Difficult to Cure

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Difficult to Cure
Албум на Rainbow
Издаден 19 януари 1981
Жанр хард рок
Времетраене 42:53
Музикален издател Polydor
Пореден албум 5
Продуцент(и) Роджър Глоувър
Език английски
Професионална оценка
Хронология на Rainbow
"Down To Earth" (1979) Difficult to Cure (1981) "Jealous Lover EP" (1981)

Difficult to Cure (в буквален превод "Трудно за лечение") е петият студиен албум на рок групата Рейнбоу, издаден през 1981 и бележещ нарастващ комерсиализъм в музиката на групата. В интервю за британското списание Саундс (25 юли 1981 г.) Ричи Блекмор казва, че харесва Foreigner, а някогашният вокал на Rainbow, Рони Джеймс Дио, заявява, че в този период групата е "Форинър Джуниър", т.е. "Младшите Форинър". Независимо от това, албумът е доста популярен сред феновете.

Материалът за този албум е започнат още, когато Греъм Бонит е участвал в групата. Джо Лин Търнър се присъединява към групата, когато албумът е вече почти готов, и затова се налага да презапише вокалите. В интервю за британското списание Керанг!, Търнър казва, че поради тази причина, в този албум пее в много по-висока тоналност от колкото би му се искало.

Обложката е направена от Hipgnosis, но не специално за този албум. Всъщност преди това е предложена за обложка на Блек Сабат, за албума "Never Say Die!".

Сингли от този албум са "I Surrender", "Can't Happen Here" и "Magic" (в Япония). "I Surrender" ще стане първия голям хит на групата, достигайки #3 във Великобритания. Като В-страна на "Can't Happen Here" е първата песен написана от Търнър и Блекмор.

Интересно е, че в този състав на групата влизат четирима члена на Deep Purple: Ричи Блекмор (един от основателите на Purple), Роджър Глоувър (присъединява се през 1969г), Джо Лин Търнър (той ще стане вокал на групата през 1989г) и Дон Еъри (ще замести Джон Лорд през 2002г).

Ремастерирано CD излиза през май 1999 г.

Съдържание[редактиране | редактиране на кода]

 1. "I Surrender" – 4:10 (Ръс Балард)
 2. "Spotlight Kid" – 5:04 (Блекмор, Глоувър)
 3. "No Release" – 5:42 (Блекмор, Глоувър, Еъри)
 4. "Magic" – 4:15 (Брайън Моран)
 5. "Vielleicht Das Nachste Mal (Maybe Next Time)" (Блекмор, Еъри) – 3:23
 6. "Can't Happen Here" – 5:09 (Блекмор, Глоувър)
 7. "Freedom Fighter" – 4:28 (Търнър, Блекмор, Глоувър)
 8. "Midtown Tunnel Vision" – 4:44 (Търнър, Блекмор, Глоувър)
 9. "Difficult To Cure (Beethoven's Ninth)" (Trad. arr. by Blackmore, Glover, Airey) – 5:58 (аранжирано от Блекмор, Глоувър, Еъри)
 • Оригиналния запис от 1981 г., се появява под заглавието "Vielleicht Das Nachster Zeit (Maybe Next Time)". Това е грешка в превода, която е поправена в следващите издания.
 • Последното парче завършва със смеха на Оливър Харди. На оригиналния запис смеха не спира, а на CD се повтаря няколко пъти, след което спира.

Състав[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Преведена от английската Укипедия