Хост

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Мрежови хост (на английски: host – стопанин, домакин) е компютър, свързан към компютърна мрежа. Мрежовият хост, може да предлага информационни ресурси, услуги и приложения за потребители или други възли в мрежата. Мрежови хост е мрежови възел, на който е приписан на мрежовия слой хост адрес.

Компютри, участващи в мрежи, които използват TCP/IP могат да бъдат наричани още IP хостове. Конкретно, компютри, участващи в Интернет са наричани интернет хостове, понякога интернет възли.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Host (network)“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]