Expectations

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Expectations
Албум на Биби Рекса
Записан2016 – 2018 г.
Издаден22 юни 2018 г.
Жанрпоп, електропоп
Времетраене43:47
Музикален издателУорнър
Езиканглийски
Хронология на Биби Рекса
All Your Fault: Pt. 2
(2017)
Expectations (2018) Better Mistakes
(2018)
Сингли от Expectations
  1. Meant to Be
    Издаден: 24 октомври 2017 г.
  2. I'm a Mess
    Издаден: 15 юни 2018 г.

„Expectations“ (от английски: „Очаквания“) е дебютният студиен албум на американската певица и автор на песни Биби Рекса. Издаден е на 22 юни 2018 г. от лейбъла Уорнър Мюзик Груп. Албумът е обявен след като съвместния сингъл на певицата с кънтри дуото Florida Georgia Line – „Meant to Be“ жъне небивал успех. Предварителните продажби на „Expectations“ стартират на 13 април 2018 г., като в същия ден са издадени и два промо сингъла – „Ferrari“ и „2 Souls on Fire“, в дует с Куейво от групата Мигос. Албумът съдържа по един сингъл от последните две EP-та на Биби – „I Got You“ от „All Your Fault: Pt. 1“ и „Meant to Be“ от „All Your Fault: Pt. 2“. Проектът съдържа песни с рапърите Куейво и Тори Лейнз, както и с кънтри дуото Florida Georgia Line.

Към януари 2019 г. продажбите на албума възлизат на над 604 000 единици. Албумът е с платинен статус в САЩ от 23 октомври 2020 г. със сумирани продажби от над 1 милион единици.

Предистория[редактиране | редактиране на кода]

След представянето на втората част от EP поредицата „All Your Fault“ през 2017 година, Биби започва да загатва песни, които ще бъдат поместени в третото ѝ издание. Впоследствие обаче се оказва, че плановете явно са се променили, тъй като в публикация от ноември 2017 г. певицата разкрива, че следващият ѝ проект е озаглавен „Expectations“. Обложката на албума е показана на 8 април 2018 г., а предварителните продажби започват на 13 април с. г.

Сингли[редактиране | редактиране на кода]

Песента „I'm a Mess“ е издадена като пилотен сингъл от албума на 15 юни 2018 г. Успява да се изкачи до 35-а позиция в чарта Billboard Hot 100, превръщайки се в първия солов проект на Рекса, който да се класира в топ 40.

Промо сингли[редактиране | редактиране на кода]

„Ferrari“ и „2 Souls on Fire“, в дует с рапъра Куейво, са представени като промо сингли от албума в деня, в който стартират предварителните продажби – 13 април 2018 г. Песента „Ferrari“ получава и вертикално видео.

Оценка на критиците[редактиране | редактиране на кода]

Албумът получава предимно положителни оценки.

Редица музикални критици коментират, че проектът съдържа заинтригуващи идеи, игриви стихове и запомнящи се мелодии. От уебсайта „Idolator“ правят положителни коментари спрямо лесно разпознаваемия глас на Биби. Съществуват и рецензии, според които „Meant to Be“ звучи не на място в албума, въпреки че е най-големият хит на певицата дотогава. Кортни Смит от „Refinery29“ описва Рекса като „опасна жена, която ожесточено играе с темите за депресия, загуба на самоконтрол и непредвидимост“, добавяйки, че с албума певицата успешно „представя една нихилистична картина, в която ту е наблюдател, ту – ненадежден разказвач“. Смит обръща внимание и на липсата на „автобиографичен отпечатък“. От „The Quietus“ споделят, че на някои песни им липсва енергия, но все пак Биби доказва себе си като „необикновена певица“ и „хамелеон, който може да променя вокалите си, да се съчетава с всякакво звучене и да намери ритъм за всяко темпо“.

Рецензията на „The Guardian“ е малко по-песимистична, като в нея се критикува употребата на гласов модулатор за албума, а Рекса е описана като „отчаяно търсеща своята идентичност“.

Списък с песни[редактиране | редактиране на кода]

Стандартно издание
Име Време
1. Ferrari 3:32
2. I'm a Mess 3:15
3. 2 Souls on Fire (с участието на Куейво) 2:50
4. Shining Star 3:06
5. Knees 3:26
6. I Got You 3:11
7. Self Control 2:54
8. Sad 3:05
9. Mine 2:51
10. Steady (с участието на Тори Лейнз) 3:14
11. Don't Get Any Closer 2:48
12. Grace 3:16
13. Pillow 3:36
14. Meant to Be (с участието на Florida Georgia Line) 2:43
43:47

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Expectations (Bebe Rexha album) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​