Adobe After Effects

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Adobe After Effects
Adobe After Effects CC icon.svg
Информация
Разработчик Adobe Systems
Последна версия 17.0.6
(14 април 2020 г.)
Операционна система Microsoft Windows, macOS
Статус активен
Вид софтуер Визуални ефекти, Анимация
Лиценз Комерсиален софтуер
Уебсайт Официален уебсайт
Adobe After Effects в Общомедия

Adobe After Effects е продукт на компанията Adobe Systems и представлява програма служеща за обработка на видео файлове и за изработване на визуални ефекти. Трябва да се отбележи, че това не е програма за свързване на отделни клипове в един филм. Най-новата версия e CC 2020. Тя е оптимизирана за macOS, но поддържа и Windows. Интересен факт е, че рендването на клипове в After Effects зависи от RAM паметта на вашия компютър.

Информация[редактиране | редактиране на кода]

Adobe After Effects е водещо софтуерно решение за добавяне на ефекти към вече създадени видео-филми.

Изисквания[редактиране | редактиране на кода]

Intel Core2 Duo или AMD Phenom II процесор с 64-bit съпорт Microsoft Windows 7 with Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, или Windows 10 4 GB of RAM (8 GB препоръчително) 5 GB свободно място на твърдия диск; изисква допълнително свободно място по време на инсталацията (не може да се инсталира на устройства за съхранение на сменяеми флаш) Допълнително дисково пространство за кеша на диска (10 GB препоръчително) 1280x1080 дисплей OpenGL 2.0–capable system QuickTime 7.6.6 soft ware required for QuickTime features Optional: Adobe-certifi ed GPU card for GPU-accelerated ray-traced 3D renderer

Ефекти[редактиране | редактиране на кода]

Програмата има богат набор от ефекти. Сред тях са възможности за цветова корекция, светлинни източници, двуизмерни и триизмерни присети, blur (размазващ ефект) и много други.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]