Nick Jonas & the Administration

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Nick Jonas & the Administration
ОтЛос Анджелис, САЩ
Стилпоп рок, поп, ритъм енд блус
Активностот 2009 г.
Музикален издателJonas Records, Hollywood Records
Свързани изпълнителиJonas Brothers, Даян Бърч
УебсайтОфициален сайт
ЧленовеНик Джонас
Джон Фийлдс
Майкъл Бланд
Томи Барбарела
Съни Томпсън
Бивши членовеДейвид Раян Харис

Nick Jonas & The Administration (в превод: Ник Джонас и Администрацията) е група, сформирана през 2009 г. като страничен проект на Ник Джонас от Jonas Brothers. Изпълнителите включват Ник Джонас като пианист, певец, барабанист, китарист и писател на песни, басиста Джон Фийлдс, барабаниста Майкъл Бланд, китариста Дейвид Раян Харис и Томи Барбарела, който се занимава с клавирните инструменти. Съни Томпсън идва на мястото на Дейвид Харис по време на турнето през 2010 г. Името на групата идва от интереса на Ник към президентския пост.

История[редактиране | редактиране на кода]

Сформиране на групата[редактиране | редактиране на кода]

„Имах пет или шест написани песни, които ми бяха на сърцето, неща, които просто се изливаха от мен с ново и вълнуващо звучене.“ казва Ник Джонас, „Не бяха точно подходящи за Jonas Brothers, но реших, че ще са идеални за нещо друго.“

Създаването на групата е обявено чрез страницата на Jonas Brothers в MySpace на 28 октомври. В публикацията се твърди, че това е само страничен проект и не е краят на Jonas Brothers. Ник казва, че оформя групата по модел на Брус Спрингстийн.

Трима от членовете на The Administration, Майкъл Бланд, Томи Барбарела и Съни Томпсън, са бивши членове на групата New Power Generation.

2009 – 2010: Who I Am[редактиране | редактиране на кода]

Първият сингъл от албума, „Who I Am“, е пуснат на 3 декември 2009 и е последван от видеоклипът. Групата прави дебюта си в изпълненията на живо със същата песен на концерта при представянето на номинациите Грами на 2 декември по CBS. Ник записва албума за 8 дни заедно с продуцента Джон Фийлдс, който освен това свири на бас. В него има 9 нови песни и един кавър на песента на Jonas Brothers „Tonight“. По начало Джонас пише песента World War III за The Administration, но вместо това тя е включена в албума на Jonas Brothers Lines, Vines and Trying Times. Ник твърди, че пише песен с името „Oval Office“, но след като чува записа решава, че не звучи добре.

„Rose Garden“ e първата песен написана за Who I Am и за нея се твърди, че е вдъхновена от раздяла. Откъси на няколко други песни, „Olive & An Arrow“, „Last Time Around“, „State of Emergency“, „Stronger (Back To The Ground)“ и „Vespers Goodbye“, са пуснати преди официалното излизане на албума. Самото пускане е на 2 февруари 2010. Албумът достига трето място в класацията Billboard 200 с над 80 000 продадени копия. Сингълът „Who I Am“ е включен в Radio Disney Jams, Vol.12, който излиза на 30 март 2010, заедно с песни на други изпълнители. До май 2010 албумът има продадени над 151 000 копия.

През януари 2010 Nick Jonas & The Administration започват първото си турне в подкрепа на дебютния си албум. Освен гостувания, това е първото турне на Ник без братята му, Кевин и Джо. Двамата се появяват на няколко дати, а по-малкия им брат, Франки Джонас участва на последния ден от турнето, но Даян Бърч остава основния подкрепящ изпълнител за цялото турне. По време на концертите групата изпълнява и няколко нови песни, като „Stay“ (която Ник пише по време на турнето и аз изпълнява след 6 януари), „I Do“ (изпълнена само на последния ден), „While The World is Spinning“ и „A Lot of Love to Spill“. В края на турнето снимат клиповете на „Stay“ и „Rose Garden“. Турнето започва на 2 януари в Далас, Тексас и завършва на 30 януари в Бъркли, Калифорния.

На 2 март 2010 групата издава „Stay“ като дигитален сингъл.

2010-до днес: Jonas Brothers Live In Concert[редактиране | редактиране на кода]

Покрай страничния проект на Ник, братята от Jonas Brothers обявяват, че плануват следващото си световно турне през 2010.

От 7 август 2010 Ник изпълнява песента „Who I Am“ на северноамериканския етап от турнето без останалите членове на The Administration, като по време на изпълненията си често спира и изнася реч. На различни дати изпълнява и други песни от дебютния албум на страничния си проект. Отначало се твърди, че Nick Jonas & The Administration ще открива концертите за братята в Южна Америка, но по-късно това е отречено.

На 18 октомври групата се появява 5 пъти в списъка с кандидати за наградите Грами.

Who I Am ден[редактиране | редактиране на кода]

Идеята за основаването на такъв ден е на чилийския фен клуб на Ник Джонас. Чества се на 16 ноември, денят, в който започва всичко за Ник. Това е денят, в който той планира да издаде песента „Who I Am“ през 2009, а през 2005 – денят, в който е диагностициран с диабет. Датата се отбелязва като празнуващия пише „Who I Am“ на пръста си.

Членове[редактиране | редактиране на кода]

Настоящи членове на групата
  • Ник Джонас – вокали, китара, пиано и барабани (2009 –)
  • Джон Фийлдс – басист (2009 –)
  • Майкъл Бланд – барабани, беквокали (2009 –)
  • Томи Барбарела – клавирни инструменти (2009 –)
  • Съни Томпсън – китара, беквокали (2009 –)
Бивши членове
  • Дейвид Раян Харис – китара, беквокали (2009)

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

Студийни албуми[редактиране | редактиране на кода]

Година Детайли Най-високи позииции Сертификат
САЩ Мексико Канада Холандия Гърция Австралия ОК Испания Белгия
2010 Who I Am
  • Дата на излизане: 2 февруари 2010
  • Формати: CD, CD+DVD, digital download
  • Лейбъл: Hollywood
3 1 4 27 4 46 50 4 17
  • Продажби в САЩ: 151 000
  • Мексико: Златен

Сингли[редактиране | редактиране на кода]

Година Сингъл Най-високи позиции Албум
САЩ Канада Белгия
2009 Who I Am 73 48 10 Who I Am
2010 Stay Извън албумна песен
„—“ показва, че песента не е участвала в класации

Видео клипове[редактиране | редактиране на кода]

Година Песен Режисьор
2009 „Who I Am“ Тим Уийлър
2010 Rose Garden Live Nation
„Stay“

Други изяви[редактиране | редактиране на кода]

Година Песен Албум
2010 „Who I Am“ Radio Disney Jams, Vol. 12
„Who I Am“ Disney Sing It: Party Hits

Турнета[редактиране | редактиране на кода]

Награди и номинации[редактиране | редактиране на кода]

Teen Choice Awards е ежегодно предаване за раздаване на награди, основано от Fox Broadcasting Company през 1999. Nick Jonas & The Administration имат две номинации.

Година Церемония/предаване Награда Номиниран проект Резултат
2010 Teen Choice Awards Choice Music: Love Song (Любовна песен) „Stay“ Номиниран
Choice Brakout Artist: Male (Нов изпълнител: Мъж) Nick Jonas & The Administration Номиниран

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Nick Jonas & the Administration в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​