Уикипедия:Карти на България с червени точки

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от У:КБЧТ)
Архив Тази страница от именно пространство „Уикипедия“ е вече стара и неактуална. Съдържанието ѝ се пази от исторически интерес; моля, не го редактирайте! Прегледайте настоящата ѝ версия (ако има такава) или инициирайте обсъждане за актуализация.

Тук е списъкът с всички картинки, изработени за статиите за населените места - карта на България с една червена точка за местоположението.

За други данни за населените места (географски координати, телефонни кодове, кметове и др.) вижте Статии за населените места в България.

Населените места, за които още няма поставена карта с червена точка, са описани на страницата с шаблона.

Ако картата липсва на статията, вероятно и географските координати и надморски височини не са въведени. Можете да ги потърсите на тази страница (csv: [1]; източник: [2]). На същата страница има подробни указания как да проверите дали няма изработена карта (ако няма, да я изработите), да я качите и да добавите координатите. За да качите новата карта обаче, трябва да се регистрирате.

Архив с всички изработени карти могат да се изтеглят тук (7zip, 1,2 Mb). Можете да ги ползвате за всякакви цели, стига да спазвате GFDL. Забележка: по-лесно се открива дадена карта от страницата с програмата, отколкото в архива.

За да ги сложите в статии за населени места, първо открийте името на файла, което е на латиница, а командата за добавяне към статия е следната:

| карта=Karta_Rezovo

(заместете Rezovo с нужното име). Тази команда се слага в началото на страницата, на мястото на реда

| карта=Karta_bg_shablon

Имената на файловете са на латиница, според система, близка до английското произношение, като й=y, ъ=u, ь=i, ч=ch, ш=sh, щ=sht, ю=yu, я=ya, х=kh, ж=zh, ц=ts. Например Sofiya, Khaskovo, Veliko_Turnovo. Разрешени символи са единствено букви, цифри, тирета и долно тире "_", което замества интервала между две думи.

Понякога има две или повече населени места с еднакви имена, те са с добавен номер, примерно Aleksandrovo_2, така че проверете картинките, за да видите коя е подходящата.

Повечето карти с червени точки вече са подредени в Категория:Карти на България с червени точки. В нея можете да ги потърсите по азбучен ред и да изберете.

На страницата на шаблона има автоматичен списък с повечето статии, които си нямат карта с червена точка.