Черната стрела

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Черната стрела
La freccia nera
Режисьори Фабрицио Коста
В ролите Рикардо Скамарцио,
Мартина Стела,
Енио Фантастикини
Жанр приключенски
Премиера 2006
Времетраене 540 мин. (общо)
Страна  Италия
Език италиански
Цветност цветен
Външни препратки
Официален сайт
IMDb

„Черната стрела“ (на италиански: La freccia nera) е италианска приключенска поредица, създадена по едноименния роман на Робърт Луис Стивънсън.

Действието се развива в средата на 15 век в териториите на империята на Хабсбургите и Папските територии. Тази зона е стратегически важна, ревниво оспорвана от местни владетели. Сред тях е Раниеро от Ротембург, лоялен към Хабсбургите и решен да разшири тяхната територия. Неговият най-голям враг е Никълас Кузано, епископът на Бресаноне, верен на Папата.

Тъй като те са изправени в битка един срещу друг, Раниеро изпраща Марко ди Монфоте – момче, което е отгледал като свой собствен син. Марко се запознава с Джована Бентиволио. Тя е сирак, но Кузано я е отгледал като своя дъщеря. Когато обаче Марко научава, че Раниеро е убил бащата на Джована, той се обръща срещу него, на страната на Джована. Марко се присъединява към групата „Черната стрела“, която се бори срещу всяка несправедливост. В шеметна обстановка на нападения, предателства и интриги, Марко и Джована се борят за своята любов. Те вярват, че справедливостта трябва да надделее над отмъщението.