Фредерик Октавиус Пикард-Кеймбридж

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Фредерик Октавиус Пикард-Кеймбридж
Frederick Octavius Pickard-Cambridge
английски арахнолог

Роден
Починал

Религияангликанство
Учил вОксфордски университет
Научна дейност
ОбластБиология

Фредерик Октавиус Пикард-Кеймбридж (на английски: Frederick Octavius Pickard-Cambridge) e английски арахнолог. Често е бъркан с чичо му Октавиус Пикард-Кеймбридж (1828 - 1917), който също е арахнолог и от когото Ф. О. Пикард-Кеймбридж взима ентусиазма и любовта към изследването на паяците.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Ф. О. Пикард-Кеймбридж е роден в Уормуел, Дорсет, където баща му е ректор. Завършва Оксфордския университет. Пред него се отваря пътя към блестяща кариера, която обаче той не осъществява. Става свещеник, а извънредно религиозните му виждания и твърди политически убеждения го отдалечават и от семейството и приятелите му. Насочва се към естествената история.

Различните източници не посочват как е починал Ф. О. Пикард-Кеймбридж, а само, че смъртта му не е била естествена. Различни са и годините, посочвани за смъртта му – 1905 или 1902.

Трудове[редактиране | редактиране на кода]

Трудовете на Ф. О. Пикард-Кеймбридж са публикувани между 1889 и 1905 г., някои от тях – след смъртта му. Разработките му са за паяците по целия свят. Произведенията му са предимно таксономични, изследва връзките между различните видове паяци, включително много от описаните от известния му чичо. Самият той открива множество нови родове и добавя шестнадесет вида паяци в научните списъци в Британия.

Към края на кариерата си използва забележителните си познания по темата и се заема с илюстрирането на книги по естествена история и други субекти.

Източници и литература[редактиране | редактиране на кода]