Флайлийф

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Флайлийф
Flyleaf performing live SanFranOCT18.jpg
Информация
От САЩ
Създаване Белтън, Тексас, Flag of USA.svg САЩ
Стил алтърнатив метъл, хардрок
Активност от 2002 г.
Лейбъл A&M/Octone, GUN, INO, Loud & Proud
Уебсайт www.flyleafmusic.com

Членове Кристен Май
Самир Батачария
Джаред Хартмън
Пат Сийлс
Джеймс Кълпепър

Бивши членове Лейси Стърм
Флайлийф в Общомедия

„Флайлийф“ (Flyleaf) е хардрок група от Белтън, щата Тексас, САЩ, основана през 2000 г.

Сегашният лейбъл е A&M/Octone Records, работещ с Maroon 5, The Hives, Dropping Daylight и други. Преди са свирели като Listen and Passerby. Те стават най-издаваната в Тексас банда, но понеже други изпълнители вече имат запазени права над Passerby, те променят името си на Flyleaf. Групата силно е повлияна от музиката на Foo Fighters, Incubus и Nirvana. Всички членове са християни и въпреки че вярата влияе върху творчеството им, Лейси не вярва, че Flyleaf е точно Християнска банда.

История[редактиране | редактиране на кода]

В началото Лейси Мосли свири с Джеймс Кълпепър, а по-късно китаристите Джаред Хартман и Самир Батачария са се присъединили. Пат Сийлс (бас китара) влиза в групата през 2000, след разпадането на предишната му група The Grove.

Под Passerby, групата издава три Епизода и изпълняват над 100 концерта в Тексас. През 2004 Passerby свирят за президентта на RCA в Ню Йорк, с надеждата да сключат договор. RCA отказва, но президента на Octone Records, също поканен на шоуто, се заинтересовал от групата. Те се споразумели след шоуто, а на 7 януари 2004, на сайта на Octone Record се обявило пристигането на бандата в „семейството“.

През март 2004 г. Flyleaf пътуват към Уошингтън, за да запишат EP с Rick Parasher. След това тръгнали на турне с Breaking Benjamin, Staind и 3 Doors Down за да представят Flyleaf EP. През октомври на бял всят се появил първият официален сингъл – Breathe Today, с версията от няколко-пъти споменатото EP.

През 2005 бандата записва първия си албум. На 4 октомври той излиза под името Flyleaf. Първият сингъл е на I'm So Sick, последван от Fully Alive, а след това и All Around Me.

Лятото на 2006 Flyleaf се присъединяват към Family Values Tour 2006, а по-късно същата година, тръгват на турне с Disturbed, Stone Sour и Nonpoint (Music As A Weapon III Tour) Бандата издава специален EP. Music As A Weapon EP съдържа акустическа версия на Fully Alive и три дотогава неиздавани песни – Much Like Falling, Justice And Mercy и Christmas Song.

Биография на Лейси Мосли[редактиране | редактиране на кода]

На 4 септември 1981, в Арлингтън, щата Тексас, се ражда Лейси Никол Мосли. Тя е дъщеря на самотна майка с вече шест деца. Семейството ѝ било бедно и когато нещата не потръгвали на едно място, те се местели на друго. Поради постоянното изнасяне и спорове с майка си, които Лейси описва като „Бойна Зона“, младата Мосли се доверила на наркотици.

„Първият път, когато опитах, бях 10-годишна. Пазех го в тайна от хората в училище и винаги си мислех, че е грешно. Но когато станах на 13, намерих други хора, които се дрогираха и тогава аз се влоших. Беше ми все едно какво съм правила, какво ще правя. Опитвах се да опиша какво ставаше и всичко, което ме раздели от семейството ми или раздели от ситуацията у дома беше изумително, беше добре за мен.“

На 16, спорът между Мосли и майка ѝ става толкова жесток, че полицаи принудили Лейси да напусне дома си в Арлингтън. Тя се преместила в Мисисипи, за да живее с баба и дядо си. В училището си, Gulfport High School, тя се присъединила към група, която търсела бас китарист. След дълго тя пеела за бандата, писала текстове на песните и свирела на китара. Но Лейси решила да напусне групата, защото членовете нямали интерес в това, за което Мосли иска да изкаже в песните си.

Лейси станала открита в своя Атеизъм и чувството за празнина започнало да расте. След живота в мизерия с нейната майка и продължавайки да живее охолно с баба и дядо си, тя се почувствала незадоволена от живота, който води. „Беше забавно – бях много бедна, а после отидох да живея с баба си, която беше наистина богата. Мислех си – 'Това ли е? Целия живот ли трябва да се предлага? Ако е така, аз не съм съгласна с него.' И не вярвам, че това, което ти предлага светът е достатъчно.“

Изгубих приятеля си, изгубих братята и сестрите, които гледах всеки ден, изгубих наркотиците. Чувствах, че това е края“ разказва Лейси за чувствата си, когато е била само на 16 години. „Така аз реших да се самоубия.“ Тя обяснява как изпаднала в нервен срив и отрязла цялата си коса. Баба ѝ, разтроена и ядосана, започнала да ѝ пищи, карала я да ходи на църква Лейси допускала, че само така ще накара баба си да спре да крещи и се съгласила. Проповедника започнал да и говори за хората, които срещтал, а техните истории описвали живота на Лейси. Въпреки това, Мосли все още планирала самоубийството си. Когато напускала църквата, църковеният настоятел я спрял.

