Направо към съдържанието

Dotdash

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Dotdash
Уеб адресwww.dotdash.com
Тип на сайтаонлайн ресурс
Регистрацияне
Езикмногоезиков
ПритежателIAC (InterActiveCorp)
Създаване21 април 1997
Alexa ранг76[1]
Рекламида
Настоящ статусактивен

Dotdash (предишно About.com) е онлайн източник на оригинална потребителска информация и съвети. Съдържанието му е на английски език и е предназначено предимно за жителите на САЩ и Канада.

Съдържанието на сайта е динамично и непрекъснато се обновява с нова информация за привличане на по-голяма читателска аудитория. Разделен е на тематични подсайтове, които са обединени в тематични канали и покриват разнообразни теми. Съдържанието се създава от мрежа от над 600 журналиста, наричани Съветници, всеки от които е експерт в областта, в която пише. Всеки Съветник създава съдържание единствено в областта, за която е кандидатствал. Съдържанието на сайта се предоставя във вид на статии, онлайн курсове, въпросници, видеоматериали и т.н.

Съветниците получават за труда си основна заплата и допълнителни бонуси при увеличаване на читателите; според About.com някои съветници получават над 100 000 щ.д. годишно, въпреки че точната сума не се споменава.[2]

Преименуване[редактиране | редактиране на кода]

На 2 май 2017 г. About.com разкрива новото си име, Dotdash, с което завършва целогодишната му трансформация от уебсайт с общ характер към активна колекция от самостоятелни вертикални марки.[3] Домейнът www.about.com пренасочва автоматично към www.dotdash.com.

Лого на предишния сайт About.com

Източници[редактиране | редактиране на кода]