистиката, като е известен тенисист даваш на по-малки порции, и почваш достатъчно рано за да обхванеш цялата му кариера :-) Също сайта на ITF, като кликнеш на Display Junior record можеш да видиш и юношеските успехи на състезателя, препоръчвам ти да видиш статистиката на Тодор Енев, наистина е впечатляваща. --Nad 18:24, 28 май 2007 (UTC)

Ахх Акасусо :) Изглежда вкусовете ни съвпадат Ухилен съм, с малки изключения де --Nad 18:32, 28 май 2007 (UTC)
Остава да заобичаш и Давиденко. Абе щом ти е тайната страст - действай, ако нямаш нищо друго за правене. А Енев в такъв случай защо е толкоз слаб сега? Гледам като юноша е играл срещу Акасусо. --HSV 18:53, 28 май 2007 (UTC)
Незнам дали чете статията ми, но Енев е бил №2 след Родик, незнам защо не се е развивал повече, къде липса на спонсори, къде несериозно отношение от негова страна. Между другото той е почти единствения активен български тенисист в момента, участва на турнири по цял свят, не само в България... --Nad 19:43, 28 май 2007 (UTC)
Точно затова се учудих. --HSV 21:14, 28 май 2007 (UTC)

HSV продължаваш да ни изненадваш :) Повечето сърби са симпатяги, но някой да не напише за Йелена Янкович, че мн. я мразя Ухилен съм Тази особа не заслужава да се появи в българската уикипедия... --Nad 07:40, 2 юни 2007 (UTC)

Ще се измисли някакъв бартер. --HSV 09:28, 2 юни 2007 (UTC)

Много ми е смешно, вие пускате огромни статии за известни тенисисти и други значими обекти, а аз се занимавам с нашите, които си бледнеят :) HSV според мен срещу Анди Мъри трябва да е знамето на Обединеното кралство, а не на Шотландия. А вие чували ли сте дали братятя Пампулови са близнаци, защото в сайта на ITF са с една дата на раждане? --Nad 20:44, 3 юни 2007 (UTC)

Речено-сторено. Точно затова ти си по-ценна, занимаваш се с нашите. А дали са близнаци не знам, не ме питай мен за български тенис. --HSV 20:53, 3 юни 2007 (UTC)
HSV ще те помоля да погледнеш тази страничка и ако има нещо интересно да ми допълниш статията за Божидар Пампулов, че немския ми е много слаб 1. И благодаря за насърчителните думи :-) --Nad 21:21, 3 юни 2007 (UTC)
Изтисках от статията каквото можах, но не е много. Повечето от статията е интервю за работата му с деца. Обаче пише, че е европейски шампион на двойки мъже?! --HSV 22:07, 3 юни 2007 (UTC)
Принципно е възможно, но аз от някакви статийки успях да измъкна само сребърния медал и после златния на смесени двойки, тази Яушовец е много известна :) Пише ли коя година? Досега изяснявах роднинските връзки на всички Пампулови, оказа се че брат му си е кръстил сина Матей (младши) и в резултат в сайта на ATP са написали общо и за двамата, съвсем са я оплескали Ухилен съм, а на Елена Пампулова баща и също е тенисист, но се казва Емилиян... И ново двеста Дора Рангелова и Дора Здравкова Рангелова били първи братовчедки... за коя съм писала не е ясно :( --Nad 22:22, 3 юни 2007 (UTC)
Не пише година. Голям шит се е получил. Аз затова внимавам за кого пиша - има един Любичич, един Сафин, един Джеймс Блейк... --HSV 23:13, 3 юни 2007 (UTC)

Много бъркаш, специално Любичич не е един хахах Виж този фючърс в Словения и то в квалификациите..., ето и още един довод профил а и Ведран Любичич съществува Ухилен съм --Nad 05:14, 4 юни 2007 (UTC)

