Difficult to Cure

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Difficult to Cure
Албум на Rainbow
Издаден19 януари 1981
Жанрхардрок
Времетраене42:53
Музикален издателPolydor
Пореден албум5
Продуцент(и)Роджър Глоувър
Езиканглийски
Професионална оценка
Хронология на Rainbow
Down To Earth (1979) Difficult to Cure (1981) Jealous Lover EP (1981)

Difficult to Cure (в буквален превод „Трудно за лечение“) е петият студиен албум на рок групата Рейнбоу, издаден през 1981 и бележещ нарастващ комерсиализъм в музиката на групата. В интервю за британското списание Саундс (25 юли 1981 г.) Ричи Блекмор казва, че харесва Foreigner, а някогашният вокал на Rainbow, Рони Джеймс Дио, заявява, че в този период групата е „Форинър Джуниър“, т.е. „Младшите Форинър“. Независимо от това, албумът е доста популярен сред феновете.

Материалът за този албум е започнат още, когато Греъм Бонит е участвал в групата. Джо Лин Търнър се присъединява към групата, когато албумът е вече почти готов, и затова се налага да презапише вокалите. В интервю за британското списание Керанг!, Търнър казва, че поради тази причина, в този албум пее в много по-висока тоналност от колкото би му се искало.

Обложката е направена от Hipgnosis, но не специално за този албум. Всъщност преди това е предложена за обложка на Блек Сабат, за албума Never Say Die!.

Сингли от този албум са I Surrender, Can't Happen Here и Magic (в Япония). I Surrender става първия голям хит на групата, достигайки #3 във Великобритания. Като В-страна на Can't Happen Here е първата песен написана от Търнър и Блекмор.

Интересно е, че в този състав на групата влизат четирима члена на Deep Purple: Ричи Блекмор (един от основателите на Purple), Роджър Глоувър (присъединява се през 1969 г.), Джо Лин Търнър (той ще стане вокал на групата през 1989 г.) и Дон Еъри (ще замести Джон Лорд през 2002 г.).

Ремастерирано CD излиза през май 1999 г.

Съдържание[редактиране | редактиране на кода]

  1. I Surrender – 4:10 (Ръс Балард)
  2. Spotlight Kid – 5:04 (Блекмор, Глоувър)
  3. No Release – 5:42 (Блекмор, Глоувър, Еъри)
  4. Magic – 4:15 (Брайън Моран)
  5. Vielleicht Das Nachste Mal (Maybe Next Time) (Блекмор, Еъри) – 3:23
  6. Can't Happen Here – 5:09 (Блекмор, Глоувър)
  7. Freedom Fighter – 4:28 (Търнър, Блекмор, Глоувър)
  8. Midtown Tunnel Vision – 4:44 (Търнър, Блекмор, Глоувър)
  9. Difficult To Cure (Beethoven's Ninth) (Trad. arr. by Blackmore, Glover, Airey) – 5:58 (аранжирано от Блекмор, Глоувър, Еъри)
  • Оригиналния запис от 1981 г., се появява под заглавието Vielleicht Das Nachster Zeit (Maybe Next Time). Това е грешка в превода, която е поправена в следващите издания.
  • Последното парче завършва със смеха на Оливър Харди. На оригиналния запис смеха не спира, а на CD се повтаря няколко пъти, след което спира.

Състав[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Преведена от английската Укипедия