Шаблон:Изтриване

от Уикипедия, свободната енциклопедия
[редактиране] [почистване] Документация

Употреба

Предложенията си за изтриване на страници следва да съобразите с препоръките в Уикипедия:Изтриване на страници и файлове и Уикипедия:Страници за изтриване/Процедура. Поставянето на шаблон {{изтриване}} трябва да се съпътства с отваряне на нова нишка за гласуване на Уикипедия:Страници за изтриване. В противен случай предложението Ви може да остане дълго време незабелязано и няма да бъде счетено за валидно.

Не е редно да отбелязвате редакцията по поставяне на шаблона като малка промяна.

Ако искате да номинирате за изтриване страница от ИП Шаблон, трябва да поставите шаблона {{изтриване}} между етикетите <noinclude></noinclude>.

Колкото страници искате да номинирате за изтриване, толкова нови нишки следва да отворите: препоръчва се гласуването за страниците да е поотделно, а не анблок. Не забравяйте да впишете мотивите си и сами да гласувате по предложението си.

Ако по някаква причина заглавието на страницата, която номинирате за изтриване, не може да бъде попълнено автоматично, добавете като първи параметър пълното име на страницата с обсъждане:

{{изтриване|Именно пространство:Име на страницата с обсъждане на предложението}}

Моля, преглеждайте историята на статията, която искате да номинирате. Възможно е причините за номинацията ви да се крият в настъпил вандализъм в текущата версия на страницата.

За страници, съдържащи неенциклопедично съдържание, нарушени авторски права, шльокавица или текст на чужд език, или такива, които са създадени по погрешка или вече неизползваеми, ползвайте {{бързо изтриване}} (още {{бързо}}, {{fast}}).

Внимание

При промени в шаблона, касаещи броя, реда или наименуването на параметрите, задължително трябва да се обнови съдържанието на системното съобщение MediaWiki:Common.js/Edit tools data/Изтриване, чрез което този шаблон се вика от падащо меню в режим на редактиране. Такава актуализация може да направи само администратор (отправете заявка).

При промени в организацията на подстраниците може да има нужда от промяна и в системното съобщение MediaWiki:Deletereason-dropdown.

Вижте също

TemplateData

Този шаблон се поставя в статия/страница, по която е започната процедура по изтриване чрез обсъждане и гласуване.

Параметри на шаблона[Редактиране данните на шаблона]

За предпочитане е този шаблон да се използва с вградено форматиране на параметри.

ПараметърОписаниеТипСтатут
Причинапричина

Причина за предлагането за изтриване

Пример
Неясна значимост
Низнезадължителен
Страница на провежданото обсъждане1 страница на обсъждането

Страницата, в която тече обсъждането. ЗАБЕЛЕЖКА: Добавянето на този параметър следва да се извършва само тогава, когато името на страницата, в която е започнато обсъждането, се различава от стандартния формат „Уикипедия:Страници за изтриване/YYYY/ММ/FULLPAGENAME“, където YYYY е годината (ISO формат), ММ е месецът (ISO формат), а FULLPAGENAME е името на страницата, по която е стартирана процедурата за изтриване

Низнезадължителен
Без категориябезкатегория без категория

Попълването на този параметър (без значение от попълнената стойност) предотвратява категоризирането на страницата в „Категория:Предложения за изтриване“

Низнезадължителен