Songs of Faith and Devotion

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search

"Songs Of Faith And Devotion" е първият "рок-ориентиран" албум на Депеш Мод. Издаден е през 1993 г. Той достига рекорден брой продажби в САЩ и Великобритания като за първи път албум на групата става номер 1 в тези две страни."Songs Of Faith And Devotion" е съвсем ново начало за Депеш като в него са използвани множество "живи" инструменти, а не обичайните за предишните им албуми електронни звуци. Албумът е с изключителното участие на Алан Уайлдър, който е отговорен за обработването на множество от песните в "Songs Of Faith And Devotion". Огромният успех на албума е последван и от огромно по размерите си турне. Депеш Мод разчупват поставеният им етикет на "бой-група" като на сцената те изглеждат изцяло като рок-група, а фронтменът Дейв Геън се изживява като Рок-Бог. По време на турнето той е зависим от наркотиците и алкохола, което допринася за голямото напрежение в групата през цялото "Devotional Tour".

Първият сингъл на албума I Feel You е изцяло ориентиран в рок-жанра, което за голямо очудване се приема много добре от феновете на групата свикнали с по-лекото звучене на групата. Песента достига номер 8 в класацията на Великобритания, а в САЩ достига до номер 1 в класацията за модерен рок.

Вторият сингъл Walking In My Shoes също се радва на голям успех,като песента и видеото към нея са едни от най-мрачните в творчеството на групата.Песента достига номер 12 в класацията на Великобритания и номер 1 в класацията за модерен рок на САЩ.

Третият сингъл Condemnation достига 9-то място в класацията на Великобритания и 23-то в класацията за модерен рок на САЩ.

Четвъртият сингъл In Your Room е с изцяло нов аранжимент в сравнение с версията на песента от албума.Тя достига номер 8 в класацията на Великобритания и номер 1 в класацията на САЩ за модерен рок.

Така цели 3 сингъла от общо 4 от "Songs Of Faith And Devotion" достигат до номер 1 в класацията на САЩ за модерен рок. Явно Депеш Мод са открили вярният път за да достигнат до сърцата на феновете. Дали обаче ще открият верния път към оцеляването на групата...

Списък на песните[редактиране | редактиране на кода]

  1. "I Feel You" – 4:35
  2. "Walking in My Shoes" – 5:35
  3. "Condemnation" – 3:20
  4. "Mercy in You" – 4:17
  5. "Judas" – 5:14
  6. "In Your Room" – 6:26
  7. "Get Right with Me" – 3:52
  8. "Rush" – 4:37
  9. "One Caress" – 3:32
  10. "Higher Love" – 5:56