Shit happens... Ама поне само един от тях е известен --HSV 10:40, 4 юни 2007 (UTC)
Момчета вижте кариерата на този тенисист Рангел Рангелов, може би ще го оцените като любители на футбола. Ухилен съм --Nad 17:21, 4 юни 2007 (UTC)
HSV няма ли да сложиш шаблончето „проект тенис“ в беседата на някоя от твоите статии :-) (и извинявай за нахалството, решението си е твое все пак) --Nad 17:24, 5 юни 2007 (UTC)

Ами честно казано не съм се замислял по въпроса, ако искаш мини наред и нацвъкай шаблона. А онзи хибриден спортист като се е контузил толкова тежко, защо не се е отказал и от тениса? --HSV 20:26, 5 юни 2007 (UTC)

Ще „нацвъкам“ шаблона :) Идея си нямам прочетох една статия, сложих я и в Източници (ако ти е интересно може да прочетеш), но нещо забелязах, че качвате тези източници по особен начин, с някаква стрелка нагоре? какво е това чудо? А и пак за Рангелов, той бил трети след републиканските шампиони на 100 м., явно след контузията не е можел да бяга достатъчно бързо. „На мач със Славия през 1963 г. Рангелов е контузен тежко в глезена. "Цар футбол" губи един голмайстор, а тенисът печели окончателно и само за себе си един голям състезател и треньор.“ --Nad 20:35, 5 юни 2007 (UTC)
Източниците със стрелкичка ти позволяват да слагаш в самата статия маркери кое точно от кой източник е взето (което много помага, ако си използвал много източници). Не е толкова трудно да се работи с тях. Поразгледай кода на статията на Отбора на България за Купа Дейвис, там съм използвал и двете разновидности на източник със стрелка - една цифричка, водеща до един източник, и няколко цифрички, водещи до един източник --keranov 20:44, 5 юни 2007 (UTC)
Благодаря, но май аз няма да го използвам, основните източници са външните връзки и Google Ухилен съм между другото никъде не съм писала източници, може би трябва да променя заглавието на раздела на „Външни връзки и източници“? --Nad 21:12, 5 юни 2007 (UTC)
Според мен няма нужда. Ясно е, че статистическите данни ги използваш от профилите в официалните сайтове. Няма как да се обосноваваш за всяка една своя дума. Източници е добре да се използват в случаи когато има някакво противоречие, неясен факт или информация, която не звучи достоверно на читателя (примерно в статията за Купа Дейвис има изречение "(Купата Дейвис) е и най-голямата годишна спортна проява в света..." - това не звучи толкова достоверно, може да е изхвърляне на автора на статията, който е голям фен - затова и съм го доказал със сайта на ITF). Не знам дали разбра какво имах в предвид.
И още нещо - Google не е източник, а само търсачка. Това, което тя открива, са твоите източници --keranov 21:54, 5 юни 2007 (UTC)
Разбрах те много добре за източниците, то е ясно, че Google не е източник, но обобщава начина по който си намирам информацията --Nad 12:01, 6 юни 2007 (UTC)

HSV би ли погледнал малко повече този сайт да видиш дали нещо може да се изсмуче за Мариан Лазаров, мисля че всичко съм написала, но е твърде недостатъчно :( В Спорт -> Треньори от менюто е основното инфо --Nad 20:22, 6 юни 2007 (UTC)

Не. свен че е магистър на спортните науки. --HSV 08:28, 7 юни 2007 (UTC)

Керанов поправих някои имена, но може би не съм права. Този Милослав Мечир мисля че така е популярен но иначе се пише Мечирж, изобщо чешките имена са някакъв ужас (някъде четох че р с чавка отгоре се чете рдж, някъде рж, някъде го пишат само р - например Шафарджова, Шафаржова, Сафарова) :( Извинявам се ако съм оплескала нещо, наистина незнам кое е вярно. --Nad 05:36, 8 юни 2007 (UTC)

