BalkanAuction

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Balkan.Auction)
BalkanAuction
Уеб адресbalkanauction.com
Тип на сайтаонлайн платформа за аукционна търговия
Езикбългарски, английски, гръцки, румънски
Притежател„Аукцион.БГ“ ООД
Създаване2004 г.;
преди 20 години
 (2004)
Пуснат онлайн2005 г.;
преди 19 години
 (2005)
Настоящ статусактивен

BalkanAuction е интернационална онлайн платформа за аукционна търговия. Собственик на платформата е регистрираното през 2004 г. дружество в България „Аукцион.БГ“ ООД.

История[редактиране | редактиране на кода]

Първоначално, от 2005 г., сайтът обслужва потребители на територията на България, като от края на 2017 г. действа като международен вариант. Платформата е особено предпочитано място за търговия от колекционери, ценители на антикварни стоки и произведения на изкуството.

Към 2020 г. в платформата са налични над 650 000 активни обявления за продажба.

Организация и стоки[редактиране | редактиране на кода]

BalkanAuction е място, където всеки регистрирал се потребител може да стартира аукциони за всякакви стоки, включително употребявани и колекционерски предмети. Купувачите имат възможност да избират най-изгодните измежду много предложения. Стоките, които се обявяват за продажба могат да бъдат предложени на търг или чрез директна продажба с фиксирана цена. Въведената рейтингова система е основният маркер за коректност на потребителите. Платформата насърчава локалните сделки да се финализират с куриерски фирми, предлагащи опцията „Преглед преди плащане“, а интернационалните – чрез разплащателната система PayPal.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]