Moustache

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Moustache
песен на Пиер Бейр, Ким Нгуйен (м), Лорент Идир и Франсоа Ардувин (т)
КомпозиторПиер Бейр, Ким Нгуйен
Езикфренски
ИзпълнителиТуин Туин

Moustache“ (на български: Мустаци) е песен на френското трио „Туин Туин“, избрана да представи Франция на „Евровизия 2014“. Печели националната селекция на 2 март 2014 година.[1]

Лирическият герой в песента е човек, който е много богат и успешен, но жадува да има мустаци. Макар и считана за шеговита, тя разкрива тенденцията у човешкия вид да желае още неща, колкото и да има.

Плагиатство[редактиране | редактиране на кода]

Триото е обвинено в плагиатство, тъй като мелодията напомня „Papaoutai” на белгийския певец Стромае. В същото време според някои слушатели припевът на песента е вдъхновен от „Dur Dur D'être Bébé!” на Жорди.[2]

Имаме свой собствен стил, смесица от електро, хип-хоп и рок. Приликата с песента на Стромае е очевидна заради интродукцията [на песента], но имайте предвид, че песента е написана години преди излизането на албума му. Следователно няма проблеми. Тази интродукция е типична за електро песни. Ние сме по-скоро поласкани от сравнението със Стромае, защото той е велик изпълнител, но думата „плагиатство“ не е уместна.

Туин Туин в интервю пред Purecharts.com[3]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. ((en)) It's Moustache for France!. Eurovision.tv. Посетен на 5 март 2014.
  2. ((en)) UPDATES ON MONTENEGRO, LATVIA, FRANCE, MOLDOVA Архив на оригинала от 2014-04-03 в Wayback Machine.. Oikotimes.com. Посетен на 5 март 2014.
  3. ((en)) France: Twin Twin accused of plagiarism. Esctoday.com. Посетен на 5 март 2014.