Не, моля те, както прецениш . Буквата ř на чешки всъщност не е нито „рж“, нито „рдж“ - те си го произнасят като един звук, който няма как да бъде представен от нашата азбука (но въпреки това е нещо като „рж“). В Уикиизточник няма наребда за транслитерация от чешки, така че пибягваме до Google и това как са по-популярни. Имам ти пълно доверие! --keranov 07:47, 8 юни 2007 (UTC)
HSV пак задачка за теб, би ли погледнал този път за Любомир Петров в 1, 2 и [Viläda Cup 2006] въобще за Петров има много информация на немски, незнам дали е съществена :-) --Nad 20:32, 8 юни 2007 (UTC)
Ами пише, че е неколкократен шампион на България, играч на Европа за 97, 2001 и 2002, неколкократен шампион на Европа, световен вицешампион 2001, шампион на Германия 2003 и 2004, световен шампион 2003, шампион на Баден-Вюртемберг 2006 - сигурно за ветерани. Останалото го сложих в статията. --HSV 14:17, 9 юни 2007 (UTC)
Благодаря, нямаше да се справя сама :-) --Nad 14:24, 9 юни 2007 (UTC)
Моля. --HSV 16:26, 9 юни 2007 (UTC)

HSV в испанската версия са качили твоята снимка на Гонсалес Ухилен съм --Nad 18:19, 9 юни 2007 (UTC)

Много е хубаво и нагледно с тези шаблони, поздравления :-) --Nad 20:00, 11 юни 2007 (UTC)
Мерси, радвам се, че ти харесва . Така или иначе съм се хванал да правя статии за турнири - та реших и да ги обвържа по някакъв начин. --keranov 20:46, 11 юни 2007 (UTC)
Браво и от мен. --HSV 21:46, 11 юни 2007 (UTC)

Добре де, нали турнира на олимпийските игри то организира ITF - значи тази титла на Масу е "друга", а не от ATP Tour. ВАНДАЛЩИНА!!! Ухилен съм --HSV 18:15, 12 юни 2007 (UTC)

Да, ама е дадена в сайта на АТП като брой спечелени титли Ухилен съм Имаше грешка в мачовете на двойки. Разбира се ако не си съгласен промени пак турнирите :-) Браво за новите тенисисти, аз в началото си помислих, че Вавринка е брат на приятелката на Федерер, тя нали е Мирослава Вавринец, ама се оказа че не е (фантазията ми работи яко) :-)--Nad 18:19, 12 юни 2007 (UTC)
Абе все едно... Обаче ще те моля като сложа таблиците на някой тенисист да минаваш след мен и да си сравняваш с ITF, че понякога направо ми писва да се занимавам и може да съм изпуснал нещо. С Хърбати има несъответсвие за един турнир, но грешката е на ITF, пропуснали са да го напишат. А аз почнах да пиша за произволно - като свърших с любимите си играчи хванах схемата на Хамбург Мастърс и ги почнах отгоре надолу, затова не се учудвай на разни индивиди като Вавринка... --HSV 19:55, 12 юни 2007 (UTC)
Казано честно учудих се, не предполагах, че Вавринка има много фенове в България Ухилен съм Напълно е възможно да има пропуснат турнир, така бяха изпуснали една победа на Тодор Енев, добре, че си спомнях много добре, защото беше през януари и го открих :-) ти си написал много изчерпателни статии, не виждам какво може да се допълни, намислила съм си и аз един-двама играчи и мисля да ги пусна в скоро време като се поосвободя. А предложението ми към теб е за статия за Новак Джокович, или не го харесваш?
Засега не ми е станал пълен любимец, ама на ниво балкански патриотизъм става. Ще му дойде и на него времето. Ти за кои искаш да пишеш, че да не ти ги открадна? --HSV 20:50, 12 юни 2007 (UTC)
За Грег Руседски и адашката Надя Петрова, надали ще ти хрумне точно за тях Ухилен съм Виж какво направих с Вавринка, за Лиснар знам че е от Монако защото спечели фючърса в София :) --Nad 21:01, 12 юни 2007 (UTC)
Нямаше, да. Лиснар верно е от Монако, ITF пак лъже. За Вавринка - ок.
Възможно е и да не лъже, може да е сменил гражданството си --Nad 21:15, 12 юни 2007 (UTC)
HSV как така имаш нерви да описваш цялата кариера на даден тенисит :-) --Nad 20:25, 14 юни 2007 (UTC)
Някой път нямам, ама не обичам мъничетата. Ако напиша само Фереро е испански тенисист - това хората би трябвало да го знаят и без да гледат тука... --HSV 10:34, 15 юни 2007 (UTC)
Да, хората като нас знаят, а на мен веднъж ми говориха за марка бонбони Фереро и аз помислих, че иде реч за Хуан Карлос, голям майтап Ухилен съм (смешно ми е, че даде точно този пример) --Nad 12:55, 15 юни 2007 (UTC)
Зависи какво са казали: "Днеска гледах Фереро." или "Днеска ядох Фереро."... Ухилен съм --HSV 19:21, 15 юни 2007 (UTC)
Нямаше ядене и гледане, пита ме този "Чувала ли си за Фереро" и аз му казвам "да разбира се" Ухилен съм и т.н. (човека си нямаше идея за интереса ми към тениса) --Nad 19:30, 15 юни 2007 (UTC)

