Луната, обгръщаща слънцето

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Луната, обгръщаща слънцето
해를 품은 달
ЖанрИстория
Романтика
Фентъзи
Драма
Създател(и)Чин Су-ан
АктьориКим Су-хьон
Хан Га-ин
Чонг Ир-у
Ким Мин-со
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Епизоди20
Продукция
Изпълнителни продуцентиО Гьонг-хун
Продуцент(и)Pan Entertainment
Времетраене70 минути
Разпространение
ТВ каналMBC
Излъчване4 януари – 15 март 2012 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb
Луната, обгръщаща слънцето в Общомедия

„Луната, обгръщаща слънцето“ (на корейски: 해를 품은 달; на английски: Moon Embracing the Sun) е южнокорейски сериал, който се излъчва от 4 януари до 15 март 2012 г. по MBC.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Тринадесетгодишната Хо Йон У, дъщеря на високопоставен служител, придружава майка си до кралския дворец, за да присъства на поздравителната церемония по случай изпита за държавна служба на брат си Хо Йом. Случайно тя попада на престолонаследника И Хуон. Двамата се влюбват и Йон У е избрана за принцесата на Чосон.

Но преди да успеят да се оженят, вдовстващата кралица тайно заповядва да убият Йон У, за да постави Юн Бо Кьонг, дъщерята на влиятелно семейство, като принцеса, осигурявайки по този начин повече власт за себе си. Тя нарежда на главния шаман да хвърли заклинание върху Йон У, за да я покоси с неизвестна болест. След като умира, Йон У е възкресена от гроба си, но губи спомените си. Всички я смятат за мъртва, включително престолонаследникът И Хуон, който отказва да обича друга.

Осем години по-късно Йон У се завръща като шаман с името Уол (което означава луна). Поразен от приликата ѝ с мъртвата му любима, младият крал започва да разследва смъртта на Йон У. Но той трябва да се бори с времето, защото могъщият политически клан на кралицата иска отстраняването му от власт.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

  • Ким Су-хьон – Престолонаследник / крал И Хуон / крал Теджонг[1]
  • Хан Га-ин – Хо Йон-у / Шаман Уол
  • Чонг Ир-у – Принц Янг-мьонг[2]
  • Ким Мин-со – Юн Бо-кьонг

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Lee, Jin-ho. Kim Soo Hyun Cast in The Sun and the Moon // enewsWorld, November 11, 2011. Архивиран от оригинала. Посетен на December 14, 2012.
  2. Choi, Eun-hwa. Jung Il Woo to Star in The Sun and the Moon // enewsWorld, December 6, 2011. Архивиран от оригинала. Посетен на December 14, 2012.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]