Sound Asleep EP

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Sound Asleep EP
Албум на Evanescence
Издаден август 1999
Жанр Алтернативен метъл
Времетраене 33:11
Музикален издател Bigwig Enterprises
Език Английски
Хронология на Evanescence
Evanescence EP
(1998)
Sound Asleep EP
(1999)
Origin
(2000)

Sound Alseep (също известно като Whisper EP, заради първото появяване на парчето Whisper в него) е второто EP на американската рок група Еванесънс, издадено през август, 1999 г.

Освен, че представя първата известна записана версия на Whisper, EP-то съдържа два от четирите инструментални трака, издадени от Еванесънс преди Fallen. Също така съдържа и две версии на песента Understanding, която преди това е била изпълнявана от групата на живо в ефира на местно радио.

Били са записани само 50 копия от EP-то със съдействието на музикалния издател Bigwig Enterprises. Издадени са без обложка на стандартно CD-R в пластмасова кутийка, и са раздадени директно на приятели на членовете на Еванесънс, както и на местни фенове от Литъл Рок, Арканзас. Не са били продавани по концерти.

Оригинални копия от EP-то разбираемо са много редки в днешни дни. 99,9% от предлаганите по търгове в Интернет дискове, за които се твърди, че са оригинални копия на EP-то са фалшиви записани CD-та от файлове, намерени онлайн, и повечето от тях съдържат грешни тракове и/или редактирани различни версии на Ascension of the Spirit.

Списък с песните[редактиране | редактиране на кода]

  1. Give Unto Me (инструментал)
  2. Whisper (Sound Asleep версия)
  3. Understanding (Sound Asleep версия)
  4. Forgive Me
  5. Understanding (Evanescence EP версия)
  6. Ascension of the Spirit