Купа на Народна република България: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Редакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Купа на НРБ''' [[1981]] фактически се явява първи етап от турнир за купата "1300 години България". Победителят придобива правото на участие в [[УЕФА]]. Победителят от следващото издание на Купата на НРБ отново придобива правото за участие в турнира за купата на УЕФА (със специално разрешение от УЕФА).
'''Купа на НРБ''' [[1981]] фактически се явява първи етап от турнир за купата "1300 години България". Победителят придобива правото на участие в [[УЕФА]]. Победителят от следващото издание на Купата на НРБ отново придобива правото за участие в турнира за купата на УЕФА (със специално разрешение от УЕФА).
От [[1982]]/[[1983|83]] купата на НРБ и [[Купа на Съветската Армия|Купата на Съветската Армия]] си разменят ролите - купата на НРБ дава виза за [[КНК]], а купата на Съветската армия за УЕФА.
От [[1982]]/[[1983|83]] купата на НРБ и [[Купа на Съветската армия|Купата на Съветската Армия]] си разменят ролите - купата на НРБ дава виза за [[КНК]], а купата на Съветската армия за УЕФА.


Носителите на Купата на Съветската армия до [[1982]] включително участват в [[КНК]] (Купа на Носителите на Национални купи) и трябва да бъдат обявени за носители на [[Национална купа на България|Националната купа на България]]. Следователно, победителите в турнира за Купата на Съветската Армия от [[1981]] - Тракия ([[Ботев (Пловдив)|Ботев]]) и [[1982]] - [[Локомотив (София)]], са носители на Националната купа, а спечелилите Купата на НРБ за [[1981]] и [[1982]] (съответно [[ПФК ЦСКА (София)|ЦСКА]] и [[ПФК Левски (София)|Левски]]), трябва да бъдат вписани в графата на носители на второстепенните купи.
Носителите на Купата на Съветската армия до [[1982]] включително участват в КНК (Купа на Носителите на Национални купи) и трябва да бъдат обявени за носители на [[Национална купа на България|Националната купа на България]]. Следователно, победителите в турнира за Купата на Съветската Армия от [[1981]] - Тракия ([[Ботев (Пловдив)|Ботев]]) и [[1982]] - [[Локомотив (София)]], са носители на Националната купа, а спечелилите Купата на НРБ за [[1981]] и [[1982]] (съответно [[ПФК ЦСКА (София)|ЦСКА]] и [[ПФК Левски (София)|Левски]]), трябва да бъдат вписани в графата на носители на второстепенните купи.


== Победители ==
== Победители ==

Версия от 18:56, 25 септември 2006

Купа на НРБ 1981 фактически се явява първи етап от турнир за купата "1300 години България". Победителят придобива правото на участие в УЕФА. Победителят от следващото издание на Купата на НРБ отново придобива правото за участие в турнира за купата на УЕФА (със специално разрешение от УЕФА). От 1982/83 купата на НРБ и Купата на Съветската Армия си разменят ролите - купата на НРБ дава виза за КНК, а купата на Съветската армия за УЕФА.

Носителите на Купата на Съветската армия до 1982 включително участват в КНК (Купа на Носителите на Национални купи) и трябва да бъдат обявени за носители на Националната купа на България. Следователно, победителите в турнира за Купата на Съветската Армия от 1981 - Тракия (Ботев) и 1982 - Локомотив (София), са носители на Националната купа, а спечелилите Купата на НРБ за 1981 и 1982 (съответно ЦСКА и Левски), трябва да бъдат вписани в графата на носители на второстепенните купи.

Победители

 

Победители в неофициалния турнир