Николай Гигов: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
→‎Източници: по документи малкото му име е Николайчо Гигов, не Николай
Редакция без резюме
Етикети: Редакция чрез мобилно устройство Редакция чрез мобилно приложение
Ред 8: Ред 8:
}}
}}


'''Николайчо Гигов''' е [[България|български]] [[бизнесмен]], бивш президент и собственик на футболните клубове [[ПФК Локомотив (Пловдив)|„Локомотив“]] (Пловдив) [[ПФК Локомотив (София)|„Локомотив“]] (София).
'''Николай Гигов''' е [[България|български]] [[бизнесмен]], бивш президент и собственик на футболните клубове [[ПФК Локомотив (Пловдив)|Локомотив Пловдив]] и [[ПФК Локомотив (София)|Локомотив София]].


Основният бизнес на Гигов е свързан с търговията на оръжие. Собственик или съсобственик е на следните фирми: Делта-Г, „Предприятие за преработка на отпадъци“ АД, „Екотайм“ и др.<ref>[http://milionerite.com/index.php?option=com_content&view=article&id=78:2008-05-13-08-29-51&catid=34:2008-04-15-20-08-25 "Милионерите в България"]</ref>
Основният бизнес на Гигов е свързан с търговията на оръжие. Собственик или съсобственик е на следните фирми: Делта-Г, „Предприятие за преработка на отпадъци“ АД, „Екотайм“ и др.<ref>[http://milionerite.com/index.php?option=com_content&view=article&id=78:2008-05-13-08-29-51&catid=34:2008-04-15-20-08-25 "Милионерите в България"]</ref>


В началото на 1990-те години става президент и собственик на „Локомотив“ (Пловдив). През [[1994]] година напуска Пловдив и се ориентира към [[София]].
В началото на 1990-те години става президент и собственик на Локомотив Пловдив. През [[1994]] година напуска Пловдив и се ориентира към [[София]].


Опитва се да стане президент на [[ПФК ЦСКА (София)|ЦСКА]] (София), но губи в гласуването от бизнесмена [[Илия Павлов]]
Опитва се да стане президент на [[ПФК ЦСКА (София)|ЦСКА София]], но губи в гласуването от бизнесмена [[Илия Павлов]]


Същата година Гигов застава начело на Локомотив (София). През [[2015]] година напуска клуба, като го оставя без лиценз за професионален футбол, с дългове за над 3 милиона лева<ref>[http://www.segabg.com/article.php?id=766247 "Потъналият „Локо“ (Сф) е с 3.15 млн. лв. дългове"]</ref> и потънали в разруха ДЮШ и терени в спортен комплекс Локомотив<ref>[http://lokosf.info/исторически-факти-за-всичко-свързано-с-локомотив-софия/локомотивци/762-купи-карта-за-вход,-помогни-за-възраждането-на-локомотив "Купи карта за вход, помогни за възраждането на Локомотив"]</ref>.
Същата година Гигов застава начело на Локомотив София. През [[2015]] година напуска клуба, като го оставя без лиценз за професионален футбол, с дългове за над 3 милиона лева<ref>[http://www.segabg.com/article.php?id=766247 "Потъналият „Локо“ (Сф) е с 3.15 млн. лв. дългове"]</ref> и потънали в разруха ДЮШ и терени в спортен комплекс Локомотив<ref>[http://lokosf.info/исторически-факти-за-всичко-свързано-с-локомотив-софия/локомотивци/762-купи-карта-за-вход,-помогни-за-възраждането-на-локомотив "Купи карта за вход, помогни за възраждането на Локомотив"]</ref>.


Баща е на журналистката [[Ели Гигова]].
Баща е на журналистката [[Ели Гигова]].

Версия от 22:22, 20 ноември 2019

Николай Гигов

Роден

Николай Гигов е български бизнесмен, бивш президент и собственик на футболните клубове Локомотив Пловдив и Локомотив София.

Основният бизнес на Гигов е свързан с търговията на оръжие. Собственик или съсобственик е на следните фирми: Делта-Г, „Предприятие за преработка на отпадъци“ АД, „Екотайм“ и др.[1]

В началото на 1990-те години става президент и собственик на Локомотив Пловдив. През 1994 година напуска Пловдив и се ориентира към София.

Опитва се да стане президент на ЦСКА София, но губи в гласуването от бизнесмена Илия Павлов

Същата година Гигов застава начело на Локомотив София. През 2015 година напуска клуба, като го оставя без лиценз за професионален футбол, с дългове за над 3 милиона лева[2] и потънали в разруха ДЮШ и терени в спортен комплекс Локомотив[3].

Баща е на журналистката Ели Гигова.

Източници