Флайлийф

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Флайлийф
Flyleaf performing live SanFranOCT18.jpg
Информация
Създадена Белтън, Тексас, Flag of the United States.svg САЩ
Стил Алтърнатив метъл
Хард рок
Активни години 2002 — до наши дни
Музикален издател A&M/Octone, GUN, INO, Loud & Proud
Уебсайт www.flyleafmusic.com
Страница в IMDb
Членове Кристен Май
Самир Батачария
Джаред Хартмън
Пат Сийлс
Джеймс Кълпепър
Бивши членове Лейси Стърм
Флайлийф в Общомедия

Flyleaf е американска хард рок група от Тексас, основана през 2000 г. Сегашния лейбъл е A&M/Octone Records, работещ с Maroon 5, The Hives, Dropping Daylight и други. Преди са свирели като Listen and Passerby. Те стават най-издаваната в Тексас банда, но понеже други изпълнители вече имат запазени права над Passerby, те променят името си на Flyleaf. Групата силно е повлияна от музиката на Foo Fighters, Incubus и Nirvana. Всички членове са християни и въпреки че вярата влияе върху творчеството им, Лейси не вярва, че Flyleaf е точно Християнска банда.

История[редактиране | редактиране на кода]

В началото Лейси Мосли свири с Джеймс Кълпепър, а по-късно китаристите Джаред Хартман и Самир Батачария са се присъединили. Пат Сийлс (бас китара) влиза в групата през 2000, след разпадането на предишната му група The Grove.

Под Passerby, групата издава три Епизода и изпълняват над 100 концерта в Тексас. През 2004 Passerby свирят за президентта на RCA в Ню Йорк, с надеждата да сключат договор. RCA отказва, но президента на Octone Records, също поканен на шоуто, се заинтересовал от групата. Те се споразумели след шоуто, а на 7 януари 2004, на сайта на Octone Record се обявило пристигането на бандата в "семейството". През Март 2004, Flyleaf пътуват към Уошингтън за да запишат EP с Rick Parasher. След това тръгнали на турне с Breaking Benjamin, Staind и 3 Doors Down за да представят Flyleaf EP. През Октомври на бял всят се появил първият официален сингъл - Breathe Today, с версията от няколко-пъти споменатото EP. През 2005 бандата записва първия си албум. На 4 октомври той излиза под името Flyleaf. Първият сингъл е на I'm So Sick, последван от Fully Alive, а след това и All Around Me.

Лятото на 2006 Flyleaf се присъединяват към Family Values Tour 2006, а по-късно същата година, тръгват на турне с Disturbed, Stone Sour и Nonpoint (Music As A Weapon III Tour) Бандата издава специален EP. Music As A Weapon EP съдържа акустическа версия на Fully Alive и три досега неиздавани песни - Much Like Falling, Justice And Mercy и Christmas Song.

Биография на Лейси Мосли[редактиране | редактиране на кода]

На 4 септември 1981, в Арлингтън, щата Тексас, се ражда Лейси Никол Мосли. Тя е дъщеря на самотна майка с вече шест деца. Семейството ѝ било бедно и когато нещата не потръгвали на едно място, те се местели на друго. Поради постоянното изнасяне и спорове с майка си, които Лейси описва като "Бойна Зона", младата Мосли се доверила на наркотици.

"Първият път, когато опитах, бях 10-годишна. Пазех го в тайна от хората в училище и винаги си мислех, че е грешно. Но когато станах на 13, намерих други хора, които се дрогираха и тогава аз се влоших. Беше ми все едно какво съм правила, какво ще правя. Опитвах се да опиша какво ставаше и всичко, което ме раздели от семейството ми или раздели от ситуациата у дома беше изумително, беше добре за мен."

На 16, спорът между Мосли и майка ѝ става толкова жесток, че полицаи принудили Лейси да напусне дома си в Арлингтън. Тя се преместила в Мисисипи, за да живее с баба и дядо си. В училището си, Gulfport High School, тя се присъединила към група, която търсела бас китарист. След дълго тя пеела за бандата, писала текстове на песните и свирела на китара. Но Лейси решила да напусне групата, защото членовете нямали интерес в това, за което Мосли иска да изкаже в песните си.

Лейси станала открита в своя Атеизъм и чувството за празнина започнало да расте. След живота в мизерия с нейната майка и продължавайки да живее охолно с баба и дядо си, тя се почувствала незадоволена от живота, който води. "Беше забавно - бях много бедна, а после отидох да живея с баба си, която беше наистина богата. Мислех си - 'Това ли е? Целия живот ли трябва да се предлага? Ако е така, аз не съм съгласна с него.' И не вярвам, че това, което ти предлага светът е достатъчно."

"Изгубих приятеля си, изгубих братята и сестрите, които гледах всеки ден, изгубих наркотиците. Чувствах, че това е края" разказва Лейси за чувствата си, когато е била само на 16 години. "Така аз реших да се самоубия." Тя обяснява как изпаднала в нервен срив и отрязла цялата си коса. Баба ѝ, разтроена и ядосана, започнала да ѝ пищи, карала я да ходи на църква Лейси допускала, че само така ще накара баба си да спре да крещи и се съгласила. Проповедника започнал да и говори за хората, които срещтал, а техните истории описвали живота на Лейси. Въпреки това, Мосли все още планирала самоубийството си. Когато напускала църквата, църковеният настоятел я спрял.