Браво за Йонас Бьоркман, още един от тенисистите, които харесвам :-) --Nad 17:16, 21 юни 2007 (UTC)

Ще черпиш май... Ухилен съм Обаче кога ще е готова статията - с оглед на това че официално се преместих да живея в библиотеката - не знам. Освен ако не ми дойде до гуша от учене и реша да си губя времето... --HSV 18:25, 22 юни 2007 (UTC)

Готова е статията за Отбора на България за Купа Дейвис. Стана хубва, използвах и една нова табличка, която позволява и сортиране Единствено лошо впечатление правят многото червени връзки. Странно, че от всички статии за български тенисисти, има само една-единствена за мъж - тази за голямата ни надежда Григор Димитров...--keranov 14:05, 20 май 2007 (UTC)

Споко, аз ще се заема Ухилен съм Отдавна чакам този момент, но нали ми бяха останали малко от жените за довършване, сега поне те са почти готови с изключение на Мануела и Катерина, много турнири, много победи, много нещо :) --Nad 14:10, 20 май 2007 (UTC)
Какво ще кажете за Орлин Станойчев, аз ще пиша статистиките а вие може да се включите с някакво друго инфо :) --Nad 13:46, 21 май 2007 (UTC)
Вижте моля ви как съм направила статията за Милен Велев, одобрявате ли начина на изписване на турнирите? --Nad 16:36, 22 май 2007 (UTC)
Табличките са OK, много добре изглеждат, особено с легендата (тези дни мога да ги пипна малко и да направя различните турнири да излизат на различен фон, както HSV е направил със статията за Сафин). От друга страна мисля, че в подзаглавията ще е по-добре да напишеш Чалънджър и Фючърс, вместо CH и FU.--keranov 17:47, 22 май 2007 (UTC)

Много сложна тази работа с отбора на България, а като почнат статистиките ме заболява ръката... Но вече поне няколко от връзките не са червени :-) Написах статийки за по-значимите тенисисти, ако някой знае нещо повече нека добави. --Nad 18:21, 24 май 2007 (UTC)

Отбора на България за Купа Дейвис е напълно готов :-) Ако някой срещне някъде допълнителна информация, нека добавя своевременно, защото се забравя :-) --Nad 20:20, 13 юни 2007 (UTC)

Браво, Nad! Свърши страхотна работа! Продължавай все така! --keranov 21:28, 13 юни 2007 (UTC)

Шаблон за водачи в световната ранглиста

Преди време HSV беше споменал, че иска да направи шаблон с всички водачи в историята на световната ранглиста. Което е много добра идея! Може да има такъв шаблон както за мъжете, така и за жените. Предложенията му за подредба бяха: по малко име, по фамилия, по брой седмици номер едно и хронологично. Аз съм за хронологичната подредба. --keranov 12:21, 23 май 2007 (UTC)

