Жуан Прим: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Addbot (беседа | приноси)
м Bot: Migrating 17 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q379787 (translate me)
Редакция без резюме
Ред 10: Ред 10:
}}
}}


'''Жoан Прим и Пpaтc''' (на [[Каталонски език|каталонски]] ''Joan Prim i Prats'') е [[Испания|испански]] [[генерал]] и [[политик]]. Започва военната си кариера през [[1834]] по време на [[Карлистка война|Карлистката война]]. По-късно командва испански войски в [[Мароко]] и [[Мексико]], като достига до длъжността [[генерал-лейненант]]. На няколко пъти е избиран в парламента и изпращан в [[изгнание]]. От [[3 октомври]] [[1868]] до [[18 юни]] [[1869]] е [[министър-председател на Испания]].
'''Жoан Прим и Пpaтc''' (на [[Каталонски език|каталонски]] ''Joan Prim i Prats'') е [[Испания|испански]] [[генерал]] и [[политик]].


Започва военната си кариера през [[1834]] по време на [[Карлистка война|Карлистката война]]. По-късно командва испански войски в [[Мароко]] и [[Мексико]], като достига до длъжността [[генерал-лейненант]]. На няколко пъти е избиран в парламента и изпращан в [[изгнание]]. От [[3 октомври]] [[1868]] до [[18 юни]] [[1869]] г. е [[министър-председател на Испания]].


{{СОРТКАТ:Прим, Жoан}}
{{СОРТКАТ:Прим, Жoан}}
[[Категория:Испански политици]]
[[Категория:Министър-председатели на Испания]]
[[Категория:Испански военни дейци]]
[[Категория:Испански генерали]]
[[Категория:Генерали]]
[[Категория:Каталонци]]
[[Категория:Личности (Мадрид)]]
[[Категория:Личности (Мадрид)]]
[[Категория:Каталонци]]
{{Испания-мъниче}}
{{Испания-мъниче}}

Версия от 06:39, 7 юли 2013

Жoан Прим
Joan Prim
испански генерал

Роден
Починал
ПогребанИспания
Семейство
Подпис
Жoан Прим в Общомедия

Жoан Прим и Пpaтc (на каталонски Joan Prim i Prats) е испански генерал и политик.

Започва военната си кариера през 1834 по време на Карлистката война. По-късно командва испански войски в Мароко и Мексико, като достига до длъжността генерал-лейненант. На няколко пъти е избиран в парламента и изпращан в изгнание. От 3 октомври 1868 до 18 юни 1869 г. е министър-председател на Испания. Шаблон:Испания-мъниче