"Никога не съм познавал баща си, но това наистина привлече вниманието ми,защото мъжът от църквата не ме познаваше изобщо! И колкото повече той говореше за болка, толкова сърцето ми се разбиваше на милиони парченца. И когато аз бях на ръба на отчаянието, той ме попита дали да се изповядам, Казах "Да". И държах главата в ръцете си, а той молеше Бог да ми донесе мир и щастие. Иисус ме спаси, а това беше най-изумителната свобода. Бог ми даде началото на нов живот."

Този разказ тотално променя живота на Лейси. Вече с новооткрита вяра, Лейси продължила да се бори в живота си. След кратък брак, завършил с развод, тя се мести в Тексас, където се среща с Джеймс Кълпепър. Джеймс се заинтересовал от песните на Лейси и създал музика за тях. Скоро се присъединили киратистите Джаред Хартман и Самир Батачария и басиста Пат Сийлс. Първото им свирене Лейси описва като "нещо невероятно".

Лейси описва Flyleaf като "Християска рок група", не толкова позитивна, колкото силна и изпълнена с надежда.

Биография на Джеймс Кълпепър[редактиране | редактиране на кода]

Джеймс Кълпепър е роден на 21 Юни 1981 година, до Конни и С.Д Кълпепър. Израснал е в Белтон, Тексас. Свирел в е Белтонската Гимназия - линия за барабани с Уил Болтон (който сега свири в Lesermor именно на барабани).

По - късно е помолен да участва в Unveiled като свири на клавиши за тях. Те са местна християнска банда, която всеки тийнерджър, включително Самир, Джаред и Пат (тогава на 12, 13 и 14 години), обожава и подражава на тях. Създателят им е Кирк Бакслей (сега също свири в Lesermor), Арън Кардер (днес китарист в Choris Romance), Робърт Кабла, Бени Лов и Брат Джонсън (днешен вокал на Choris Romance). Когато Кирк напуска бандата Беау Бедфорд става новият китарист (днес той е част от Envoy ). Остават заедно четири години представяйки музика навсякъде в Тексас. Не след дълго, когато Unveiled сменят името си на Aidan, Джеймс и Робърт напускат групата, мястото им заемат Джъстин Йонг (сега свирещ в Seven Channels) и Джеймс Брок (сегашния барабанист на Choris Romance).

След като Кълпепър се връща отново в Белтон от Далас, той си намира работа в Dell Computers и се опитва да сформира нова група с Лейси Мосли като тя свири на китара, а той на барабани. Барабаните са истинската любов на Джеймс от самото начало и в края на крайщата групата Passerby се формира със Самир и Джаред на китари, след двама басисти с Пат, Лейси щастлива, че приключва с китара просто пее, а Джеймс, изпълнен с радост, че зарязва клавишите и Dell Computers се отдава напълно на барабаните!

Биография на Пат Сийлс[редактиране | редактиране на кода]

Киркпатрик МакКорд Сийлс е роден на 25 октомври 1983 година до Мерелин и Хершал Сийлс. По-нататък през 1985 година е придружен от Катерина Лафорг Сийлс. Живее в Темпъл, Тексас, още от първите си няколко месеца на раждане. За първи път пипва бас в църква около 13 години, след като е бил започнал вече да се учи да свири на китара година по рано.Свирел е в The Grove, за грубо казано 5 години и получава прекрасния шанс да стане новия китарист на през лятото на 2002 година.

Биография на Самир Батачария[редактиране | редактиране на кода]

Музиката е повече от просто приятен звук. Това е изход в атмосферата, която е фон на текстът, който е магията. Самир се стреми да създаде емоциите и енергията в това, което възприема и преживял. Вдъхновението на Самир идва от Бог и от силата, караща го да продължава да живее.

Самир докосва китара за пътви път през втория си семестър през 1999. Свирел навсякъде, от 6 до 12 часа на ден. Някои го смятали за упорит, други - за обсебен. В какъвто и да е случай, той бил решен. След 4 години свирене, той е готов да превърне хаоса в мислите си в пейзаж от звуци, в който той някакси е станал осезаема част от музиката. Без значение накъде ще го заведе животът, Самир винаги ще създава музика, защото докато диша, той ще има своето вдъхновение.


Биография на Джаред Хартман[редактиране | редактиране на кода]

Джаред е един от двата китариста на Flyleaf. Роден на 27 октомври в Темпъл, Тексас. Обожава да играе World of Warcraft. Родителите му са Карл и Шанън Тъкър Хартман.

CD / DVD Albums[редактиране | редактиране на кода]

  • Flyleaf October 4, 2005
  • Flyleaf Special Edition CD/DVD Octoder 30, 2007
  • Memento Mori (2009)
  • New Horizons (2012)

Музикални видеоклипове[редактиране | редактиране на кода]

  • -Breathe Today

Режисьор ~ Dave Garcia Сниман на 31 октомври 2004

  • -I'm So Sick

Режисьор ~ The Brothers Strause Сниман в началото на Януари 2006

  • -Fully Alive

Режисьор ~ The Brothers Strause Сниман 21-22 Юни 2006/ Лос Анджелис

  • -All Around Me

Режисьор ~ Paul Fedor Сниман в началото на Май 2007

  • -Sorrow

Режисьор ~ Джейк Дейвис Заснет на 2 април в Ню Йорк

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]