Asterix & Obelix XXL 2: Mission: Las Vegum

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Asterix & Obelix XXL 2: Mission: Las Vegum
Информация
Производител Etranges Libellules
Издател Атари
Издадена на 16 октомври 2005
Жанр Екшън-приключение
Режим на игра Сингъл плеър
Платформа PC, PlayStation 2, PlayStation Portable, Nintendo DS
Носител Оптичен диск
Други части Asterix & Obelix XXL

„Asterix & Obelix 2: Missio: Las Vegum“ е електронна игра за компютър и PlayStation 2, излязла през 2005 г., продължение на „Asterix & Obelix XXL“. Продуктът е разработена от гейм девоупърите „Étranges Libellules“ и издадена от компанията „Атари“.

Видеоиграта се основава на известната комикс поредица за галския войн Астерикс. Главни персонажи в игровия съжет са Астерикс и Обеликс, които се опитват да спасят своя приятел Панорамикс в измисления хазартен град Лас Вегум. Те са придружавани от различни образи, чрез които се правят забавни препратки към други класически игри, както серията от комикси и филми иронизира популярни исторически фигури. Сценарият на играта е написан от френския създател на комикси Николас Пучи.

Продуктът излиза първо в Европа, заради по-ниската популярност на съответния франчайза в Америка и Япония. През 2006 г. играта е реализирана за Nintendo DS и PlayStation Portable под името „Asterix & Obelix XXL 2: Mission: Wifix“, като са прибавени тъч-скрийн, мини игри и Wi-Fi функционалност.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]