Джордж Рийвс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Джордж Рийвс
американски актьор

Роден
Уулсток, Айова, САЩ
Починал
16 юни 1959 г. (45 г.)
ПогребанСАЩ
Актьорска кариера
Активностот 1933 г.
Семейство

Уебсайт
Джордж Рийвс в Общомедия

Джордж Рийвс (на английски: George Reeves) е американски актьор, най-добре познат както с ролята си на Супермен в излъчвания през 1950 г. телевизионен сериал „Приключенията на Супермен“ (1951-1958), така и със съмнителната си смърт на 45-годишна възраст.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е като Джордж Кийфър Брюър (George Keefer Brewer) в Уулсток, Айова, в семейството на Дон Брюър и Хелън Лешер. След сватбата двамата се изнасят от дома на родителите на Хелън в Гейлсбърг, Илинойс, в Уулсток, където Брюър е получил работа като аптекар в много малък град недалече от неговия роден град. Джордж се ражда 5 месеца след сватбата, скоро след която двамата се разделят и Хелън се връща обратно в Гейлсбърг. Бащата на Джордж Рийвс се жени повторно през 1925 година за Хелън Щулц, с която имат деца. Той никога повече не вижда сина си. Майката на Джордж се премества да живее в Калифорния при сестра си. Там Хелън Лешер се омъжва за Франк Бесоло, които осиновява бебето ѝ. Бракът им издържа 15 години. Докато Джордж посещавал роднини, Хелън се развежда с Франк Бесоло, като по-късно казва на Джордж, че той се е самоубил. Катрин Чейс, братовчедка на Рийвс, разказва пред биографа Джим Бийвър, че Джордж в продължение на няколко години не знаел, че Франк Бесоло е жив и че всъщност не той е биологичният му баща.

Започва да се занимава с актьорско майсторство и пеене в гимназията. Когато учи в Пасадена Джуниър Колидж, той продължава със своите участия. Също така се е боксирал в тежка категория в аматьорски мачове, докато майка му Хелън не му наредила да спре, преди спортът да развали хубавия му външен вид.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]