Conservative Quarterly

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Conservative Quarterly“
Информация
Видтримесечно списание
Формат70х100/16
Начало2015
Ценабезплатно
ИздателСиела
Главен редакторИрена Тодорова
Помощник-редакторДимитър Ганев, Мартин Табаков
Езикбългарски
Политическиконсервативно
Тираж500
Седалищеул. „Янко Сакъзов“ 9А, ет.3, ап.11
Сайтconservativequarterly.bg

„Conservative Quarterly“ е българско научно списание за политика и култура, с главен редактор Ирена Тодорова. Членове на редакционния съвет на списанието са Калин Янакиев, Огнян Минчев, Мартин Табаков, Горан Стойковски, Иван Стамболов – Сула и Христо Христов.[1]

Списанието е създадено в началото на 2015 г. като издание на Института за дясна политика и първият му главен редактор е Петър Николов-Зиков. През 2015 и първата половина на 2016 г. излиза на хартия, но впоследствие става само електронно издание. В средата на 2017 г. след като е назначен за заместник-министър на образованието и науката, Петър Николов се оттегля от поста на главен редактор и на негово място е избрана Ирена Тодорова. От редакционната колегия се оттегля и Нено Димов, който е назначен за министър на екологията. Малко по-късно, списанието става собственост на издателство Сиела и отново започва да излиза на хартия.

Изданието публикува научни разработки по проблеми на политиката, историята и културата. В него се поддържат рубриките: „Анализи“, „Политика“, „История“, „Култура“, „Свят“, „Личности“, „Наследство“, „Християнство“, „Либертарианство“, „Рецензии и отзиви“, и др.[2]

Периодичността на Conservative Quarterly е четири книжки годишно (пролет, лято, есен и зима). Всяка от тях съдържа като водещи материали: в рубриката „Свят“ – актуална публична реч на водещ световен политик от десния спектър, и в рубриката „Наследство“ – текст от значим консервативен политически деец или мислител от българската история:

Сред авторите на списанието са популярни анализатори като Пламен Павлов, Веселин Методиев, Калин Манолов, Екатерина Михайлова, Андрей Ковачев, Ангел Джамбазки, Милен Радев, Александър Маринов, Андрю Бърнстийн, Милко Палангурски, Тома Биков и др.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]