WCW световна титла в тежка категория

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
WCW World Heavyweight Championship
Трикратният WCW World Heavyweight шампион Diamond Dallas Page държи „Големия златен пояс“, който представлява WCW Световна титла през 1994 – 2001 г.
Инфо
Промоция World Championship Wrestling (11 януари 1991 – 26 март 2001)
World Wrestling Federation
(26 март 2001 – 9 декември 2001)
Създадена 11 януари 1991 г.
Премахната WCW Championship
World Championship
Други имена 9 декември 2001 г.
(заменена от WWF титлата)

WCW световна титла в тежка категория (на английски: WCW World Heavyweight Championship) е кеч титла, използвана предимно от Световния шампионат по кеч (WCW) и от Световната федерация по кеч (WWF).

Датира в бившата WCW федерация между периода от 1991 до 2001 г. По-късно след закупуването на Световният шамионат по кеч от Световната федерация по кеч, през март на същата година, титлата става е една от двете световни титли на федерацията, чийто предишно име на WCW титлата е съкратено до WCW Championship (WCW титла), а след това и до World Championship (световна титла). От декември дори и заменена от WWF титлата[1]. Макар името на титлата да е демонтирано, физическия дизайн на колана, традиционно известен като "Big Gold Belt" (големият златен колан), запазва началния си облик като е премахната само марката на WCW. Дори, след като Световната федерация по кеч е принудена поради дублаж с фонд за дивата природа (WWF) да смени името си, тя продължава да съществува под името – WWE Световна титла в тежка категория.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

  • Списък на Световните шампиони в тежка категория на WCW
  • Световна Титла в тежка категория на NWA
  • Титла на WWE

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]