Атанас Щерев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Атанас Щерев
български лекар и политик
Роден: 3 април 1945
Първомай, България
Народен представител в:

XL НС   

Атанас Щерев e български лекар и политик от Национално движение Симеон Втори. Той пръв в България провежда оплождане in vitro.

Д-р Щерев е роден в Първомай, потомък е на български бежанци от село Балъкьой, Беломорска Тракия.

Академична кариера[редактиране | edit source]

Член на Американската асоциация по репродуктивна медицина (ASRM)

Специализации[редактиране | edit source]

Публикации[редактиране | edit source]

Повече от 70 публикации в областта на репродуктивната ендокринология и акушерството и гинекологията в български и чуждестранни научни списания вкл. British J Ob Gyn, Revue Francais Ob Gyn, Zentr fur Gyn и други.

Повече от 80 презентации на наши и интернационални конгреси и конференции.

Членство[редактиране | edit source]

Президент на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (до 2004 г), която е член на Международната федерация на асоциациите по стерилитет.

Член на Управителния съвет на Софийската колегия на Българския лекарски съюз (БЛС), наброяваща над 10 000 члена, бивш заместник-председател на БЛС от възстановяването му през 1990 г. Почетен член на Македонската асоциация на акушер гинеколозите. Почетен член на асоциацията по стерилитет и инфертилитет на Сърбия и Черна Гора. Член на Европейската асоциация по репродуктивна медицина (ESHRE). Член на Управителния съвет на Българската асоциация по ултразвук в медицината и заместник-редактор на научното ѝ списание.

Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за