Ninja Resurrection

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ninja Resurrection
Жанр Аниме
OVA
Продължителност 45 минути
Страна Япония
Брой епизоди 2
Излязло на 27 февруари 1998

„Ninja Resurrection“ (бълг.Възкресението на нинджата, оригинално:Makai Tenshō: Jigoku-hen) е японско аниме (тип OVA). Базирано е на романа Makai Tenshō на Futaro Yamada.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Иторията се върти около Yagyū Jūbei Mitsuyoshi, скитащ самурай из остров Kyūshū. Периода, в който се развива действието е Токогава. През този период много японци християни са били потискани от правителството. Основната идея е клането и издевателството над японците приели християнската вяра. Привлекателния, млад лидер Amakusa Shiro, от бунта Shimabara, се надява да се противопостави на правителствените войски и да ги накара да спрат нападанията над християните. Той е убит от нинджа и неговия дух се връща като демон. Той е призован с помощта на различни християнски магически сили, за да избие бързо хората. Jubei трябва бързо да спре насилието.

Спорни въпроси около Ninja Resurrection[редактиране | редактиране на кода]

В Северна Америка, анимето се появява като продължение на култовото заглавие Ninja Scroll. Факт е, че имената на главните герои са еднакви, но студията правили двете анимета са различни, това е просто рекламен трик от страна на създателите на Ninja Resurrecrion. Трика се оказва сполучлив и заглавието привлича вниманието към себе си.