Австрийска награда за книга

от Уикипедия, свободната енциклопедия

„Австрийската награда за книга“ (на немски: Österreichischer Buchpreis) е литературна награда на федералното канцлерство на Република Австрия, учредена през 2016 г.

Наградата отличава ежегодно „най-добрата немскоезична белетристична, есеистична, поетична или драматическа творба на австрийски автор или авторка“.

Наградата възлиза на 20 000 €.

Допълнително се раздават четири награди за номинираните по 2500 €, една дебютна награда от 10 000 € за победителя и още две награди за финалисти по 2500 €.

Носители на наградата (подбор)[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Österreichischer Buchpreis в Уикипедия на немски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​