Solaris Tramino

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Соларис трамино
Solaris tramino
Solaris Tramino, Poznań 2010 (01).jpg
Соларис трамино в град Познан
Обща информация
Производител Flag of Poland.svg Solaris Bus & Coach
Производство от 2009 година до сега
Брой секции 3
Друга информация
Спецификации
Дължина 31960 mm
Ширина 2350 mm
Височина 3575 mm
Маса 38 тона kg
Максимална мощност 4 × 105 kW
Максимална скорост 70 – 80 km/h
Напрежение 660 V DC
Интериор
Брой седящи пътници 61
Брой правостоящи пътници 103
Sol077.jpg
Соларис трамино в Общомедия

Характеристика[редактиране | редактиране на кода]

Solaris, един от водещите европейски производители на нисък под градски автобуси, отговаря на тези очаквания. Рецептата за успех и опита от Урбино автобуси е прехвърлена от Solaris нов пазар-железопътни транспортни средства.

Създаден от екип от опитни професионалисти, Познан Tramino е първият трамвай, произведени от Solaris. Трамваите са изцяло нископодови, което е удобно за пътниците.

Мотрисите „Соларис трамино“ са произведени в завода на Solaris Bus & Coach в Шрода Великополска, където се произвежда рамата и предприятието в град Познан, където се извършва сглобяването на мотрисите. Тези заводи са оборудвани с най съвременните машини и инструменти, които оптимизират производствения процес и предоставят на клиенти продукти, отговарящи на най-високите изисквания. Това се постига със стратегическо тествани дизайнерски решения. Тези решения позволяват да се удължи живота на мотрисите и възможността тези мотриси да се експлоатира дори и в по-лоши условия. При този модел трамваи има възможност да се монтират суперкондензатори за намаляване на потреблението на енергия. Има осигурен мониторинг и диагностика на климатичната, пневматичната и спирачната системи и осветлението. Всички тези технически решения имат за цел да гарантират надеждността на трамвая при всякакви условия.

Интериорът е проектиран да осигури функционалността и сигурността на трамвая и удобно пътуване на пътниците. Трамваят е облицована с естетически, лесни за поддръжка и трайни пластмасови части, които отговарят на всички стандарти за противопожарна защита. Освен това тези елементи са със звуко- и топлинно изолационни качества, осигуряващи удобно пътуване на пътниците, както през зимата и лятото условия. Долната част на превозното средство е допълнително защитена с дебел, жилав защитен слой, който потиска шума. Дизайнерите са фокусирали вниманието си върху получаване на ефективен въздушен поток от климатичната инсталация в пътническия салон и в кабината на водача. Това се постига с поставянето на автоматично активиращи се вентилатори и нагреватели.

Кабината на водача е оборудвана с ергономична седалка и климатик. Всички устройства за експлоатацията на трамвая са лесно достъпни за водача и устройства за бордова информация и контрол са много добре видими.

Спецификации[редактиране | редактиране на кода]

Мотрисите, които се експлоатират в град Познан са 32 метра дълги и 2,4 метра широки, разполагат с 4 големи врати, разполагат с климатик. Броят на пътниците е 229 от тях 48 седящи. През 2012 година този модел трамваи получи наградата „TOP Design Award“ от изложението „Arena Design“ в град Познан.

Мотрисите, които се експлоатират в град Йена са 29,3 метра дълги и 2,3 метра широки. Спецификата на конструкцията им не се различава от тази на модела, който се експлоатира в град Познан. Всички трамваи разполагат с климатик за водача и пътниците. Броят на пътниците е 168 от тях 61 седящи. Талигите са разположени на всяка една от секциите на мотрисата. По този начин теглото на мотрисата е разпределено равномерно.

Разпространение[редактиране | редактиране на кода]

Държава Град Количество Модели Междурелсие
Flag of Poland.svg Полша Познан 46 S100 – 1 брой и S105p – 45 броя 1435 мм
Олщин 0\15 очакват се доставки през 2014 година 1000 мм
Flag of Germany.svg Германия Йена 5 S109j 1000 мм
Брауншвайг 0\18 очакват се доставки през 2014 – 2015 година 1100 мм

Галерия[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]