Комлука (квартал на Сливен): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Leadero (беседа | приноси)
м Премахната редакция 7255278 на 77.85.150.220 (б.)
Редакция без резюме
Ред 14: Ред 14:
}}
}}


'''Комлука''' е [[квартал]] на [[България|българския]] град [[Сливен]]. На турски името му означава "пясъчник". В посока юг се намира кв. [[Клуцохор]], като за разделителна граница се приема река Асеновска, известна в Сливен под името „Коруча“. В кв. Комлука се намира 1-во основно училище „Хаджи Мина Пашов“ и една от най-модернизираните болници в региона МБАЛ „Хаджи Димитър“. Във вътрешната част на квартала преобладаващото население е от ромски произход.
'''Кумлука''' е [[квартал]] на [[България|българския]] град [[Сливен]]. От турски език името се превежда "пясъчник". В посока юг се намира кв. [[Клуцохор]], като за разделителна граница се приема река Асеновска, известна в Сливен под името „Коруча“. В кв. Кумлука се намират 1 СУ „Хаджи Мина Пашов“, МБАЛ "Царица Йоанна", МБАЛ „Хаджи Димитър“. На север, в полите на Бармук баир, се намира старата циганска махала.
{{Квартали на Сливен}}
{{Квартали на Сливен}}
[[Категория:Квартали на Сливен]]
[[Категория:Квартали на Сливен]]

Версия от 16:09, 10 март 2017

Вижте пояснителната страница за други значения на Комлука.

Комлука
— квартал —
Страна България
ОбластОбласт Сливен
ОбщинаОбщина Сливен
Част отСливен

Кумлука е квартал на българския град Сливен. От турски език името се превежда "пясъчник". В посока юг се намира кв. Клуцохор, като за разделителна граница се приема река Асеновска, известна в Сливен под името „Коруча“. В кв. Кумлука се намират 1 СУ „Хаджи Мина Пашов“, МБАЛ "Царица Йоанна", МБАЛ „Хаджи Димитър“. На север, в полите на Бармук баир, се намира старата циганска махала.

Шаблон:България-мъниче