Шаблон:Изтриване/doc

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Употреба

Предложенията си за изтриване на страници следва да съобразите с препоръките в Уикипедия:Изтриване на страници и файлове и Уикипедия:Страници за изтриване/Процедура. Поставянето на шаблон {{изтриване}} трябва да се съпътства с отваряне на нова нишка за гласуване на Уикипедия:Страници за изтриване. В противен случай предложението Ви може да остане дълго време незабелязано и няма да бъде счетено за валидно.

Не е редно да отбелязвате редакцията по поставяне на шаблона като малка промяна.

Ако искате да номинирате за изтриване страница от ИП Шаблон, трябва да поставите шаблона {{изтриване}} между етикетите <noinclude></noinclude>.

Колкото страници искате да номинирате за изтриване, толкова нови нишки следва да отворите: препоръчва се гласуването за страниците да е поотделно, а не анблок. Не забравяйте да впишете мотивите си и сами да гласувате по предложението си.

Ако по някаква причина заглавието на страницата, която номинирате за изтриване (X), се различава от заглавието на подстраницата на Уикипедия:Страници за изтриване, където е направена номинацията и се провежда обсъждането (Уикипедия:Страници за изтриване/Y), от полза ще е добавянето на (опционалния) параметър в шаблон "изтриване", ето така:

{{изтриване|Y}}

Моля, преглеждайте историята на статията, която искате да номинирате. Възможно е причините за номинацията ви да се крият в настъпил вандализъм в текущата версия на страницата.

За страници съдържащи неенциклопедично съдържание, нарушени авторски права, шльокавица или текст на чужд език, или такива които са създадени по грешка или вече неизползваеми, ползвайте {{бързо изтриване}} (още {{бързо}}, {{fast}}).

Внимание

При промени в шаблона, касаещи броя, реда или наименуването на параметрите, задължително трябва да се обнови съдържанието на системното съобщение MediaWiki:Common.js/Edit tools data/Изтриване, чрез което този шаблон се вика от падащо меню в режим на редактиране. Такава актуализация може да направи само администратор (отправете заявка).

При промени в организацията на подстраниците може да има нужда от промяна и в системното съобщение MediaWiki:Deletereason-dropdown.

Вижте също