Джо Елиът: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
м [r2.5.2] Робот Добавяне: en:Joe Elliott
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
{{редактирам}}

{{Музикален изпълнител
{{Музикален изпълнител
| име = Джо Елиът
| име = Джо Елиът
Ред 7: Ред 5:
| картинка_текст = Джо Елиът през 2008 година.
| картинка_текст = Джо Елиът през 2008 година.
| рождено_име = Джоузеф Томас Елиът
| рождено_име = Джоузеф Томас Елиът
| псевдоним =
| псевдоним = Zeff
| наставка =
| наставка =
| роден_на = [[1 август]] [[1959]] г.
| роден_на = [[1 август]] [[1959]] г.
Ред 25: Ред 23:
}}
}}


'''Джо Елиът''' ({{lang-en|'''Joe Elliott'''}}) е [[Великобритания|британски]] рок музикант - [[певец]] и композитор, роден през [[1959]] година. Името му става световно известно като [[вокалист]] на [[хеви метъл]] групата [[Деф Лепард]].
'''Джо Елиът''' ({{lang-en|'''Joe Elliott'''}}) е [[Великобритания|британски]] рок музикант - [[певец]] и композитор, роден през [[1959]] година. Името му става световно известно като [[вокалист]] на [[хеви метъл]] групата [[Деф Лепард]]. Той е единия от тримата музиканти, участвали в записите на всички албуми на групата.

Елиът е известен като голям почитател на английската [[глем рок]] група от началото на 1970-те - [[Mott the Hoople]]<ref name="imdb"/><ref name="DL"/>, участвайки дори в страничен проект, наречен [[Down 'n' Outz]] - трибют група изпълняваща предимно кавъри на Mott the Hoople.


== Биография ==
== Биография ==
Роден е като Джоузеф Томас Елиът на 1 август 1959 година в град [[Шефийлд]], [[Южен Йоркшър]]<ref name="imdb"/><ref name="DL">http://www.defleppard.com/band/joe.asp</ref>. Завършва гимназията „King Edward VII“ в родния си град. През 1977 година, той случайно се запознава с [[Пийт Уилис]], който е член на местна рок група, наречена [[Atomic Mass]]. Разбирайки, че и двамата са музиканти, Пийт го представя на останалите членове на групата. Вследствие се провежда прослушване при което Джо е харесан от останалите момчета и се присъединява към групата. По негово предложение, съставът сменя името си на „Deaf Leopard“ (глух леопард), което по-късно започват да изписват като „Def Leppard“, с тенденциозно променен правопис.

=== Личен живот ===
В периода 1987-1997 година, Джо Елиът е женен за Карла Рамдани.<ref name="imdb">[http://www.imdb.com/name/nm0254250/bio imdb bio]</ref> На 1 септември 2004 година, той сключва втори граждански брак с Кристин,<ref name="imdb"/> от която му си ражда синът Файнли. През последните години, семейството живее в районът „Степасайд“ на ирландската столица [[Дъблин]], където Джо е устроил в дома си и звукозаписно студио, наречено „Joe's Garage“ (гаражът на Джо).


== Джо Елиът в България ==
== Джо Елиът в България ==
Ред 51: Ред 55:
*[http://www.defleppard.com/band/joe.asp Официален сайт]
*[http://www.defleppard.com/band/joe.asp Официален сайт]
*[http://www.facebook.com/pages/Joe-Elliott/55082139697 Джо Елиът във Фейсбук]
*[http://www.facebook.com/pages/Joe-Elliott/55082139697 Джо Елиът във Фейсбук]
* {{imdb name|0254250}}


{{СОРТКАТ:Елиът, Джо}}
{{СОРТКАТ:Елиът, Джо}}

Версия от 13:11, 23 ноември 2010

Джо Елиът
Джо Елиът през 2008 година.
Джо Елиът през 2008 година.
Информация
ПсевдонимZeff
Роден
Джоузеф Томас Елиът
СтилХеви метъл
Хард рок
Инструментивокал
Активностот 1977 г.
Свързани изпълнителиДеф Лепард
Atomic Mass
Cybernauts
Down 'n' Outz
УебсайтИнтернет страница
Джо Елиът в Общомедия

Джо Елиът (Шаблон:Lang-en) е британски рок музикант - певец и композитор, роден през 1959 година. Името му става световно известно като вокалист на хеви метъл групата Деф Лепард. Той е единия от тримата музиканти, участвали в записите на всички албуми на групата.

Елиът е известен като голям почитател на английската глем рок група от началото на 1970-те - Mott the Hoople[1][2], участвайки дори в страничен проект, наречен Down 'n' Outz - трибют група изпълняваща предимно кавъри на Mott the Hoople.

Биография

Роден е като Джоузеф Томас Елиът на 1 август 1959 година в град Шефийлд, Южен Йоркшър[1][2]. Завършва гимназията „King Edward VII“ в родния си град. През 1977 година, той случайно се запознава с Пийт Уилис, който е член на местна рок група, наречена Atomic Mass. Разбирайки, че и двамата са музиканти, Пийт го представя на останалите членове на групата. Вследствие се провежда прослушване при което Джо е харесан от останалите момчета и се присъединява към групата. По негово предложение, съставът сменя името си на „Deaf Leopard“ (глух леопард), което по-късно започват да изписват като „Def Leppard“, с тенденциозно променен правопис.

Личен живот

В периода 1987-1997 година, Джо Елиът е женен за Карла Рамдани.[1] На 1 септември 2004 година, той сключва втори граждански брак с Кристин,[1] от която му си ражда синът Файнли. През последните години, семейството живее в районът „Степасайд“ на ирландската столица Дъблин, където Джо е устроил в дома си и звукозаписно студио, наречено „Joe's Garage“ (гаражът на Джо).

Джо Елиът в България

Дискография

С Деф Лепард

Източници

Външни препратки