Dotdash

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Dotdash
Dotdash logo.png
Информация
Уеб адрес www.dotdash.com
Тип на сайта онлайн ресурс
Регистрация не
Езици многоезиков
Притежател IAC (InterActiveCorp)
Създаване 21 април 1997
Alexa ранг 76[1]
Реклами да
Настоящ статус активен

Dotdash (предишно About.com) е онлайн източник на оригинална потребителска информация и съвети. Съдържанието му е на английски език и е предназначено предимно за жителите на САЩ и Канада.

Съдържанието на сайта е динамично и непрекъснато се обновява с нова информация за привличане на по-голяма читателска аудитория. Разделен е на тематични подсайтове, които са обединени в тематични канали и покриват разнообразни теми. Съдържанието се създава от мрежа от над 600 журналиста, наричани Съветници, всеки от които е експерт в областта, в която пише. Всеки Съветник създава съдържание единствено в областта, за която е кандидатствал. Съдържанието на сайта се предоставя във вид на статии, онлайн курсове, въпросници, видеоматериали и т.н.

Съветниците получават за труда си основна заплата и допълнителни бонуси при увеличаване на читателите; според About.com някои съветници получават над 100 000 щ.д. годишно, въпреки че точната сума не се споменава.[2]

Преименуване[редактиране | редактиране на кода]

На 2 май 2017 г. About.com разкрива новото си име, Dotdash, с което завършва целогодишната му трансформация от уебсайт с общ характер към активна колекция от самостоятелни вертикални марки.[3] Домейнът www.about.com пренасочва автоматично към www.dotdash.com.

Лого на предишния сайт About.com

Източници[редактиране | редактиране на кода]