Единодушно ли ще бъде взето това решение? --HSV 11:05, 28 май 2007 (UTC)
Това вие си го решете, аз нямам мнение :-) може да се направи по подобие на таблицата за купа Дейвис, и всеки да си прави каквато иска подредба. Между другото много ми харесва тази табличка и ми се иска да се направи същата и за Фед Къп. --Nad 12:33, 28 май 2007 (UTC)
Ще се направи, Nad, ще се направи И то скоро. А иначе шаблона няма как да го направим да може да се сортира, трябва да изберем някои от вариантите.--keranov 16:32, 28 май 2007 (UTC)
Керанов, незнам как изглеждат шаблоните при теб, но това подравняване при мен на 17 инчов монитор не е добре, на третия ред пише само Сафин, Марат е на горния а всички останали отдолу, предполагам затова и Spiritia е махнал <„br“>.--Nad
Оправих ги още сутринта , надявам се са наред вече --keranov 22:15, 30 май 2007 (UTC)

Текущи задачи

Чудих се дали искате да си направим в основната част на проекта едно поле, където да набелязваме някакви цели, които преследваме. Примерно: статии за всички големи турнири, статии за всички тенисисти, които са били номер 1, статии за всички българи, играли за Купа Дейвис...

Не знам, мисля, че някак ще помогне за някаква синхронизация между членовете на проекта... Не че е лошо да се изненадваме взаимно , но все пак да знаем към какво се целим... --keranov 19:19, 28 май 2007 (UTC)

Няма лошо, но аз вече направих доста от статиите за тенисистите за купа Дейвис и Фед къп, в последното няма празно, само Катерина и Мануела са ми останали за довършване :-), ако някой от вас проявява интерес към български тенисист нека каже, защото наистина е трудно да се намери информация :( От българските тенисистки неучаствали за Фед Къп съм набелязала още Виргиния Трифонова. --Nad 19:39, 28 май 2007 (UTC)
Аз смятам да се позанимавам с господата Багдатис, Любичич и Моя. А след това - не знам. Може да се откажа за седмица-две от тениса. --HSV 21:14, 28 май 2007 (UTC)
До Givern: Преди време спомена нещо за Ана Иванович, няма ли да пишеш за нея :-)? --Nad 21:43, 28 май 2007 (UTC)
Ще напиша. Само не ми взимайте кефа, до няколко дни ще има статияУхилен съм.--Н.Христов 21:46, 28 май 2007 (UTC)
Вече има.--Н.Христов 17:11, 29 май 2007 (UTC)
Браво, бърз си Ухилен съм --Nad 17:19, 29 май 2007 (UTC)

Помолиха ме да направя статия за Сет (тенис) защото имало пояснителна страничка. Аз малко с мои думи разказах нещата и накрая сложих едно изречение от статията тенис. Моля да поправите тази, защото няма откъде да взема литература за съжаление и да я направя по-професионална. Не съм сигурна, че трябва да съществува в този вид или трябва да има статия за правилата на тениса изобщо :-) --Nad 21:38, 30 май 2007 (UTC)

Статията си е добре в този си вид - какво повече може да се каже? Иначе аз съм си мислил да направим една статия, която да се наричаТенис терминология, където да бъдат разяснени евентуално всички тези неща (а не да съществуват отделни статии за всеки термин - което, според мен, е безсмислено). Но това не знам за кога ще го оставим, има по-важни неща в момента... Иначе така си е добре.--keranov 22:15, 30 май 2007 (UTC)
Да, това ми беше мисълта и на мен, за статия с правилата и термините на тениса изобщо, както е в английската уикипедия. Нека сега остане така, а после може да се слеят двете :-) --Nad 08:37, 31 май 2007 (UTC)
Някакъв ентусиаст е направил ето тази страничка Турнир от сериите Мастърс в Синсинати Ухилен съм --Nad 10:15, 18 юни 2007 (UTC)
:-) --HSV 21:24, 18 юни 2007 (UTC)
Напълних статийката с малко съдържание, колкото да не е едно изречение с осем думи и три правописни грешки... --keranov 12:19, 25 юни 2007 (UTC)

