Пътуване във времето: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м {{мъниче|процес}} {{нормативен контрол}}
Редакция без резюме
Етикет: Отменени
Ред 7: Ред 7:
{{нормативен контрол}}
{{нормативен контрол}}


[[Категория:Пътуване във времето| ]]Ако ппиемем че се движим със скорост близка до скороста на светлината то за една година в космоса ще са изминали 1756 земни години,а за едни ден пътуване със скороста на светлината близо 5 земни години.
[[Категория:Пътуване във времето| ]]

Версия от 07:49, 25 април 2022

Пътуване във времето посредством „космическа струна“

Пътешествие във времето е хипотетично преместване на човек или друг обект в миналото или бъдещето. За първи път подобна идея е предложена през 1830-те в романът на Александър Велтман „Александр Филиппович Македонский. Предки Калимероса“. Обикновено за пътешествие във времето в литературата и киното се използва специално устройство – машина на времето.

Пътуването във времето е концепция за придвижване напред и назад към различни точки от времето, аналогично на придвижването в пространството. Някои интерпретации на пътуването във времето предполагат възможността за пътуване между паралелни реалности или светове.

Ако ппиемем че се движим със скорост близка до скороста на светлината то за една година в космоса ще са изминали 1756 земни години,а за едни ден пътуване със скороста на светлината близо 5 земни години.