WCW световна титла в тежка категория

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
WCW World Heavyweight Championship
Трикратният WCW World Heavyweight шампион Diamond Dallas Page държи „Големия златен пояс“, който представлява WCW Световна титла през 1994-2001 г.
Инфо
Промоция World Championship Wrestling (11 януари 1991 – 26 март 2001)
World Wrestling Federation
(26 март 2001 – 9 декември 2001)
Създадена 11 януари 1991 г.
Премахната WCW Championship
World Championship
Други имена 9 декември 2001 г.
(заменена от WWF титлата)

WCW световна титла в тежка категория (на английски: WCW World Heavyweight Championship) е кеч титла, използвана предимно от Световния шампионат по кеч (WCW) и от Световната федерация по кеч (WWF).

Датира в бившата WCW федерация между периода от 1991 до 2001 г. По-късно след закупуването на Световният шамионат по кеч от Световната федерация по кеч, през март на същата година, титлата става е една от двете световни титли на федерацията, чийто предишно име на WCW титлата е съкратено до WCW Championship (WCW титла), а след това и до World Championship (световна титла). От декември дори и заменена от WWF титлата[1]. Макар името на титлата да е демонтирано, физическия дизайн на колана, традиционно известен като "Big Gold Belt" (големият златен колан), запазва началния си облик като е премахната само марката на WCW. Дори, след като Световната федерация по кеч е принудена поради дублаж с фонд за дивата природа (WWF) да смени името си, тя продължава да съществува под името - WWE Световна титла в тежка категория.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

  • Списък на Световните шампиони в тежка категория на WCW
  • Световна Титла в тежка категория на NWA
  • Титла на WWE

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]