Днес успях да свърша писането на статии за големите вериги турнири - шаблончето с тенис турнирите вече има 100% сини връзки .--keranov 08:07, 28 юни 2007 (UTC)

Поздравления, много добра работа си свършил, Уикипедия стана мястото с най-изчерпателната тенис-информация :-) Какъв ще е следващия ти проект? Аз както знаеш се захванах с Мартина Хингис ама нещо ми омръзна та незнам кога ще я довърша, много победи, много нещо Ухилен съм а и по принцип смятам да се заема с водачите в световната ранглиста за жени, защото виждам, че вие предпочитате мъжкия тенис , пооправям по някой и друг шаблон на съществуващите статии в зависимост от настроението. Интересно ми е и каква ще е следващата изненада на HSV :-) --Nad 09:04, 28 юни 2007 (UTC)
Мерси! Не знам още с какво ще се заема. Може да се хвана да направя онази статия с тенис термините, за която говорихме преди. Има я много хубава в английската версия, само трябва да се попреведе. Иска ми се да направим една много хубава и изчерпателна статия и да я предложим да гласуват да стане избрана - да имаме с какво да се похвалим в проекта. Статията Тенис ми се струва подходяща - трябва може би да допълним тук-там разни неща и да намалим червените връки...--keranov 09:19, 28 юни 2007 (UTC)
А може да пуснем и 45000 статия Ухилен съм Примерно Българска федерация по тенис, аз ще се опитам да направя статистиката за победителите --Nad 09:32, 28 юни 2007 (UTC)
Аз съм за. Обаче като гледам френската статия, която е единствената избрана... Доста ще трябва да добавиме. --HSV 09:48, 28 юни 2007 (UTC)
За мен тази избраната статия е прекалено обемна, ще загубим читателя, по-добре е да се раздели на по-малки статии и да има вътрешни препратки. За съжаление с превод не мога да помогна :( --Nad 10:22, 28 юни 2007 (UTC)
HSV не ли по-добре да направиш цветовене на турнирите по-бледи, нещо е много шарено така :-) Прави ли ви впечатление, че всички шведи живеят в Монте Карло Ухилен съм --Nad 20:26, 1 юли 2007 (UTC)

Ами не знам, тези ми се сториха достатъчно "убити". А шведите гледат да си покрият богатството... --HSV 21:22, 1 юли 2007 (UTC)

Както си прецениш, голяма играчка е това със цветовете, аз затова не го прилагам, затова изглежда като всеки от нас да си има свой почерк А шведите са си стиснати, носи им се славата Дори и Сьодерлинг, като е спечелил първия си милион е забягнал... (Много добри думи съм чувала за него, но не съм го гледала и нямам мнение) --Nad 21:30, 1 юли 2007 (UTC)

Правопис

Според мен е Николас Махут, а не Никола Махю. Този път си казвам културно мнението без вандализъм --Nad 15:22, 14 юни 2007 (UTC)

За Махю не знам, ама със сигурност трябва да е Никола - нали е францизин все пак, а и Никола Саркози е Nicolas Sarkozy. А за Махю/Махут [2] казва ma-HUE, което не е същото като ma-HU или ma-HUТ и клони повече към Ю. Не знам... Ще поразпитам няколко французи. --HSV 15:46, 14 юни 2007 (UTC)
Най-вероятно си прав, аз не съм чела литература, а пускам в Google и гледам резултатите. Сега се сещам, че и често съм го виждала като Никола Маю, и няма да се учудя това да е правилното. --Nad 15:51, 14 юни 2007 (UTC)
Днес гледах победата му срещу Надал по Евроспорт и коментаторите го наричаха Никола Маю :-) --Nad 19:05, 15 юни 2007 (UTC)
Това каза и французинът. --HSV 19:20, 15 юни 2007 (UTC)