"Никога не съм познавал баща си, но това наистина привлече вниманието ми, защото мъжът от църквата не ме познаваше изобщо! И колкото повече той говореше за болка, толкова сърцето ми се разбиваше на милиони парченца. И когато аз бях на ръба на отчаянието, той ме попита дали да се изповядам, Казах „Да“. И държах главата в ръцете си, а той молеше Бог да ми донесе мир и щастие. Иисус ме спаси, а това беше най-изумителната свобода. Бог ми даде началото на нов живот."

Този разказ тотално променя живота на Лейси. Вече с новооткрита вяра, Лейси продължила да се бори в живота си. След кратък брак, завършил с развод, тя се мести в Тексас, където се среща с Джеймс Кълпепър. Джеймс се заинтересовал от песните на Лейси и създал музика за тях. Скоро се присъединили киратистите Джаред Хартман и Самир Батачария и басиста Пат Сийлс. Първото им свирене Лейси описва като „нещо невероятно“.

Лейси описва Flyleaf като „Християска рок група“, не толкова позитивна, колкото силна и изпълнена с надежда.

Биография на Джеймс Кълпепър[редактиране | редактиране на кода]

Джеймс Кълпепър е роден на 21 юни 1981 година, до Конни и С.Д Кълпепър. Израснал е в Белтон, Тексас. Свирел в е Белтонската Гимназия – линия за барабани с Уил Болтон (който сега свири в Lesermor именно на барабани).

По-късно е помолен да участва в Unveiled като свири на клавиши за тях. Те са местна християнска банда, която всеки тийнерджър, включително Самир, Джаред и Пат (тогава на 12, 13 и 14 години), обожава и подражава на тях. Създателят им е Кирк Бакслей (сега също свири в Lesermor), Арън Кардер (днес китарист в Choris Romance), Робърт Кабла, Бени Лов и Брат Джонсън (днешен вокал на Choris Romance). Когато Кирк напуска бандата Беау Бедфорд става новият китарист (днес той е част от Envoy). Остават заедно четири години представяйки музика навсякъде в Тексас. Не след дълго, когато Unveiled сменят името си на Aidan, Джеймс и Робърт напускат групата, мястото им заемат Джъстин Йонг (сега свирещ в Seven Channels) и Джеймс Брок (сегашния барабанист на Choris Romance).

След като Кълпепър се връща отново в Белтон от Далас, той си намира работа в Dell Computers и се опитва да сформира нова група с Лейси Мосли като тя свири на китара, а той на барабани. Барабаните са истинската любов на Джеймс от самото начало и в края на краищата групата Passerby се формира със Самир и Джаред на китари, след двама басисти с Пат, Лейси щастлива, че приключва с китара просто пее, а Джеймс, изпълнен с радост, че зарязва клавишите и Dell Computers се отдава напълно на барабаните!

Биография на Пат Сийлс[редактиране | редактиране на кода]

Киркпатрик МакКорд Сийлс е роден на 25 октомври 1983 година до Мерелин и Хершал Сийлс. По-нататък през 1985 година е придружен от Катерина Лафорг Сийлс. Живее в Темпъл, Тексас, още от първите си няколко месеца на раждане. За първи път пипва бас в църква около 13 години, след като е бил започнал вече да се учи да свири на китара година по-рано. Свирел е в The Grove, за грубо казано 5 години и получава прекрасния шанс да стане новия китарист на през лятото на 2002 година.

Биография на Самир Батачария[редактиране | редактиране на кода]

Музиката е повече от просто приятен звук. Това е изход в атмосферата, която е фон на текстът, който е магията. Самир се стреми да създаде емоциите и енергията в това, което възприема и преживял. Вдъхновението на Самир идва от Бог и от силата, караща го да продължава да живее.

Самир докосва китара за пътви път през втория си семестър през 1999. Свирел навсякъде, от 6 до 12 часа на ден. Някои го смятали за упорит, други – за обсебен. В какъвто и да е случай, той бил решен. След 4 години свирене, той е готов да превърне хаоса в мислите си в пейзаж от звуци, в който той някакси е станал осезаема част от музиката. Без значение накъде ще го заведе животът, Самир винаги ще създава музика, защото докато диша, той ще има своето вдъхновение.

Биография на Джаред Хартман[редактиране | редактиране на кода]

Джаред е един от двамата китаристи на Flyleaf. Роден на 27 октомври в Темпъл, Тексас. Обожава да играе World of Warcraft. Родителите му са Карл и Шанън Тъкър Хартман.

CD / DVD Albums[редактиране | редактиране на кода]

  • Flyleaf October 4, 2005
  • Flyleaf Special Edition CD/DVD Octoder 30, 2007
  • Memento Mori (2009)
  • New Horizons (2012)

Музикални видеоклипове[редактиране | редактиране на кода]

  • Breathe Today
  • I'm So Sick
  • Fully Alive
  • All Around Me
  • Sorrow

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]